Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6459
  • Печат

Сьомга със спанак и сметана

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-spinach_2.jpg

 

 Продукти за 4 порции

4 котлета сьомга
сол и черен пипер на вкус
2 с.л.зехтин
500 г ситно нарязан спанак
2 стръка нарязан зелен лук
2 с.л.нарязан магданоз
2 с.л.нарязан копър
2 скилидки счукан чесън
4 с.л.заквасена сметана
4 резена кашкавал

Приготвяне

* Посолете рибата и я овкусете с черен пипер. Подредете я в тава, покрита с хартия за печене.

* Задушете в зехтина лука, чесъна, спанака, магданоза и копъра. Гответе кратко за да запазите свежия зелен цвят. Отцедете плънката от излишната вода и охладете. Прибавете сметаната, посолете и разбъркайте.

* Разпределете спанака върху парчетата риба. Върху всяко сложете по едно парче кашкавал.

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-spinach_1.jpg

 

 * Загрейте фурната на 200* и изпечете рибата за около 15 минути. Ако обичате рибата по-изпечена гответе още 5 минути. Сервирайте топла. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-spinach_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Silviq Сряда, 25 Март 2015

    Силвия

    Леле, Йоли меко казано уникално ястие...залепих се за екрана! Сигурна съм, че е много вкусно. Поздрави за таланта!

  • Гост
    Таня Донева Сряда, 25 Март 2015

    Щом са четири котлетите, сигурно ще има парченце и за мен!?...,да бе да, надявай се Таня от тази вкусотия ще е останало нещо, ама друг път :(
    Предложението ти е както винаги е супер вкусно! Малко продукти, не дълго готвене и впечатляващ резултат!
    Поздрави, любима Йоли :)

  • Gogolina
    Gogolina Четвъртък, 26 Март 2015

    Спанак си купих вчера ... днес отивам за сьомга и ще им метна на масата това изкушение :)
    Изглежда толова съблазнително :p
    Поздрави Йолинка!

  • dgudge
    dgudge Четвъртък, 26 Март 2015

    Пробвахме го веднага и стана фантастично !
    Благодаря за идеята!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 26 Март 2015

    Много ви благодаря. Радвам се, че ви хареса. Наистина стана вкусно. Танче, е, порциите бяха две. За мен и синът ми. Но написах рецептата за четири. Така си трябва, нека семействата са по-големи. Прекрасно е!

  • Светулка
    Светулка Четвъртък, 26 Март 2015

    Фантастично!!! Йоли, нямаш представа как ме зарадва с тази рецепта. При нас сьомгата е основният вид риба, който се продава. Вече ми беше омръзнало да се чудя с какво да разнообразя приготвянето й. Затова и не се стърпях да пробвам твоята рецепта. Имах и парче български кашкавал. Котлети нямах и използвах филе, но следващия път ще гледам да си набавя от тях. Много вкусно, много!:p Прегръдки, миличка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 27 Март 2015

    Благодаря Светулче. Много се радвам, че ти хареса рибата. Става сочна и вкусна наистина. Да ви е сладко на всички!

  • Гост
    Йорданка Понеделник, 30 Март 2015

    Здравей,Йоли!Първо ти благодаря,че ми отговори толкова бързо.Трогната съм!А сега ти благодаря за тази вликолепна рецепта.Отдавна търся в блоговете това изкушение и най-после съм щастлива.Помня този прекрасен вкус от Париж.Бях там на гости на дъщеря ми и за закуска тя запече едни банички,подобни на твоите,но полуфабрикат.Сториха ми се много вкусни.Дълго време търсих в магазините Карфур и Лидл,но точно такива не намерих.Сега вече мога да си купя необходимите съставки и да изненадам всички у дома.Благодаря ти!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 30 Март 2015

    Много ти благодаря, Дани! Ще се радвам да опиташ тази рецепта. Мисля, че ще останеш доволна! Да ти е сладко!

  • Гост
    Живка Четвъртък, 24 Септември 2015

    Здравейте Йоли! Направих днес сьомгата със спанак и стана превъзходна!! Нямам търпение да впечатля гости с нея :) Благодаря за прекрасната рецепта! Поздрави от Калифорния!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 24 Септември 2015

    Ах! Толкова си далеч? Много ти благодаря мила. Да ви е сладка на всички!

  • Гост
    Малина Четвъртък, 03 Декември 2015

    Ужасно.....вкусно!!!

    Здравейте Йоли,
    Наистина нямам думи,с които да опиша прелестната Ви рецепта,БЛАГОДАРЯ Ви!Някъде бидях,че може да се приготвя със спанак и търсеики рецептата попаднах на Вашата..Доверих Ви се отново и съм във възторг- стана ужасно,задушаващо вкусно.Аз нямах парче кашкавал и я направих с настъргана моцарела.А сега как да спра да я опитвам,та да остане и за другите..?:D Определено става фаворит за сьомга..Изкусителна и нежна- просто прелест....(като вас- извинете ме).Привети от Калифорния и от мен

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 03 Декември 2015

    RE:Ужасно.....вкусно!!!

    Ах, че вкусно име имаш! Благодаря ти мила Малина. Толкова отдалеч ми пишеш и така ме зарадва! Да ви е вкусно на всички у дома.

  • Denitsa Ivanova
    Denitsa Ivanova Четвъртък, 03 Март 2016

    Здравей , Йоли.
    Може би съм направила над 30 твои рецепти и няма недоволни гости. Предимно съм залагала на сладките изкушения, тъй като те винаги са ми представлявали особен интерес.
    Първо искам да благодаря, че споделяш с всички нас своите малки кулинарни тайни и ни отвеждаш в един по-вкусен свят, където храната е издигната на един по-висок пиедестал. Радвам се на отдадеността и желанието с което приготвяш всичко. Сигурна съм, обаче че има една съставка, която пропускаш да напишеш в рецептите си, а използваш винаги . А, именно щипка любов. Защото виждам, че всичко което правиш е с ЛЮБОВ!
    А, ето и моя въпрос относно тази рецепта - мога ли да не добавям сметаната към спанака. Ако я пропусна, прекалено суха ли ще стане плънката ? И може ли да се замени с нещо?
    Благодаря, предварително !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 03 Март 2016

    Ех, че си ми миа, Десинка! Благодаря ти за топлотата и доверието! Много се радвам, че опитваш рецептите ми.

    Не, изобщо няма да стане сухо без сметана. Ако искаш може да я замениш с малко крем сирене, а може и изобщо да я пропуснеш. Сухотата на рибата зависи не от плънката, а от времето на печене. Ако препечеш рибата ще стане сухо назависимо какво има отгоре. Така че, давай смело и се надявам да ти хареса. Благодаря ти още веднъж.

  • Гост
    Ани Танева Петък, 11 Март 2016

    сьомга с пюре от спанак

    Здравей мила Йоли,
    Често гледам твоите предавания и съм правила от твоите рецепти, защото съвпадат с вкусът ми. Позволи ми да ти изпратя моята рецепта за гарнитура към сьомгата:
    500г.спанак нарязан на ивици.2 скилидки чесън.1средна лава лук.3-4 гъби нарязани на парчета. 1-2 нарязани сушени кайсии. 1/2 каф. чашка стафиди. Почти цяло пакетче крема сирене. 5-6 натрошени орехи. Нарязвам и задушавам лука и чесъна. Прибавям спанака, гъбите, нарязаните сушени кайсии, стафидите и посолявам на вкус. След като се изпари водата прибавям крема сиренето и орехите. Поръсвам с черен пипер. Поднасям с изпържените филета или котлети от сьомгата.
    Другата гарнитура, която ползвам е сладко от смокини.
    Надявам се да ти допадне.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 13 Март 2016

    RE:сьомга с пюре от спанак

    Всичко имам, всичко имам, всичко имам! Веднага се захващам, мила Ани! Такава прекрасна рецепта си ми написала! Знам без да съм опитала все още, какво ще се получи на вкус. Ясно ми е само от продуктите! Наистина струхонто ми хареса, благодаря ти от сърце!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 24 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus