Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7624
  • Печат

Ябълкови сладкиши с многолистно тесто

 

b2ap3_thumbnail_apple_-puff_-pastry_4.jpg

 

Продукти за 12 броя

1 пакет многолистно тесто
2-3 обелени ябълки
2 с.л. кафява захар
20 г масло
2 с.л. стафиди
1 с.л. бренди, коняк или уиски
1 яйце
2 с.л. пудра захар
200 г заквасена сметана
ванилия, лимонова кора, портокалова кора или канела

 

b2ap3_thumbnail_apple_-puff_-pastry_3.jpg

Приготвяне

* Нарежете ябълките на кубчета и ги карамелизирайте в захарта и маслото. Добавете стафидите и коняка. Овкусете по ваш вкус с ванилия, лимонова, портокалова кора или канела. Оставете пълнежа да се охлади.

* В купичка разбъркайте яйцето, пудрата захар и сметаната. Подправете с ванилия и лимонова кора.

* Сложете тестото върху лист хартия за печене. Нарежете го заедно с хартията на 12 квадрата. Поставете ги в леглата на форма за печене на мъфини заедно с хартията. Надупчете ги с вилица.

* В средата на всяко парче многолистно тесто сложете по малко от ябълковата плънка. Отгоре покрийте със сметана.

* Загрейте фурната на 200* и изпечете сладкишите за около 25 минути докато се зачервят приятно. Сервирайте ги охладени.

* Предлагам ви още един вариант на оформяне. Нарежете тестото на тесни правоъгълни парчета. Сами решете каква да бъде големината им. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Върху половината парчета намажете от сметаната. Изпечете ги за около 15-20 минути в загрята на 200* фурна до зачервяване. След като изстинат с пръсти направете отвори в средата на правоъгълниците, върху които няма сметана.

 

b2ap3_thumbnail_apple_-puff_-pastry_2.jpg



* Напълнете отворите с ябълки, а отгоре сложете парчетата със сметана. Получават се приятни хрупкави пасти. Да ви е сладко!

* Ябълковият пълнеж може да приготвите от предния ден. Ако искате плънката да е по-фина може да я намачкате на пюре. Би се получило чудесно и с круши. Сметановият крем може да направите с рикота. Така вкусът ще наподобява чийзкейк. Ако изберете вторият вариант на оформяне ви съветвам да напълните пастите непосредствено преди сервиране за да не се овлажнява тестото.  Препоръчвам да използвате многолистно тесто от Лидл.

 

 

b2ap3_thumbnail_apple_-puff_-pastry_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Ирма Атанасова
    Ирма Атанасова Вторник, 03 Ноември 2015

    Чудесни бутерки с нежна и ароматна плънка, Йоли!
    Точно от тези, правоъгълните правя и аз и ги пълня вече изпечени, но само с мармалад, малинов :) Непременно ще опитаме и твоят вариант. Благодаря за рецептата, мила!
    Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 04 Ноември 2015

    Много си ми сладка, Ирме! И аз те прегръщам. Благодаря ти!

  • Светулка
    Светулка Вторник, 03 Ноември 2015

    Възхитително изкушение, Йоли! Нямам търпение да го опитам. В края на месеца е Денят на благодарността и това ще е страхотна и вкусна изненада за вечерта.
    Може ли да ми препоръчаш рецепта за многолистно тесто? Тукашното е ОК, но изглежда го правят с някакъв долнокачествен маргарин, който видимо е хидрогениран; трудно се отмива от тавата (представям си какво остава в организма на човек). Благодаря ти и прегръдки!!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 04 Ноември 2015

    Ще се радвам да опиташ, Светле. За многолистното тесто си напълно права. Трябва да е качествено! Аз затова препоръчвам в България хората да купуват от Лидл. За съжалиение нашенските не струват. Рецепти за бутер тесто има много, но са трудоемки и не е лесно да се направят. Задължително са само с масло. Е, от френски кроасан по-хубаво няма, нали? Благодаря ти мила.

  • Гост
    иван Четвъртък, 05 Ноември 2015

    Поредното неустоимо изкушение Йоли! Поздрави!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Ноември 2015

    Много ти благодаря. Страшно се радвам, че ти харесват сладките.

  • Гост
    Мъх Четвъртък, 12 Ноември 2015

    Есен е! Личи си! особено тук! Ухае! Благодаря, Усмивке!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 13 Ноември 2015

    Благодаря ти Мартенце. Мнвого се радвам, че ти допада есенното ми настроение.

  • Гост
    bety Четвъртък, 12 Ноември 2015

    Много вкусно предложение, с Йоли! Нежни и ароматни ябълкови хапчици!

  • Yoli
    Yoli Петък, 13 Ноември 2015

    Благодаря ти Бети. Много са вкусни с този ябълков пълнеж.

  • Гост
    Жанина Митанкина Четвъртък, 03 Декември 2015

    Направих и тези сладкиши и много се харесаха! Йоли, имам и книгите ни и винаги разчитам на теб когато ми трябва точна рецепта, която няма да ме подведе :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 07 Декември 2015

    Благодаря ти много, Жани. Радвам се, че ти харесаха сладкишите. Благодаря ти и за цялото това огромно доверие. От вчера имам нова електронна книжка със 17 коледни десерта. Заповядай да разгледаш.

    http://www.amazon.com/Tasty-Yoli-x412-Sweet-Christmas-ebook/dp/B0190G7B9W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1449499523&sr=8-1&keywords=%D0%B9%D0%BE%D0%BB%D0%B8

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 19 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus