Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 9550
  • Печат

Фантазия

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_-cake_1.png

 

    Това е една от най - вкусните торти, които съм правила. Изключително нежна като консистенция и богата на вкус и аромат. Приготвя се лесно, бързо и е без печене. Ще се радвам да я опитате и вие!

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_-cake_3.png

 

Продукти

300 + 200 + 100 г натурален шоколад
400 + 100 мл течна сметана за разбиване
150 г бишкоти
40 г масло
500 г маскарпоне
300 г рикота
100 г захар
ванилия
300 г малини

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_-cake.png

 

 Приготвяне

* Предният ден преди на започнете да правите тортата загрейте на слаб огън 400 мл сметана и 300 г шоколад. Разбъркайте докато се стопи шоколада и получите гладък крем. Може да направите това и в микровълнова фурна. Охладете крема и го приберете в хладилника.

* За основата натрошете на ситно бишкотите. В съд с незалепващо покритие стопете маслото заедно с 200 г шоколад. Отново може да направите това в микровълнова фурна на слаба температура. Сипете сместа при бишкотите. Разбъркайте с лъжица за да се разпредели равномерно шоколада навсякъде.

* Покрийте тортена чиния с хартия за печене. Поставете ринг за торта. Добре е да облепите стените му с ацетатна хартия за да може след това да отлепите без проблеми тортата. Сипете бишкотените трохи и ги притиснете с пръсти или лъжица. Трябва да получите плътна основа.

* В купа с бъркалка разбъркайте маскарпонето, рикотата, захарта и ванилията. Не ползвайте миксер за да не се разводни крема от високите обороти.

* Извадете шоколадовия крем от хладилника и го разбийте с миксер до сгъстяване.

* Върху бишкотите сипете с лъжица тук - там купчинки от белия крем и тук - там купчинки от шоколадовия. Между тях сложете малини. Не се стремете да е равно и подредено. Истинска прелест е при разрязването на тортата всяко парче да е различно. Загладете с шпатула като леко я намокрите. Приберете тортата в хладилника за 2 часа.

* Направете глазурата като загреете на слаб огън 100 мл сметана и 100 г шоколад. Разбъркайте на гладък крем. Излишно е да повтарям, че и това може да направите в микровълнова фурна.

* Извадете тортата от хладилника и отстранете ринга и ацетатната хартия. Залейте тортата с глазурата и украсете по желание. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_-cake_4.png

 

* Тортата, която виждате е с размер 20 см. Направих я с половината количества от продуктите. Със сигурност мога да кажа, че е достатъчна за 16 порции. Плътна е на вкус, едно малко парче е достатъчно да ви очарова напълно.

* Рецептата, която съм написала е за голяма торта с размер 26 или 28 см. Изключително вкусна е, горещо я препоръчвам, особено при по-специални поводи.

* За бишкоти е добре да ползвате савоярди, а сметаната да е млечна. Не бих препоръчала обикновена извара вместо рикота, както и не бих заменила малините с друг плод. Мисля, че те най-добре си кореспондират с вкуса на шоколада и маскарпонето.  Ако не може да намерите пресни малини, без колебание ползвайте замразени. Получава се чудесно и с тях. Не ги размразявайте, просто ги поръсете както са замръзнали. 

 * Основата на тортата е много твърда след като е престояла в хладилника. Шоколадът и маслото се превръщат в истински камък! За да нямате проблеми при отрязването, оставете тортата на стайна температура за 1 час. Не се тревожете, целостта и външният вид няма да пострадат. Режете винаги с горещ подсушен нож. След като отрежете първото парче, лесно може да отстраните хартията за печене. Още веднъж, да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_-cake_2.png

b2ap3_thumbnail_raspberry_-cake_9.png

b2ap3_thumbnail_raspberry_-cake-7.png

последно модифициран в
Отбелязана с: малини маскарпоне торти

Йоланта Делибозова

  • Деница Грънчарова
    Деница Грънчарова Вторник, 24 Февруари 2015

    :)

    https://igcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/10986220_814983278570055_567455043_n.jpg

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 24 Февруари 2015

    RE::)

    Ей, каква си ми фурия ти! Страхотна си Дени! Благодаря ти от сърце за доверието. Много съм щастлива, че опита една от любимите ми торти.

  • Гост
    Деница Петък, 27 Февруари 2015

    RE:RE::)

    Трябваше и да оставя някой коментар за хората, които ще се допитат до отзивите. Тортата е с много богат и плътен вкус, не твърде сладка. Правих я два пъти за месец, първия път майка ми нямаше миксер и използвах желатин за тъмния крем, както и ягоди, вместо малини, и двете неща отнеха от вкуса, защото втория път направих тортата, спазвайки рецептата и беше няколко нива по-добра.
    Искам да напиша и кажа, някъде където ще видят повече хора (още не знам къде ще е достатъчно широка аудиторията), че Йоли е готвач на любов. Изключително държа на красотата и естетиката, и не съм срещала друг човек, който да създава толкова красота, с толкова прости, но съвършени идеи. Тъй като съм на 22, не живея с родителите си, но когато се прибирам храната на мама има вкус на любов, и когато готвя нещо сама, единствено видяно от тояа място, някак ми напомня на любовта в храната на мама.
    Много се разприказвах, но от доста време исках да споделя тези неща. :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 01 Март 2015

    О, Дени! Пламнаха ми ушите. Много се радвам, че мислиш така, мило момиче. Ти си колкото моят син, а вече си усетила, че храната е само любов и нищо друго. Да я приготвяш за любимите хора и да я споделяш е любов. Благодаря ти от сърце, мила моя. Толкова много ме зарадва!

  • Гост
    Деница Петък, 06 Март 2015

    Здравей Йоли. Направих тортата преди време и стана великолепна. Сега пак имам повод и пак ще я направя. Единственото, което ми се иска леко да променя е блата с бишкотите. Беше станал доста твърд и на по-възрастните дегустатори им беше трудно да я хапват. Би ли ми дала идея как да направя основата да бъде по-мека. Благодаря ти

  • Гост
    Деница Събота, 07 Март 2015

    Въпрос

    Здравей Йоли, тортата е страхотна. Искам да попитам как да направя блата с бишкотите по-мек за ядене, защото при мен се получи доста втвърдено. Благодаря ти

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 07 Март 2015

    RE:Въпрос

    Здравей Дени. Много се радвам, че ти хареса тортата. Една от любимите ми! Няма как да направиш бишкотите по- меки, а и не трябва. Тортата се сервира задължително на стайна температура. Тогава е много креместа и нежна, а основата не е така твърда. Ако все пак не ти хареса, просто замени основата с изпечен по- мек блат. Благодаря ти отново!

    Отговор Отказ
  • Станислава
    Станислава Събота, 27 Юни 2015

    Здравей скъпа, Йоли! Искам да ти благодаря за поредната рецепта за чудесна торта! Имам племенница, която избра твоята тортичка за 14-тия си рожден ден. Тя също проявява интерес към кулинарията. Със съвсем малко помощ от моя страна (заливане с глазура и редене на малинките) тя я направи и се справи според мен чудесно. Ето тук може да я видиш https://www.facebook.com/photo.php?fbid=457166374464822&set=a.147533088761487.1073741826.100005143900323&type=1&theater
    :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 28 Юни 2015

    Ах, Стаси! Видях я мила. Твоята Димана, нали така се казваше? ... е едно великолепно момиче. Благодаря и на двете ви за доверието. Много се радвам, че е избрала тази торта за празника си. Непременно я целуни от мен. А тя пък теб.

    Отговор Отказ
  • Гост
    Юлия Вторник, 14 Юли 2015

    20см форма

    Здравейте, Йоли! Количествата за 20см форма, доколкото разбрах са точно наполовина, нали :)?

    Благодаря предварително!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 15 Юли 2015

    Да, Юле. Аз направих малка торта, но е толкова вкусна, че си заслужава да е голяма. Разбира се, посочените количества в рецептата са за нормална стандартна форма. Ако искаш да направиш малка трябва да ги намалиш на половина. Благодаря ти.

  • Гост
    Миряна Димитрова Понеделник, 07 Септември 2015

    Здравейте ,интересува ме от бишкотите и отстрани ли се слага (като тенджера или само отдолу ) ? Благодаря

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 08 Септември 2015

    Здравей Марияна. Бишкотите са само за основа, мисля, че така съм написала. Нищо не се слага отстрани, просто се прави тънка основа, която да държи крема. А това, което държи самата торта докато се стегне е ринга. Благодаря, ще се радвам да опиташ.

  • Гост
    Илиана Сряда, 09 Септември 2015

    Въпрос за разбиването на шоколадовия крем

    Миналата седмица и аз реших да изпробвам тази торта и смея категорично да твърдя, че това е НАЙ-БОЖЕСТВЕНАТА на вкус торта, която някога съм опитвала. Поздравления за страхотната рецепта! :)
    За жалост обаче, имах малък проблем при направата на тортата и в крайна сметка не само не седеше особено красива в чиниите, ами и успешно се ядеше... с лъжица. Тъй като определено мисля да я правя и друг път, чудя се къде ли сбърках. Приготвих шоколадовия крем още от предния ден, както пише в рецептата. Прибрах го в хладилника и на следващия ден, когато дойде време да го сложа върху тортата, го извадих от хладилника. Беше твърдичък, определено не подходящ за мазане, особено покрай белия крем, който от своя страна беше изключително мек. Разбих шоколадовия крем с миксер, както пише в рецептата (макар че пише "докато се сгъсти", а той вече беше доста гъст?) и... тук беше голямата ми грешка. Кремът стана течен и макар и сглобената да прекара поне 6-7 часа в хладилника преди консумация, този течен шоколадов крем така и не се стегна. Защо така се получи? :(

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 11 Септември 2015

    RE:Въпрос за разбиването на шоколадовия крем

    Благодаря ти Илианка. Много съм щастлива, че ти хареса тортата, въпреки неудачите с шоколадовия крем.

    Този крем е всъщност крем Ганаш. Ако не се разбие от него стават прекрасни трюфели. Ако се разбие става пухкав крем като за Трюфел торта. Навсякъде можеш да го видиш в този вариант. Само трябва да напишеш в търсачката на нета. Идея нямам защо така е станало. Може би е трябвало да го разбиеш по-дълго време? Или пък зависи от сметаната,знам ли. Май не мога да ти дам много смислен отговор. Благодаря ти още веднъж, мила. Много ме зарадва!

  • Гост
    Радка Петък, 18 Септември 2015

    проблемна сметана :)

    Здравейте, много харесвам нещата, които правите - особено тортите. Наскоро направих “торта Ани“, стана страхотна , въпреки че имах малко проблем с желатина (стана малко на бучки) :D . Както и да е , въпросът ми е какво да направя ако сметаната ми не е добра. Отскоро съм в Германия и не знам какви марки да купувам и т.н. , а днес си купих всички продукти за тази торта и току-що прочетох, че една жена имала проблем със шоколадовия крем :( . Та има ли нещо по-специално, което мога да направя с тая сметана , за да не ми се получи водна? Благодаря предварително.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 20 Септември 2015

    RE:проблемна сметана :)

    Здравей Раче. Какво съвпадение, и аз живея в Германия. А това означава, че си в една от дтраните, където сметаната е най-хубава. Германецът не знае друга сметана освен истинската, млечната. Не е като у нас да се консумира повече растителна заради по-ниската и цена. Така че, няма да имаш никакви проблеми. Аз си купувам сметана в малки кутийки по 200мл от Лидл, Алди или Пени. Може и от Едека и Реве да купиш, но няма смисъл. Само е по-скъпа, а качеството е едно и също. В момента имам сметана от марката Milsani. На кутийката пише Schlagsahne, което ще рече, че е за разбиване. Защото в кофички има и кисела сметана, която е като нашата заквасената. Та това е. Давай смело, чудна е. И ти благодаря за доверието. А, и още нещо. Ако я разбиваш за украса, за шприцоване е хубаво да и сложиш едно прахче стабилизатор за смената ( Sahnesteif ). Навсякъде ще ги намериш. И винаги я разбивай много добре охладена и без захар. Пудра захар добавяй накрая.

  • petyada
    petyada Вторник, 08 Март 2016

    Здравейте, Йоли! Благодаря за креативните рецепти, идеи и съвети.
    Мога ли да използвам замразени малини, ще променят ли консистенцията на крема?
    Смятам да направя тортата за рождения ден на дъщеря ми, прочетох внимателно отзивите и коментарите и малко се притеснявам за стягането на крема. Винаги се стремя да изпълнявам точно рецептите Ви и резултата е превъзходен, но все пак удачно ли е да използвам желатин?
    Благодаря!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 10 Март 2016

    А аз ти благодаря за добрите думи и доверието, Петя. Ще се радвам да опиташ торатата.

    Да, съвсем спокойно можеш да използваш замразени малини. Скоро правих тортата точно със замразени. Стана повече от чудесна. В никакъв случай не те съветвам да ползваш желатин. Просто направи тортата 1 ден предварително и тя ще стегне чудесно. Благодаря ти отново.

  • Гост
    Яна Сряда, 11 Май 2016

    Здравей Йоли, отново съм при теб щом имам специален повод :) Изчетох много от коментарите, но все пак останаха някой въпроси. Първо-хартията за печена на дъното задължителна ли е? Не разбирам за какво служи. Второ-налага ми си да пътувам и ще правя тортата ден преди поднасянето, на ганаша ( шоколада и сметаната) ще ми е трудно да пренася след стопяването. Не може ли да се направи в деня на приготвянето и да се сложи във фризера за малко? Замразените малини - без размразяване в тортата? И последно - с размер 26-28 см ще стигне ли за 15-16 души? Благодаря предварително и се извинявам ако тези въпроси вече са задавани. Хубав ден :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 11 Май 2016

    Здравей Янче. Ами какво да ти кажа... имам няколко торти, които много харесвам и все не мога да кажа коя ми е по-любима. Е, тази определено е в Топ 10! Страхотна торта е, няма да съжаляваш.

    Първо за порциите: спокойно ще отрежеш 16 парчета, без проблем. Режи ги винаги със сух горещ нож за да са ти равни и чисти. Замразените малини направо така си ги сложи, изобщо не ги размразявай. Два пъти вече така я правя, супер става. За ганаша: направи си тортата ако искаш дори 2-3 дена по-рано. Когато и да решиш да я залееш с ганаша няма проблем. Тортата е студена, веднага охлажда ганаша и той веднага се втвърдява. Изобщо няма нужда от никакъв фризер. Но, ти казваш, че трябва да я пренесеш, ще пътуваш. Изобщо не се тревожи. Залей си я с ганаш когато решиш и си я пренасяй спокойно. Тортата ще издържи съвсем нормално пътя с или без ганаш. Никакъв проблем няма да имаш. И накрая за хартията ... то аз отзад напред започнах ... съветвам те да я сложиш и после да я махнеш. Тъй като основата е със стопени масло и шоколад, ако я сложиш в тортената чиния без хартията, след като се стегнат в хладилника ще ти бъди трудно да извадиш парче като нарежеш тортата. Основата здраво ще е залепнала по чинията и ще се начупи, въпреки топлия нож. Хартията няма да позволи това да се случи. След като отрежеш и извадиш първото парче лесно ще я измъкнеш. Така хрупкавата основа на тортата вече ще е отлепена и няма да имаш проблем с ваденето на парчетата. Това е всичко. Успех и благодаря още веднъж за доверието.

  • Гост
    Яна Сряда, 11 Май 2016

    E, страхотна си! Толкова бързо и изчерпателно и сигурно на 15-ти път го обяснаваш! Обезателно ще сложа хартия за печене :) Стискай палци да се получат нещата и да има с какво да се похваля! Приятна вечер :)

  • Гост
    Катерина Сряда, 15 Юни 2016

    Здравей Йоли!

    Избрах тази торта да направя за подарък на моя близка за рождения й ден, който е след месец, но аз трябва да се подготвя. Реших да я направя пробно, за да видя дали ще я скопосам и как ще изглежда, макар, че ти вярвам безрезервно за вкусовите й качества. Първо да те попитам за бишкотите. Обиколих Бургас за такива бишкоти, не намерих. Мола те кажи по-точно какви са, каква марка са и производител? Ох на снимката как изглежда тази торта, направо не издържам! Като сладоледена изглежда, олее, добре, че не съм бременна...:))) Като , че ли тъмния крем по края е като борд околовръст, така ли е Йоли? Глазурата без да се разбива сметаната няма ли да е много течна и да се разлее извън тортата? Благодаря ти предварително!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 16 Юни 2016

    RE:Здравей Йоли!

    Здравей Катенце. Много се радвам, че си се спряла на тази торта. Благодаря ти. Често споменавам, че ми е много любома. Надявам се да стане и на вас.

    Чакай сега, няма начин в Бургас да няма Савоярди. Това са бишкотите за тирамису, нали се сещаш? Има ги в големи пакети, в които има 4 отделно опаковани малки пакетчета с бишкоти, както и по-малко с по две. Отиваш в някой по-голям супер като Била, Пикадили или направо в Краснодар някъде и нямаш проблем, сигурна съм. Ето виж тук как изглеждат. https://www.google.de/search?q=%D1%81%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%8F%D1%80%D0%B4%D0%B8&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIo9ntra3NAhVDOxQKHXWmD8EQ_AUICCgB&biw=1366&bih=635

    Няма да се тревожиш за глазурата. Трябва да си е точно такава. Никакво разбираве на сметаната, това е най-обикновен ганаш-крем. Можеш, ако искаш да си измажеш тортата отвън само с тъмен крем. Можеш да я панираш в някакви ядки, също става много добре. Ти си реши как ще я оформиш визуално. Това е наистина въпрос на личен вкус. Ще чакам да ми кажеш как ти се е получила като опит. Ако има нещо, което те тревожи, питай без да се притесняваш. С радост ще ти отговоря.

    Благодаря ти още веднъж за доверието, Кате. Поздрави на прекрасния ми Бургас! Пий едно бургаско с цаца заради мен.

  • Гост
    Катерина Петък, 17 Юни 2016

    RE:RE:Здравей Йоли!

    Божеее, ти да не си бургазлийка???? Ако е така, изтървала съм този важен факт! Колко се радвам, да знаеш! Йоли, още утре изпълнявам заръката ти- на капаните с бургаско и цаца...за твое здраве! :))
    Сега като ги видях на снимка ще ги намеря пустите им бишкоти. А аз намерих в руския магазин в Бургас кондензираното мляко за друга твоя торта Долче...колебая се коя да направя. Каквото и да скопосам ще пиша тука непременно. Йоли, а какво значи да се панира торта в ядки? Вероятно не е само да се насипят в нея, а има и обработка? Прости ми за невежеството.
    Прегръдки на моята градска :))

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 18 Юни 2016

    RE:RE:RE:Здравей Йоли!

    Ха, кеф! Цаца и бира! Благодаря ти Кате! Разбира се, че съм бургазлийка! Най-заклета при това! Родителите ми са си в Бургас, просто на мен така ми се случи в живота, че като отидох да следвам в София там и останах заради работата. Но като се пенсионирам ще се върна! Със сигурност!

    Панирането на тортите е просто сладкарски термин. Изобщо не е невежество, нито пък е задължително да го знаеш. Това е просто облепянето на тортите отстрани с ядки, кокосови стърготини, натрошени бисквити, крокант и т.н. Казва се паниране, ама като си помислиш, наистина си става панировка. та така..

    Ще се радвам после да кажеш какво си измайсторила. Благодаря ти още веднъж за всичко!

  • Гост
    Катерина Петък, 01 Юли 2016

    Поздрави Йоли!

    Направих тортата. Въпреки невпечатлетелния й вид, твърдо мога да кажа - невероятен вкус! Свежа, лека, приятна, дъхава от малините...с едно парче не можеш да устоиш да минеш...
    Понеже това ми е експериментално, след месец ще я правя за повод, затова искам да питам някои неща. Направих я с 1/2 част от количествата. Подбрах хубави продукти- италианско маскарпоне, рикота, шоколада от змееборец и т н.
    1/ Направх е с диаметър 24 см – първа моя грешка - стана ниска. Направо като питка.:))
    2/Шоколадовия крем като го извадих от хладилника , беше гъст и твърд, аз сметнах, че няма нужда да го разбивам с миксер. Незнам дали това не е втора грешка.
    3/ Основата с бишкотите доста я натисках за плътност, че като разрязвах после с ножа, не можех отрежа блата, толкова твърд беше- незнам дали не съм прекалила с притискането. Май трета грешка.
    4/Реших да подсиля малиновия аромат, но без да присъстват малките семенца и за целта разбих на гъст сироп малини, прецедих през цедка, леко го подсладих и затоплих с малко желатин и като се охлади полях готовата торта върху шоколадовата глазура. Но преди това бях сложила ринга. На другия ден като свалих ринга отстрани фацата на тортата ми беше развалена, благодарение на поредната моя грешка от безумните ми импровизации. Но за сметка на това пък, малиновата лека глазура даде още по-силен аромат, свежест и лекота на вкуса. Незнам дали този малинов сироп не спомогна на белия крем да поеме от тъмния цвят, и да се позагуби белотата в тортата. Поредната ми грешка май.
    5/ Наредих малко боровинки- това поне е сигурно, че вкусът им се съчета чудесно с малините в тортата.
    Слагам снимки за рецензията ти Йоли да видиш нагледно каквио съм сътворила, очаквам да ме коригираш, следващия път да я направя поне на 50% колкото твоята-пак ще съм доволна.
    И поздарви от горещ Бургас..морето... чайките ...и от нас твоите фенки:))
    [img]https://s32.postimg.org/x762pv1xd/Fotoaparat_037.jpg" alt="[url=https://postimg.org/image/x762pv1xd/][img]https://s32.postimg.org/x762pv1xd/Fotoaparat_037.jpg" />[/img]
    [img]https://s32.postimg.org/vv0dbh2b5/Clipboard01.jpg" alt="[url=https://postimg.org/image/vv0dbh2b5/][img]https://s32.postimg.org/vv0dbh2b5/Clipboard01.jpg" />[/img]
    https://s31.postimg.org/xy4czvttj/anigif_opt.gif

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 02 Юли 2016

    RE:Поздрави Йоли!

    Здравей Кате,

    много ти благодаря за снимките, коментара и доверието. Много добре изглежда тортата ти и се радвам, че ти е харесала и на вкус. Не е толкова ниска, все пак си направила 1/2 доза и си ползвала голям диаметър. Половината е за 18-20 см. Но ти вече го знаеш това, тока че, ако решиш пак да я правиш ще съобразиш размера. Основата на тази торта винаги е твърда. Многодобре си направила, че си притисналабишкотите добре, точно така трябва. Иначе няма да се споят и да има цялост. Основата става много твърда заради маслото и шоколада. Но това е, ако тортата е много студена. Лично аз винаги я оставям на стайна температура поне за час, два и след това я режа задължително с горещ нож. За малините - остави си ги цели другият път. Семките не пречат. Вкусно ще е с малинов сироп, разбира се, но си права, белият крем ще се оцвети, а и е по-красиво като се развеже да се виждат цели малинки. Шоколадовият крем също става много твърд в хладилника, но се разбива задължително за да стане пухкав и кремообразен. Иначе си е достатъчмно твърт и без да се разбива. Това е всичко. Нямаш никакви грешки! Тортата ти е перфектна. Благодаря ти още веднъж, Кате. Нали си знаеш за цацата и бирата? ...

  • Гост
    Катерина Петък, 01 Юли 2016

    Нов опит със снимки

    https://s32.postimg.org/t4sdd1v4x/Fotoaparat_037.jpg
    https://s31.postimg.org/s4xiqpft3/Clipboard01.jpg

    Йоли, не съм сигурна дали съм се справила с презентацията на тортата си:))). Дали се виждат тези снимки?!

  • Гост
    Катерина Събота, 02 Юли 2016

    RE:Нов опит със снимки

    Благодаря ти Йоли за съвета:) Ще се съобразя с всичко, което си ми казала. Само да поясня, че аз вътре сложих целите малини както е по рецептата. А по моя инициатива с малиновия сироп я залях след като беше вече готова.
    От тортата вече нищо не остана. Много се хареса на всички ни, нищо общо няма със стандартните торти от блат-крем-блат. Засега това ни остава любимата торта. Казвам "засега", защото Йоли до вчера любимата ни беше тортата от мус крем и круши. Много ти благодаря. Страхотен вкус има тънкия блат от бишкоти и шоколад. Хрупкав и ароматен. Черпих съседката и тя се чуди от какво е направен блата. Искам да кажа, че тази торта е много подходяща за лятото. Изваждайки я от хладилника, тя е студена, не натъртва на сладост, а е лека, креместо- сладоледена. Нямам търпение вече да я направя втори път. ..и наистина половин доза е нормална по размер и количество..
    Бъди жива и здрава Йоли! Благодаря ти от сърце!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus