Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1962
  • Печат

Крем супа от грах и аспержи

 

b2ap3_thumbnail_soup_-of_-asparagus_-and_-peas_4.jpg

 

Продукти

500 г замразен грах
20 г масло
200 мл зеленчуков бульон
100 мл течна сметана
1 с.л. прясна мента
лимонов сок и сол на вкус

500 г бели аспержи
20 г масло
1 с.л. брашно
200 мл зеленчуков бульон
100 мл течна сметана
индийско орехче и сол на вкус

 

 

b2ap3_thumbnail_soup_-of_-asparagus_-and_-peas_2.jpg



Приготвяне

* Задушете граха и ментата в маслото. Налейте малко от бульона. Оставете го да поври 15 минути докато омекне и го пасирайте на гладко пюре. Добавете останалия бульон и сметаната. Гответе още 2-3 минути, подправете със сол и лимонов сок, и оставете супата да изстине до леко топло.

* Обелете аспержите и ги нарежете на парченца. Задушете ги в маслото. Посипете с брашното и налейте бульона. Варете 15 минути и пасирайте до гладкост. Прибавете сметаната и овкусете със сол и индийско орехче. Оставете и тази супа да се охлади леко.

* Сервирайте в прозрачни чаши, като на дъното сипете от граховата супа, а върху нея внимателно налеете супата от аспержи. Да ви е сладко!

* Преценете гъстотата на двете супи според вашия вкус. Ако е нужно добавете малко вода. За да не се смесят пластовете супите трябва да бъдат достатъчно гъсти. Вместо течна сметана може да ползвате заквасена, а за по-плътен вкус да добавите и малко натурално крем сирене.

 

 

b2ap3_thumbnail_soup_-of_-asparagus_-and_-peas_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Таня Донева Петък, 08 Април 2016

    Вече я обичам тази супа, преди да съм я опитала :) Сега остава да си намеря бели аспержи и да и се насладя в най-скоро време!
    Чудесна рецепта, Йоли, благодаря ти!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 10 Април 2016

    Много обичам аспержи, Танче. Всякак приготвени! Ще се радва, ако и на теб ти хареса супата. Благодаря ти.

  • Светулка
    Светулка Петък, 08 Април 2016

    Тази супа е шедьовър, Йоли! Тръгвам да търся бели аспержи. Не бях чувала за тях. Купувам аспержи (зелени), защото ги обичаме, особено за гарнитура. Ако трябва ще ги избеля (:D майтап, разбира се), но тази супа ще се пробва още днес. Как да ти кажа колко те обичам и ти се възхищавам? Йолинка...

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 10 Април 2016

    Душица! И аз много си те обичам, Светулче! Ще се радвам, ако ти хареса супата. Много е фина. Благодаря ти.

  • Светулка
    Светулка Събота, 09 Април 2016

    Йоли, намерих бели аспержи. Има ги при нас, просто не съм обръщала внимание до сега. Направих супата. Както и предполагах, резултатът беше фантастичен. Много вкусни станаха и двете части. Използвах само заквасена сметана. Станаха гъсти, не се размесиха като ги сервирах. Само дето нямам такива красиви стъклени чаши:) Използвах стъклени купички, в които правя кремчета и десерти. Определено тази супа измести други мои любими. Ще потърся някакви подходящи чаши, защото иначе би се загубил страхотния ефект, който ти си постигнала с тях. Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 10 Април 2016

    Ах, вече я направи? Страхотна си ми ти! Благодаря ти за .... незнам за кой път вече. тези чаши, които виждаш всъщност са едни малки халбички за бира. Голям майтап, но и аз не намерих по-подходящи у дома. Важното е, че супата е вкусна, нали? Прегръщам те мила!

  • Гост
    Богомила Петък, 03 Юни 2016

    Йоли, както обикновено перфектна рецепта , стилна и изискана и презентирана по невероятен начин! Съвършенна:)))

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 03 Юни 2016

    Благодаря ти Боги. Аз много обичам аспержи. За съжаление са скъпи, но един два пъти годишно човек може да си го позволи. Ще се радвам, ако опиташ супата и ти хареса.

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 23 Март 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus