Публикувано от в в Български гозби
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6489
  • Печат

Свинско с праз и туршия

 

b2ap3_thumbnail_schweine_1.jpg

 

   Искам да ви представя една чудесна зимна българска рецепта. Точно сега и е времето, когато е студено и на човек му се хапва вкусно свинско и нещо киселко.

   Този път избрах да ползвам програмата FRY на Philips Multicooker. Не съм променяла нищо от зададените настройки на уреда. Програмата е идеално преценена да  сготви най-перфектното крехко свинско. Получи се много сочно ястие, а благодарение на бавното готвене всяка хапка бе напоена с вкус и аромат. В процеса на готвене разбърках месото само два пъти. Опасенията ми, че храната може да загори се оказаха напълно неоснователни. Ето и рецептата:

Продукти за 4 порции

600 г свински врат
1/2 стрък праз
2 с.л. олио
1/2 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
1 ч.ч. туршия

 

b2ap3_thumbnail_1_20160108-180145_1.jpg


Приготвяне

* Нарежете месото на хапки, а праза на ситно. Налейте олиото в тенджерата на Philips Multicooker и я поставете в уреда. Изберете програма Fry. След 5 минути сложете в олиото месото. Оставете го да се готви под капак 20 минути, след което прибавете праза, чубрицата и лютия пипер. Овкусете със сол и черен пипер.

* Гответе още 20 минути без да добавяте вода или друга течност. Уредът е така програмиран, че всички пари и сокове се запазват в храната. Добавете туршията и гответе докато приключи програмата. След края на програмата  автоматично се включва режим за поддържане на топлината. Така ястието ще е горещо часове наред.

* Това е всичко. Наистина много лесно, здравословно и бързо се готви с Philips Multicooker.

 

b2ap3_thumbnail_schweine_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Bilbo Baggins Петък, 08 Януари 2016

    А вариант на рецептата за тези, които не разполагаме с въпросното чудо на кулинарните технологии? :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 11 Януари 2016

    Ех, че готино име! Здрасти Билбо! Много се радвам, че ти хареса рецептата. Горещо я препоръчвам, чудна българска гозба е това. Вариантът без мултикукър си е в тенджерата на котлона. Никакъв проблем няма. Рецептите с тези умни кухненски помощници са за тези, които искат да си купят уред, и за тези, които вече имат такъв, а не знаят много рецепти и се чудят какво да готвят в него. А за останалите, които не проявяват интерес рецептата си остава класика - в тенджера на котлона. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

  • Гост
    Албена Гигова Сряда, 17 Февруари 2016

    Здравей, Bilbo Baggins!
    В по-стар коментар писах,че помня тази манджа от баба си. Готвеше я в онзи стар калайдисан тиган със стърчащата дръжка на печката с дърва; после стана по-модерна с долната част на електрическата тенджара; сега брат ми я готви във "вносна" лъскава тенджара с дебело дъно; а Йоли с "чудо на кулинарните технологии" ;).
    Според мен проблемът е в праза и туршията, както установихме с Йоли... :D :D :D
    Хич не ги мисли чудесата,ами използвай сезона!

    Да ви е сладко, ако решите да пробвате! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 18 Февруари 2016

    Бени, така сладко го описваш, че ми иде да грабна и аз калайдисания тиган на баба. Права си за сезона, давайте, че пролетта чука на вратата и ще се хванем за зелено. Благодаря ти мила!

  • Гост
    Албена Гигова Събота, 09 Януари 2016

    Ох,спомних си как баба ни я готвеше... Любима манджа в нашето месоядно семейство (само аз се дърпам),но на това и аз не устоявам!
    Само че, ние я правим с т.н."сурова туршия" със зелен домат,зелена чушка и така нататък,накратко онази по-простичка туршия дето бабите ни я слагаха в качето. За праза - то си трябва! На принципа на Мечо Пух за количествата ;)
    А откъде тук туршия и праз!
    :(
    Хайде, поне на вас да ви е сладко!
    Дано запазите малко праз и туршийка до Цветница, да ме нагостите когато си дойда!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 11 Януари 2016

    Бени, абсолютно си права за суровата туршия. И аз така я знам бабината рецепта, но и аз като теб нямах сурова туршия. Затова и не уточних в рецептата каква да е. Сега да ти призная, че и аз имам същият проблем като теб. Туршия в Германия няма! Купих една от турски магазин, но е ужасна, за нищо не става. Тази, която виждаш си я донесох от България преди месец. Е, отдавна свърши за жалост. Радвам се, че отключих спомените ти. Благодаря ти!

  • Гост
    Катя Вторник, 12 Януари 2016

    ООО,УЖАС!И ти се продаде!Жалко,постно,скучно,грозно,безутешно..

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 13 Януари 2016

    Пак ще ти кажа, това е работа за мен. Ти като работиш плащат ли ти? Същото е. Защо да съм се продала? Аз имам договор с Филипс, съвсем конкретен, човешки и нормален. Работа като работа, като всяка друга. Надявам се това да не ти пречи да посещаваш сайта ми и да пробваш някои от рецептите ми. Благодаря ти.

  • Гост
    Атанаска Петкова Петък, 29 Януари 2016

    Здравейте.аз отдавна следя и готвя и импровизирам с Мултикукъра,но отскоро-имам и фритюрник без мазнина...рецептите обаче са доста малко и екзотични..моля давайте идеи..за.Филипс aerflyer

    ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 30 Януари 2016

    RE:Здравейте.аз отдавна следя и готвя и импровизирам с Мултикукъра,но отскоро-имам и фритюрник без мазнина...рецептите обаче са доста малко и екзотични..моля давайте идеи..за.Филипс aerflyer

    Наси, точно за този Филипс скоро приготвих 6 рецепти. Всички можеш да намериш тук. Достатъчно е в търсачката на сайта да напишеш Аirfryer. Ще се радвам, ако ти хареса някоя рецепта, благодаря ти.

  • Гост
    Гост Вторник, 02 Февруари 2016

    Здравейте ! Кукъра може ли да сготви без да се разбърква ( ако съм на работа и съм го пуснала на отложен старт) и налага ли се допиране ( чела съм , че при някои ястия при други марки кукъри се налага допиране ) !?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 03 Февруари 2016

    Здравей и от мен. Тези машини са с толкова много програми! За какво ли не! Ако се ползва програма за варене, задушаване или бавно готвене не се налага да се прави нищо допълнително. Наистина човек го пуска, отива на работа, а като се върне храната е готова и топла. С програмите за ориз е същото. Що се отнася до тази програма, която аз ползвах в конкретната рецепта- Пържене, е добре храната от време на време да се бърка за да се зачерви равномерно отвсякъде. И това се прави на отворен капак. Ако е при затворен пак не е нужно, тъй като уредът хем пържи, хем същевременно задушава. Много добре е програмиран, всички програми са наистина изчислени да сготвят добре храната, да не загаря и да е топла след това часове наред. Аз никога досега не съм досготвяла нещо, нито се е налагало доизпичане. Тук в случая имаме опция сами да избираме времето на готвене. В повечето кукъри това го няма, времето за готвене е зададено в самите програми. А тук освен това, можем и сами да настройваме температура и време. Няма опасност храната да остане сурова. Доволна съм от кукъра, често го ползвам, признавам. Благодаря ти за интереса.

  • Гост
    Гост Вторник, 02 Февруари 2016

    налага ли се" допичане " извинявайте за грешката

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 24 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus