Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5145
  • Печат

Винени топки с шунка и кашкавал

 

b2ap3_thumbnail_profiteroli_2.jpg


  Тестът продължава. Експериментите също. Знам, че AirFryer на Philips може чудесно да готви пържени картофи, пиле, зеленчуци и много други ястия. Най-хубавото е, че ги готви с много малко мазнина или без никаква.  А дали ще приготви добре нещо, което се прави само във фурна и обикновено е капризно? Реших да направя едно предястие с парено тесто. Нещо като солени профитероли, но с вино и с по-малко яйца. За по-добър вид и вкус ги панирах в галета. Експериментът ми се получи изключително добре. Нежно и меко тесто отвътре и хрупкава мантия отвън. Винените топки са по-вкусни студени, което означава, че могат да се приготвят доста време предварително. Това е истинско улеснение за всяка домакиня. Уредът наистина е многофункционален и изпече предястието перфектно. Няма опасност от прегаряне или храната да остане сурова, стига да се зададе точното време за готвене.  


   Следващата седмица мисля да пробвам някакво основно ястие с риба. Без да запържвам, без никаква предварителна термична обработка. AirFryer готви изключително здравословно и не се съмнявам, че ястието ще стане много вкусно. Признавам, че за мен рибата е вкусна или печена на скара, или пържена. Но този път съм решила  да сготвя рибено филе само с една чаена лъжичка зехтин.  Разбира се, добре овкусено, а отгоре с една хрупкава коричка от ... няма да ви издавам повече, нека е изненада. А сега, прочетете рецептата за винените топки.

 

b2ap3_thumbnail_profiteroli_1.jpg

b2ap3_thumbnail_profiteroli_5.jpg



Продукти за 8 топки

170 мл сухо бяло вино
40г масло
1/2 ч.л. сол
100 г брашно
1 яйце
40 г ситно нарязана шунка
40 г ситно нарязан кашкавал

За паниране

1 разбито яйце
галета

 

b2ap3_thumbnail_profiteroli_3.jpg



Приготвяне


* В малка тенджерка сложете заедно виното, маслото и солта. Щом течността заври изсипете наведнъж брашното и разбъркайте енергично за да получите еднородно парено тесто. Оставете го да се охлади, след което прибавете яйцето и разбъркайте докато всичко се спои добре и превърне в гладка маса. Може да ползвате миксер.


* Разделете тестото на 8 части и с ръце направете малки питки. Ако лепне, леко напудрете ръцете си с брашно. В средата на всяка питка сложете малко шунка и кашкавал. Завийте и оформете топка.

* Панирайте топките в яйце и галета. Покрийте решетката на уреда с хартия за печене. Включете уреда и го настройте на 200* за 25 минути печене. Загрейте за 2-3 минути и чак след това сложете кошницата с винените топки. Изпечете до златисто за 20-23 минути. Оставете топките да изстинат и поднесете с бяло вино. Да ви е сладко!


* От галетата топките стават хрупкави. Ако искате да са по-меки не ги овалвайте в галета, а ги намажете само с яйце. Плънката може да е най-различна. Експериментирайте и направете пълнеж, който най-много би ви се усладил. Ако нямате такъв уред може да приготвите винените топки, като ги изпечете в предварително загрята на 180* фурна за около 35 минути.

 

b2ap3_thumbnail_profiteroli_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Марина Сряда, 15 Юни 2016

    Страхотни

    Изглеждат страхотно! Искам да Ви попитам, ако нямаме AirFryer на Philips, можем ли да ги изпечм на фурна и ако да за колко минути и на колко градуса?

    Благодаря предварително.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 16 Юни 2016

    RE:Страхотни

    Благодаря Мариана. Радвам се, че ти харесата винените топки. Разбира се, експериментът беше с този уред, но който няма такъв спокойно може да си ги направи във фурната. Предварително загрята на 180* фурна за около 35 минути. Ще се радвам, ако ти харесат.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 30 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus