Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7942
  • Печат

Салата с печено цвекло

 

b2ap3_thumbnail_beet_-salad_1_20150131-084713_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

1 кг дребно червено цвекло
3 с.л. олио
сол на вкус
3-4 стръка мащерка
4-5 с.л. балсамов оцет
400 г прясно сирене
80 г сурови орехови ядки
1 зелена салата
зехтин, мащерка и зелен лук за гарниране

 

b2ap3_thumbnail_beet_-salad_2_20150131-084714_1.jpg

 

Приготвяне

* Измийте много добре цвеклото и без да го белите го нарежете на четвъртинки. Сложете го в тава, посолете и залейте с олиото. Сложете клончетата мащерка между резените.  Изпечете го на 200* за около 30 минути докато започне леко да се карамелизира. Извадете го в купа и охладете.

* Залейте цвеклото с балсамов оцет и го оставете да престои 1 час за да се овкуси добре.

* Разпределете го на порции и гарнирайте с кубчета прясно сирене и орехи. Тук там накъсайте листа от зелената салата.

* При сервиране поръсете със свежа мащерка, зелен лук и полейте с малко зехтин.

* Салатата е много вкусна, ако се приготви със синьо сирене. За да си спестите търкането на тавата след печене, може да я покриете с лист алуминиево фолио и върху него да наредите цвеклото. Може да замените орехите с бадеми или кашу. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_beet_-salad_3_20150131-084715_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Гергана Лазарова Събота, 31 Януари 2015

    Имайки предвид, че обичам всичко в чинйката ти, а цвеклото си го хрупам даже и сурово... И имайки предвид, че ти си го направила... Е, какво да кажа, спечели ме, Йолинка! Обаче... Търся аз слънце тези дни, търся, а то къде било - при теб. :)
    Прегръдки и и хубав уикенд ти желая, салатката е чудна!

    П.П. Ух, ама няма ли как да не въвеждам всеки път име, имейли и т.н.? Я ме светни, Йоли, защото сигурно пак изоставам с технологиите. За коментарите имам предвид...

  • Yoli
    Yoli Събота, 31 Януари 2015

    Благодаря ти Гери. Радвам се, че ти хареса салатата. Извини ме за неудобството, но тези дни имах проблем със сайта. Мисля, че вече го оправих.

  • Yoli
    Yoli Неделя, 01 Февруари 2015

    Гери, по отношение на писането на имейли и т.н. при оставяне на коментарите . Така е, защото не си се логнала с твоето потребителско име и пароли. Ти си се регистрирала, но като оставяш коментар не влизаш като портебител в сайта, а само като гост. Съвсем умишлено съм го направила така. Представи си само какво би се получило от анонимни коментари. Така има много по-малко спам, нека всеки, който иска да остави коментар си напише името. така има контрол, иначе става пълен хаос. Ако си логната като оставяш коментар системата няма да ти иска да си пишеш име и имейл. Това е.

  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Неделя, 01 Февруари 2015

    Много обичам салати с печено цвекло,а в твоите снимки така стоплящо е огряло слънцето,Йоли,красиво и вкусно е!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 01 Февруари 2015

    Благодаря ти Роси. И на мен ми харесва леко карамеления вкус на печеното цвекло. Радвам се, че ти допадна салатата.

  • Гост
    Dani Неделя, 01 Февруари 2015

    Йоли, идвам си с ракийката :)
    Обожавам цвеклото и всичките му добавки!
    И така "артистично" поднесена.....
    Прегръдка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 01 Февруари 2015

    Така де! Ето на, виж. http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=31621

    Благодаря мила. Наздраве ти!

  • Гост
    Мъх Неделя, 01 Февруари 2015

    Каква изненада за мен ? Печено не съм опитвала? Ами вече съм любопитна, Йоли! Благодаря! Хубав февруари!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 01 Февруари 2015

    Марте, ще се радвам. В интерес на истината, мен ме светна ца печеното цвекло един колега виолист. Отдавна се пенсионира, но разбираше от хубава храна. Ще се радвам да опиташ, мила. Благодаря ти!

  • Гост
    Bety Неделя, 01 Февруари 2015

    Вкусна и колоритна салата! И какви слънчеви снимки, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 02 Февруари 2015

    Ами да, слънчеви снимки, на балкона правени през септември. ;) От тогава чака ред тази салата. Благодаря ти миличка!

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Понеделник, 02 Февруари 2015

    Прекрасна е салатката, Йоли! Много обичам цвекло и все по-често го приготвям по различни начини! ще опитам и този! Прегръдки от мен и слънчева седмица!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 02 Февруари 2015

    Благодаря Люска! Много се радвам, че ти хареса салатата! Да ти е сладка!

  • Гост
    Elena Понеделник, 02 Февруари 2015

    Чудесна, салатка Йоли, много подходяща за сезона.Прекрасни снимки.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Така е, Ели. Сезонна салата е и добре, че се наканих да я пусна. Още през септември съм я направила. Благодаря ти.

  • Гост
    Делфина Вторник, 03 Февруари 2015

    Снощи опитах рецептата за вечеря, небях сигурна дали ще ми хареса цвеклото, защото го ям само към пасирана супа. Резултатът обаче беше страхотен :) така добре си паснаха всички съставки и дори добавих синьо сирене.
    Благодаря ти Йоли за невероятната рецепта за здравословно похапване!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Делфи, наистина ли? О, така се радвам! Благодаря ти мила! Да ви е сладко!

    Отговор Отказ
  • dalia
    dalia Сряда, 04 Февруари 2015

    Приказка!!! Купих днес цвекло и вече нямам търпение да стане време за вечерята :)
    Прекрасна си ми ти, Йоли:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 04 Февруари 2015

    Ти си прекрасна, мила! Благодаря ти!

  • Гост
    Таня Донева Сряда, 04 Февруари 2015

    Обичам го това червено богатство! Прави и най-семплите рецепти да изглеждат неустоими, красиви и изискани, както е и тази разкошна салата, която е поднесена по начин, на който всеки би могъл да завиди! Малките детайли означават толкова много, но който го умее, той знае :)
    Прегръщам те, мила Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Ами ти си го умееш това по-добре от всеки! Нали знаеш, че си прекрасна? Благодаря ти Танче!

  • Гост
    Елена Събота, 14 Март 2015

    Невероятна вкусотия, "посмях" да направя следните промени: поръсих цвеклото с орехчетата 10 минути преди да извадя тавата от фурната и накрая поръсих цялото нещо с малко пармезан..:)
    страхотна рецепта!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 15 Март 2015

    Ах, каква си ми тарикатка! Леко запечени орехи и ароматен пармезан! Какво по-вкусно? Благодаря за тези чедусни допълнения, Ели. Не само на мен, на всички ще се хареса много повече така. Сигурна съм! Супер е!

  • Гост
    Yana Imreorova Неделя, 15 Март 2015

    Обожавам цвекло

    Прекрасна салатка. Обожаваме цвекло вкъщи и зимата си го похапваме често. Салатката ни днес беше точно от цвекло - нарязвам го с къдраво ножче, сол, лимон, зехтин и си имаме червени солетки. ;)
    Бих споделила една идея за печенето и търкането на тавата - аз го пека в пликовете, които се предлагат за печене на пиле. Обелвам го предварително, нарязвам на кубчета, няколко скилидки чесън и сминдух, правят страхотна комбинация. Опитайте, може да ви хареса ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 15 Март 2015

    RE:Обожавам цвекло

    Еееееееееееееееее, Янче !!!! Ти просто си велика! Толкова, толкова ти благодаря за прекрасната идея за печене в плик, както и за овкусяването на цвеклото. Страхотна си наистина. Вече така ще правя. Благодаря ти от сърце!

    Отговор Отказ
  • Yana Imreorova
    Yana Imreorova Неделя, 15 Март 2015

    RE:RE:Обожавам цвекло

    хехехе ;) Просто Яна, нищо велико ;)
    По същия начин можете да си изпечете тиква - чесън, сминдух, сол, черен пипер. После я добавяте към хумуса 50-50 хумус-тиква и става невероятна разядка. За децата може да се пропусне черния пипер, въпреки че отровата е в дозата, ако си слага човек по малко - не пречи. Моите деца го харесват страшно много.
    ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 15 Март 2015

    RE:RE:RE:Обожавам цвекло

    Благодаря ти. Сминдуха е голяма работа! Много го харесвам, а май само набоб го слагам. Изобщо нямаше да се сетя за цвекло или тиква. Супер си просто!

    Отговор Отказ

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 24 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus