Публикувано от в в Кремове Сладоледи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5931
  • Печат

Ягодово сорбе

 

b2ap3_thumbnail_strawberry_-sorbet_1.jpg

 

   Представям ви ягодово сорбе, малко по-различно от обикновеното, което се прави само от пасирани плодове. Лично аз дълбоко уважавам италианските сладоледи и великолепните им видове сорбе и се доверих на тях. Прибавяйки разбити белтъци към плодовото пюре ще получите мека, пухкава и лека консистенция. Кристалите в сорбето са много по-малко от обикновено. Надявам се да ви допадне. Може да направите собрето с различни плодове.

Продукти

350 г ягоди
100 мл вода
100 г захар
2 с.л.ягодово сладко
сок от 1/2 лимон
2 разбити на сняг белтъка

 

b2ap3_thumbnail_strawberry_-sorbet_2.jpg

 

Приготвяне

* Сварете сироп от водата и захарта за 3-4 минути.

* Почистете ягодите, нарежете ги и ги сложете във висок съд, подходящ за пасиране. Залейте ги със сиропа и добавете сладкото и лимоновия сок. Пасирайте на гладко пюре.

* Преместете пюрето в купа и внимателно прибавете белтъците.
 
* Налейте крема в машина за сладолед и я включете да охлажда 30 минути.
Приберете сорбето във фризера до пълно замразяване. Да ви е сладко!

* Не е нужно да охлаждате сиропа предварително, може да го прибавите към ягодите дори горещ. Ако нямате машина за сладолед се налага да разбивате сорбето пориодично докато се замразява за да не се образуват кристали.

 

b2ap3_thumbnail_strawberry_-sorbet_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Мъх Сряда, 27 Май 2015

    Аз сорбе не обичам, празно ми е на вкус, няма плътност. Мисля обаче, че в тази форма ще ми хареса. Поздравче, Йоли и благодаря , че даде нова хубава идея.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 28 Май 2015

    Марте, и аз като теб. Никога не съм харесвала особено замразени пасирани плодове. Все се чудех как го правят италианците за да е така еластичен, мек и да прилича повече на сладолед отколкото на сорба. С белтък наистина е по-добре. Но те слагат и още нещо за да е еластичен. Салеп. Все се каня да опитам, ама май още не съм се наканила достатъчно. Благодаря ти мила.

  • Светулка
    Светулка Сряда, 27 Май 2015

    Ех, Йолинка! Прелест! Благодаря ти за чудесната рецепта, която си публикувала. Става бързо, лесно и е много вкусно. Вече се върти в машината за сладолед.:) Аз, разбира се, си гребвам с пръст от време на време да опитам дали е замръзнало достатъчно сорбето. :p и гледам да остане нещо от него за прибиране във фризера. :D Прегръдка от мен!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 28 Май 2015

    Благодаря Светленце. Надявам се да ви хареса. А за теб, ето ти нещо студено и свежо без сметана. Да ти е сладко!

  • dalia
    dalia Четвъртък, 28 Май 2015

    Ех, Йоли, поредната вкусна идея:) никога не съм приготвяла сорбе, но е време да опитам :)
    Извинявам се, че тук те питам, но на концерта на 03.06. ти ще свириш ли? Взели сме билети на първи ред и вече нямам търпение:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 28 Май 2015

    Здрасти Ани. Благодаря ти, радвам се, че ти хареса сорбето. Не, няма да свиря на 3-ти. В болнични съм и в момента няма как да присъствам на репетициите, а те вече започнаха. Приятно слушане и гледане ви желая.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Четвъртък, 28 Май 2015

    Искам и ааааааз! Сигурно сладоледите/сорбетата са ми най-вкусното нещо на света, умирам си за тях (че даже и зимата, а сега лятото си хапваме (не)прилично много :)). Йолинка, изглежда прекрасно!
    Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 28 Май 2015

    И аз винаги съм казвала, че една от най-гениалните храни, които са измислени от човека е точно сладоледа. Хубаво нещо си е. Радвам се, че ти хареса, Гери. Благодаря ти.

  • Гост
    Dani Dineva Петък, 29 Май 2015

    Йоли,
    страхотно предложение. Ако не разполагаме с машина за сладолед, как можем да процедираме?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 29 Май 2015

    Благодаря Дани. Радвам се, че ти харесва. Ами аз съм написала в последното изречение. Просто като при сладоледите, за да няма кристали трябва по време на замразяването периодично да се разбива с миксер. Нищо сложно, ще се радвам да опиташ.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Февруари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus