Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3216
  • Печат

Терин от патешки дроб

 

b2ap3_thumbnail_foie_-gras_-terrine_1.jpg

 

Продукти за 2 порции

100 г патешки дроб
1 с.л. кедрови ядки
1 с.л. нарязани сушени плодове по избор
1 с.л. бренди, коняк или уиски
2 щипки мащерка
сол и черен пипер на вкус

 

b2ap3_thumbnail_foie_-gras_-terrine_3.jpg

 


Приготвяне

* Нарежете дроба на малки парчета и го смесете с всички останали продукти.

* Сипете сместа върху парче найлоново фолио. Завийте на стегнато руло и добре завържете краищата на фолиото.

* Ще получите форма на малък салам. Завийте терина в лист алуминиево фолио. Двата вида фолио в случая са важни. Найлоновото не разрешава да изтече мазнината от дроба, а алуминиевото ще допринесе до по-доброто задушаване на ястието.

* Гответе терина 10 - 15 минути на пара. В никакъв случай не го варете във вода. Ако имате малка форма за печене на терин може да го приготвите във фурна на водна баня.

* Сервирайте терина добре охладен с препечени филийки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_foie_-gras_-terrine_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: терин черен дроб

Йоланта Делибозова

  • Станимир Славов
    Станимир Славов Понеделник, 18 Май 2015

    :p

    Отговор Отказ
  • Станимир Славов
    Станимир Славов Понеделник, 18 Май 2015

    Прекрасно изглежда!!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 18 Май 2015

    Да, но само благодарение на теб. Много вкусен е този дроб, Стани. Никога не бях приготвяла, само някакви купешки измислени пастети съм яла. Наистина е с много деликатен вкус и консистенция. С кеф експериментирах и ще продължавам. Благодаря отново и голяяяяма прегръдка!

  • Гост
    Десислава Понеделник, 18 Май 2015

    С пилешки или телешки дали ще стане?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 18 Май 2015

    Не Деси. Няма да стане. Пилешкият дроб става сух и тричав като се сготви, а този остава мазен като крем. Изобщо не опитвай. Пилешкият е годен само за пастети.

  • Гост
    Ани Понеделник, 18 Май 2015

    Уникално е това нещо! УНИ-КА-ЛНО!И само да се добера до патешки дроб ще го направя.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 19 Май 2015

    Много вкусно стана наистина, Ани. Ще се радвам да опиташ. Цялата тайна е в дроба, в нищо друго. Благодаря ти много.

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Вторник, 19 Май 2015

    Така и не се научих да ям дроб., Йоли, но винаги опитвам, за всеки случай! Вкусовете се променят с времето - кой знае! А този деликатес изглежда направо неустоим! С хрупкаво хлебче и подходящо вино ще му се насладя без да ми мигне окото! Поздрави сърдечни!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 19 Май 2015

    Няма задължителни неща, Люси. Ще си хапваш това, което обичаш. Ето, няма сила, която да ме накара да проям попара, грис, малеби и кисел. Няма и да пробвам. Така че, хапвай с кеф това, което ти е сладко. Благодаря мила.

  • Gogolina
    Gogolina Петък, 22 Май 2015

    :) Ей това с кеф ще си го приготвя Йолинка :p Благодаря за идеята!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 22 Май 2015

    И с кеф ще си го хапнеш после. Знам си аз! Благодаря Дани.

  • Гост
    Доника Неделя, 24 Май 2015

    Аз вече го опитах.Невероятно съчетание на вкусове.Просото е перфектно, само не можах да постигна тази консистенция на стегнато руло, може би трбваше още в найлоновото фолио добре да се притисне. И още нещо Йоли- защо твоя терин е с такъв красив цвят,моя си остана бежов?
    Благодаря отново за страхотната идея!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 25 Май 2015

    Благодаря за доверието, Дони. Много се радвам, че ти е харесал терина. Правилно мислиш, още в найлона всичко трябва да се пристегне максимално добре. А за цвета, точно такъв трябва да бъде. Светъл, а не тъмен като моя. При мен самият дроб беше не добре обезкървен, затова така изглежда по-тъмничко.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Февруари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus