• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4616
  • 0 коментара
  • Печат

Голям волован

 

b2ap3_thumbnail_volovan_1.jpg

 

   Спомняте ли си чудесните кулинарни серии с Жак Пепен? Човек със завладяваща усмивка, лице, което излъчва благост и доброта и невероятни умения в света на гастрономията. До ден днешен Пепен е учител на всички ни и хората по света с удоволствие приготвят рецептите му. Винаги съм се възхищавала на креативността му. Гледах го и се чудих как е възможно идеите и рецептите му да са така семпли и лесни, а крайния резултат зашеметяващ. Още си спомням колко силно се впечатлих от неговия "Голям волован". С най-нормално бутер тесто и лист алуминиево фолио той направи ефектно ястие за цялото семейство. С удоволствие ви представям моя прочит на неговата идея. Приготвих волованите като персонални порции, пълни със сочно чесново пилешко месо и магданоз. Ястието е наистина страхотно и съм убедена, че с него ще впечатлите не само близките си, а и скъпи гости.

Продукти за 4 порции

воловани:

600 г бутер тесто
алуминиево фолио Fino
1 разбито яйце
сусам за поръсване

пълнеж:

400 г бяло пилешко месо
сол и черен пипер на вкус
1/2 връзка магданоз
50 мл олио
2-3 скилидки чесън

Приготвяне:

* Разстелете бутер тестото и леко го разточете за да не се надува прекомерно по време на печене. Изрежете 4 кръга с приблизителна големина 12 см. За мярка може да ползвате малка чинийка. Изрежете още 4 кръга,  с около 1-2 см по-големи. С малка чашка или капачка от бутилка направете отвор в средата им.

* Постелете тава с лист хартия за печене и загрейте фурната на 180*. В тавата подредете по-малките кръгове и ги надупчете с вилица. Намажете краищата им с малко разбито яйце. От алуминиевото фолио направете 4 топчета и ги поставете в средата на кръговете. Захлупете с останалите кръгове и прищипете краищата им към основата. Намажете волованите с яйце и поръсете със сусам. Изпечете ги до зачервяване за около 25 мин. След като изстинат отрежете малко капаче и внимателно отстранете фолиото. Може да приготвите волованите един ден предварително и да ги съхранявате на сухо място без да ги увивате в найлоново фолио или слагате в кутия. Така няма да се овлажнят и ще са пресни и хрупкави.

 

b2ap3_thumbnail_volovan_2.jpg



* За пълнежа нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер. Смесете в блендер магданоза, чесъна и олиото и накълцайте фино. Залейте пилешкото и разбъркайте. Така подготвеното месо изпържете за кратко в тиган.

* Напълнете волованите с чесновото пиле непосредствено преди сервиране за да не се размекне тестото. Поднесете със свежа салата. Да ви е сладко!

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 14 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus