Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 26619
  • Печат

Сочен ябълков сладкиш

 

b2ap3_thumbnail_caramel_-apple_-pie_4_y.jpg

 

Продукти за форма 24 см

Тесто

3 яйца
200 г захар
ванилия
1 ч.л. канела
80 мл олио
2 големи ябълки
80 г нарязани орехи
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

Заливка

140 г кафява захар Мусковадо
200 мл течна сметана
200 мл вода
100 г масло

 

b2ap3_thumbnail_caramel_-apple_-pie_5_y.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте яйцата със захарта колкото добре да се смесят и започнат да образуват пяна. Добавете олиото, ванилията, канелата и ябълките, нарязани на кубчета.

* Смесете брашното с бакпулвера и орехите. Сипете ги към яйчената смес и разбъркайте.

* Покрийте тортена форма с хартия за печене и изсипете вътре тестото. Загрейте фурната на 180* и изпечете сладкиша за около 35 - 40 минути.

* За заливката смесете в малка тенджерка всички продукти и затоплете на котлона. Не е нужно сместа да завира, а само да се стопи захарта.

* Надупчете добре сладкиша с шишче или вилица. Залейте със соса. Оставете го да престои няколко часа докато тестото поеме цялата течност и се охлади добре.

 

b2ap3_thumbnail_caramel_-apple_-pie_1_y.jpg

 

* Гарнирайте сладкиша по желание и сервирайте. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_caramel_-apple_-pie_6_y.jpg

 

 * Може да оставите ябълките с кората, ако това не ви притеснява. При заливането не е нужно сладкишът или заливката да са студени. Спокойно може да залеете горещия блат с топлата заливка. Може да изпечете тестото и в по-голяма форма, ако искате сладкиша да стане по-нисък. Аз направих шоколадова глазура и гарнирах сладкиша със стафиди, орехи и шоколадови лешници и стафиди. Импровизирайте и сложете това, което обичате най-много. Благодаря на Тони за чудесната рецепта.

 

b2ap3_thumbnail_caramel_-apple_-pie_2_y.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Vili Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Страхотно изглежда и със сигурност е невероятно вкусен! А поръската е толкова примамлива! Пак ще ме изкушиш да се залявам в кухнята, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Февруари 2015

    А, Вили, ти и без мен си все със запретнати ръкави. Благодаря ти мила, ще се радвам да пробваш и това.

  • Гост
    TiKi Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Нелогнат

    Четох, че обясняваше на някого как да избегнем кръстосания разпит за всеки коментар... Пак ще мина през него, обаче, че не открих на първо ровене как да се логна към феята. Ще ми избяга сладкишната мисъл, та после пак ще проуча...

    Точно нещо такова умувах преди няколко дена, с какво да залея един сладкиш с мармалад от шипки. Докато Фифин го преполови, стана подметест. Прост сироп от захар и вода, го превърна в реване ;) Е, изяде го...

    Твоята заливка, а и самата рецепта, ме грабнаха моментално! Още от снимката! Бъди сигурна, че моят човек тези дни това ще яде!!! Тъкмо ще шкартирам едни подмятани от доста време ябълки и стафиди. И орехи имам (от чуждо дърво), и масло, сметана, яйца... Май всичко!

    Само да смее Фифин да не лъщи от кеф пред вида на сладкиша ти!!! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    RE:Нелогнат

    Чакай бе муцуна токава. Кажи сега какъв е проблема. Ако не си логната, когато искаш да оставиш коментар трябва да си напишеш името, имейла и т.н. Това задължително съм го направила заради спам, хакване и т.н. Не че ще помогне, ако някой реши да направи беля, но все пак донякъде ограничава подобни неща. Ако се логнеш с профила, с акаунта, който си направила при регистрацията си няма такива неща. В дясно под снимката ми има вход и изход. Там се логваш с твоето име и парола, си се записала в този сайт и това е. А още по-лесно е, ако се логнеш чрез фейсбук. Системата те пита искаш ли така да влезеш при мен. Натискаш синия бутон на фейсбук и си вътре. Туй то. Я опитай пак и ми пиши какво още не е наред. И си дай ушите бърже.

  • Гост
    Тики Петък, 06 Февруари 2015

    RE:RE:Нелогнат

    На ти ги ушите...
    Опитах да се регистрирам и ми каза, че името Тики вече е заето... Не помня да съм се регистрирала, а ако съм го направила несъзнателно, нямам идея каква ми е паролата :p
    Туй то :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 07 Февруари 2015

    RE:RE:RE:Нелогнат

    Напротив, мила. Регистрира се още в самото начало. Беше една от първите. Естествено, че името Тики е заето. От теб самата . Заминавам за Копривщица след малко . Кати се върна, ако искаш ше оправим тази работа. Гуш.

  • Гост
    Тики Събота, 07 Февруари 2015

    RE:RE:RE:RE:Нелогнат

    Домбре :) Весело копривщене, мила!

  • Дани
    Дани Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Толкова е сочен!
    И как си го украсила :)
    Прегръдка, мила моя!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Данинце, украсих го с каквото намерих по шкафовете. Стана една шарения ... мани мани. Ама е вкусен. Благодаря ти .

  • Гост
    Mina @ Angellove's Cooking Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Приказен е, Йоли!! За вкуса не се и съмнявам и в най-скоро време ще си го приготвим :)
    Поздрави и прекрасна вечер от мен

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Благодаря мила. Много се радвам, че ти допадна сладкиша! Прекрасна да е и твоята вечер!

  • Gogolina
    Gogolina Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Чудесна рецепта Йоли! Сочен сладкиш с хрупкава гарнитура :p
    Много любими продукти в чудесна комбинация ... просто ще бъде направен :D
    Поздрав с прегръдка ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Благодаря ти мила! Много се радвам, че ти хареса сладкиша.

  • Гост
    Евгения Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Евгения

    Страхотно изглежда, Йоли, както и всичко направено от твоите ръце! Кажи ми само моля те сметаната колко % трябва да е. Благодаря ти

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    RE:Евгения

    Жени, 30% беше сметаната, но това няма кой знае какво значение. Може и 20, може и повече. Ти си реши. Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти.

  • Гост
    Eva Toneva Четвъртък, 05 Февруари 2015

    О, това бижу е истинско изкушение, а ти си го направила да изглежда като шедьовър! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    Благодаря ти, Евче. Много са ми скъпи твоите думи!

  • Гост
    Гергана Лазарова Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Бих се омазала с удоволствие с такава вкусотия... Пък нека ми е сладичко на душата! :)
    Йолинка, бравос, както казва милата ми чинка. :) Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    Нека пък ти е сладичко на душата, Гери! Покрай чинка ти се сетих, че ние като деца казвахме "бравост". Много е важно това "т" в края. Голям майтап. Благодаря ти слънчо.

  • Гост
    Ваня Четвъртък, 05 Февруари 2015

    А шоко глазурата върху заливката ли я направи?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    Да, Ванче. След като цялата течност попи не беше много красиво на вид. Забърках малко глазура и налепих отгоре каквото намерих из шкафовете. Благодаря ти.

  • Гост
    Христина Колева Четвъртък, 05 Февруари 2015

    От най-обикновените съставки, сътворяваш нещо вълшебно!
    Поздравления, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    Благодаря ти Хриси. Много си мила. Ще се радвам да опиташ!

  • Гост
    Светулка Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Ех, Йоли, как да му устоиш на този прекрасен сладкиш! И каква украса само си направила. Вълшебница! Прегръщам те!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    Светле, знам, че на теб ще ти хареса. Наситен карамелен вкус и ябълки. Благодаря мила!

  • Гост
    Гергана Лазарова Петък, 06 Февруари 2015

    Моят коментар май е отишъл някъде в нищото... Жалко! Но пак ще кажа, че кексът е чуден, чуден! И с удоволствие бих се омазала с богатата му визия. :)
    Прегръдки, Йолинка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    Е как така в нищото? Ето го де, просто трябваше да го модерирам. Маймунка такава! Благодаря ти мила.

  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Петък, 06 Февруари 2015

    Толкова е сочен,че със сигурност би се оценил подобаващо у дома,много ми харесва рецептата,Йоли!Хубав петък и уикенд!

  • Гост
    Елена Петък, 06 Февруари 2015

    Йоли,
    при теб както винаги всичко е перфектно - и снимки, и декорация и представяне.Чудесен сладкиш с прекрасна глазура и украса.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    Ще се радвам да го опиташ, Ели. Благодаря ти за хубавите думи.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 19 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus