Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3606
  • Печат

Талятеле с крем от Philadelphia, манатарки и лешници

 

b2ap3_thumbnail_tagliatelle_cream_philadelphia_1.jpg

 

Продукти за 4 порции:

300 г талятеле
2 с.л. зехтин
120 г масло
250 г пресни или замразени манатарки
175 г Philadelphia-classic
250 мл прясно мляко
1 клонче розмарин
40 г настърган пармезан
сол и бял пипер на вкус
70 г счукани лешници

 

b2ap3_thumbnail_Philadelphia_3DFront_Original175g.jpg


Приготвяне:

*      Сварете пастата според указанието на опаковката. Отцедете я от водата и поръсете със зехтина за да не се слепи.

*     Запържете гъбите в 20 г от маслото. Извадете ги ви чиния и посолете.

*     В маслото от гъбите разбъркайте крем сиренето и налейте млякото. Сложете клончето розмарин и кипнете крема, като бъркате. Накрая добавете пармезана и овкусете със сол и бял пипер. След като пармезанът се стопи, отстранете съда от котлона и махнете розмарина.

*     В друг съд запържете до златисто останалото масло и лешниците.

*     Сервирайте ястието, като на дъното на всяка чиния сложите няколко лъжици от крема с Philadelphia. Върху него разпределете талятелите. Гарнирайте с гъби, полейте с лешници и масло, и сервирайте. Да ви е сладко!

***  Ако използвате сушени манатарки първо ги накиснете до омекване във вода, след което добре ги отцедете. Други видове ароматни гъби са същи много подходящи. Съветвам да използвате натурална Philadelphia, а не с подправки. Така ароматите на гъбите, пармезана и лешниците в масло изпъкват много по-силно и отлично се съчетават с наситения млечен вкус на Philadelphia. Ако желаете да сервирате ястието с по-течен сос, увеличете количеството на прясното мляко. Не разреждайте сиренето със сметана. То е достатъчно гъсто и мазно и за мен прясното мляко е оптималния вариант.

 

b2ap3_thumbnail_tagliatelle_cream_philadelphia_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Биби Неделя, 05 Ноември 2017

    Божествено, Йоли!!! Ще го направя задължително!!! Обожавам те ❤️❤️

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 06 Ноември 2017

    Благодаря ти, мила. Много ще се радвам да пробваш.

  • Гост
    Danni Неделя, 05 Ноември 2017

    OMG!

    Един лек въпрос :) 250 гр манатарки в сушен вид са мнооого голямо количество . Колко да ползвам сушени?

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 06 Ноември 2017

    RE:OMG!

    Така де, права си. Ще ги махна сушените гъби от продуктите, че не върви наистина. А ти сложи колкото ти душа иска, изцяло си е въпрос на вкус и избор, а не на грамаж. Ще се радвам да опиташ, благодаря.

  • Гост
    Ева Вторник, 07 Ноември 2017

    Това изглежда божествено, ще го пробвам тези дни

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 09 Ноември 2017

    Благодаря, Еви! Ще се радвам да опиташ!

  • Гост
    ELENA Вторник, 07 Ноември 2017

    Йоли,
    чудесни телиатели, вписват се прекрасно за това време.Записвам си за проба рецептата.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 09 Ноември 2017

    Благодаря, Ели! Ще се радвам, ако ти хареса!

  • Светулка
    Светулка Петък, 10 Ноември 2017

    Йолинка, телятеле вид паста ли е? Прилича ми на лингуини. Много интересна рецепта, искам да я пробвам. Само не знам дали тук има манатарки, ще трябва да търся. Ако не намеря, какви други гъби биха били подходящи. Зная, че манатарките имат неповторим вкус и ще се опитам да намеря сухи из руските магазини наоколо. Поздрави и целувки!

  • Yoli
    Yoli Неделя, 12 Ноември 2017

    Благодаря, Светулче. Много е вкусна пастата, гарантирам. Добра идея е да потърсиш манатарки от руските магазини. Какво да ти кажа, като няма манатарки, давай с това, което намериш. Не винаги човек успява да си набави някой продукт. Или го няма, или е много скъп. Затова често действаме по въображение с каквото намерим. Ще се радвам, ако талятелите ти харесат. Да, вид паста е на дълги ленти. В България е доста по-позната от лингуините.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 19 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus