Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3085
  • Печат

Салата от краставици и козе сирене с ментов дресинг

 

b2ap3_thumbnail_cucumber_-salad_3.jpg

   

   Днес ви представям българското козе сирене. Това, което е важно да знаем е, че козето сирене  е много по-полезно от  кравето. То изобилства от млечнокисели бактерии, които се отразят благоприятно на организма ни. Козето сирене подпомага нервната и имунната система, облекчава симптомите на чувствителен стомах, а някои дори го смятат за пробиотик. Причината е в начина, по който козата се храни. Фактът, че изяжда тревата до корен осигурява съдържанието на важни хранителни вещества и определя специфичния вкус на млякото й.


   Много хора отбягват козето сирене именно заради специфичната миризма и вкус. Но точно това прави някои ястия наистина изтънчени. Силният вкус може да се балансира с нещо по-леко и свежо, например зелени салати и краставици, както в днешната рецепта.


   Можете да я прочетете в блога на farmhopping.

 

b2ap3_thumbnail_cucumber_-salad_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 21 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus