Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3926
  • Печат

Телешко с пачи крак

 

b2ap3_thumbnail_pfeferlinge.jpg

Едно стоплящо душата ястие, което ще ви върне комфорта в хладното есенно време.

За да се приготви добро телешко са важни избора на месо, топлинната обработка и подхождащите съчетания от вкусове. Всичко това изисква специално внимание и вдъхновение в кухнята, но не е задължитело да е трудоемко.

Качествените продукти могат да направят и най-обикновеното ястие истинска наслада.  В случая с днешната рецепта, това е телешкото от farmhopping и дивите гъби пачи крак, които могат да бъдат заменени с добре познатата ни култивирана печурка или с месестата кладница.

Прочетете рецептата тук.

последно модифициран в
Отбелязана с: гъби телешко

Йоланта Делибозова

  • zozolinka
    zozolinka Неделя, 04 Октомври 2015

    Хм... И как да не го е яд човек, че си изхаби пачия крак като го изпържи?! Ще се стопя от яд. Другия път :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 04 Октомври 2015

    А не, не съм съгласна. Бих постъпила точно като теб. Само ще си го пръжна с масло и това е. Да му се насладя напълно! Истината е, че тази година разполагах с много диви гъби. Вече се чудя какво да ги правя. Хубава, гъбарска година е тук в Германия и се спуквам да скитам из горите. Но честно, ако имах малко пачи крак нямаше да го готвя на манджи. Благодаря ти мила.

  • Гост
    Русина Събота, 31 Октомври 2015

    Здравей Йоли,
    Ето кое ще е основното ястие на празника по случай първия рожден ден на моето слънчице.
    Бих ле могла да сготвя в тава ( за 12 човека и доста предястия ми е малко сложно на тигани)?
    И каква е гарнитурата, която би препоръчала към ястието?
    Благодаря ти предварително!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 02 Ноември 2015

    Здравий и тук, Руси. Отговорих ти в коментар към Картофени гнезда, но и тук да кажа. Нямаш никакъв проблем. Сготви си го предварително във фурната и после го затопли. Тъкмо месото ще си поеме всички вкусове. Ако имаш гювеч, сложи го в него и готви с капак, а не в тава. По-хубаво е да се задуши, отколкото да се пече. И не ползвай сушен пачи крак, в никакъв случай. Няма да ви хареса. Направи си го с гъби, каквито имаш. Една единствена гарнитура ще ти препоръчам. Пюре, но моето любимо. Сега ще ти напиша как го правя.

    В тенджера заедно сварявам картофи, 1-2 моркова, голям резен целина и 1 кисела ябълка. Докато са горещи ги намачквам грубо. Обичам да се усещат малки късчета от зеленчуците. Категорично не ползвам мляко или сметана, а малко разреждам с бульона от варенето. Слагам масло и сол. Наричам това пюре "Грубо селско ароматно пюре". Гарантирам ти, че ще си оближете пръстите.

    Благодаря ти и весел празник!

  • Гост
    Русина Понеделник, 09 Ноември 2015

    Благодаря тииииикииии

    Благодаря тиииииии, скъпа Йоли
    За 14 човека какво е съотношеноето?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 09 Ноември 2015

    RE:Благодаря тииииикииии

    Руси, по принцип да знаеш, че порциона месо на един човек е 200 г. Като се сготви става по-малко, защото се свива. Заложи по 200 г месо на човек или по 1 голяма пържола и ще си спокойна.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus