Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3709
  • Печат

Рулца от лаврак в маслено-винен сос

 

b2ap3_thumbnail_bass_2.jpg

   Лавракът обитава екваториалните, но и умерените климатични зони в крайбрежните води. Морската риба е хищник и живее на малки пасажи близо до скалистите брегове (на Черно море, Средиземноморието и Атлантическия океан).

   Самата форма на тялото на лаврака издава, че е типичен хищник - с  удължено, странично сплеснато сребристо тяло с по-тъмен гръб и бяло коремче. Лавракът е една от най-вкусните риби в морето. Месото му е умерено мазно и плътно, има силен аромат и вкус, малко дребни кости. Навсякъде по света казват, че хищните риби са най-вкусни. Пресният лаврак е деликатес с нежно сочно месо, аромат на морска риба и изискан вкус. Подходящ е за печене на скара, задушаване на пара или в пергамент. Кожата е чудесна за ядене и при печене става много хрупкава. Месото е бедно на мазнини и не се разпада при готвене.

 

b2ap3_thumbnail_lavrak1.jpg



   Представям ви тази великолепна риба филетирана, във вид на сочни рула. В магазините Пикадили ще намерите пресен лаврак. Помолете продавача да ви почисти и филетира рибата и ще сте готови да сготвите тази рецепта. Ще ви отнеме малко време, но насладата ще е дълга. Приятно готвене!

 

b2ap3_thumbnail_Piccadilly_logo_white_green_red_cart_20150703-070538_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

2 лаврака, само филе
125 г моцарела
100 г тънък зелен боб
100 г тънко нарязана сурова шунка
2 с.л. зехтин
сол на вкус

За соса

150 мл бяло вино
80 г масло
настъргана кора от 1/2 лимон
стрък естрагон, само листата
сол и черен пипер на вкус

 

b2ap3_thumbnail_bass_3.jpg


Приготвяне

* Нарежете филето на парчета. Ако е дебело внимателно го изтънете с домакинско чукче. Посолете.

* В средата на всяко парче риба сложете малко моцарела и зелен боб. Завийте на руло.

* Всяко рибено руло увийте в тънък резен шунка.

 

b2ap3_thumbnail_bass_1.jpg

 


* Поставете рулата в тавичка и ги полейте със зехтин. Загрейте фурната на 180* и изпечете ястието за 15 - 20 минути.

* За соса кипнете виното и половината от маслото. Варете докато се редуцира на 1/3 и се сгъсти леко. Прибавете лимоновата кора и естрагона. Овкусете със сол и черен пипер. Дръпнете соса от огъня и добавете останалото масло. Бъркайте докато се стопи.

* Сервирайте рибените рула топли, поляти с маслен сос. Да ви е сладко!




b2ap3_thumbnail_bass_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Петък, 03 Юли 2015

    Истинско изкушение! Не бих могла да подмина тази вкусотия! Прекрасна рецепта, Йоли! С удоволствие ще я приготвя съвсем скоро! Усмихнати почивни дни, мила!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 03 Юли 2015

    Много ще се радвам, Люси. И ти като мен си фен на морската храна. Надявам се да ти хареса лаврака, приготвен по този начин. Благодаря ти слънчо.

  • Гост
    Елена Петък, 03 Юли 2015

    Йоли,
    прекрасни са рулцата, лаврака е чудесна, много вкусна риба.Чудесни снимки си направила.
    Поздрави и весело лято !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 03 Юли 2015

    Благодаря ти, Ели. Макар да предпочитам тази риба напълно натурално изпечена на скара, не мога да си изкривя душата. Истината е, че рулцата станаха много вкусни.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Февруари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus