Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8210
  • Печат

Рошаво хлебче

 

b2ap3_thumbnail_shaggy_-bread_1.jpg

 

Продукти за тестото

350-400г брашно
20г прясна мая или 1 пакетче суха
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
100 мл течна сметана
100 мл вода
1 яйце
1 с.л. зехтин

За намазване

50г орехи
2 шепи рукола
1 скилидка чесън
50г стопено масло
20г настърган пармезан
сол на вкус

 

b2ap3_thumbnail_shaggy_-bread_3.jpg



Приготвяне

* Разтворете маята във водата. Налейте сметаната и зехтина, добавете яйцето и разбийте всичко с вилица докато се получи хомогенна смес.

* Разбъркайте брашното със захарта и солта. Започнете да го добавяте постепенно към течните съставки, като бъркате непрекъснато за да не се получават бучки. Когато тестото стане гъсто го прехвърлете върху кухненския плот и измесете на гладко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно.

* Сложете в блендер продуктите за намазване на хляба. Смелете фино.

* Разточете тестото на кора. Намажете го с руколата и нарежете на ленти. Лентите нарежете на квадрати. Намаслете правоъгълна форма за кекс с масло и небрежно нахвърляйте тестените квадрати.

 

b2ap3_thumbnail_shaggy_-bread_5.jpg



* Оставете хлебчето да втаса докато удвои обема си. Загрейте фурната на 200* и го изпечете за около 30-35 минути докато получи хрупкава коричка. Да ви е сладко!

* Хлябът е малък. Може да увеличите продуктите и да го изпечете в друга по-голяма форма. Не е нужно тестото да втасва два пъти. Достатъчно е да бухне добре след като го сложите във формата.

 

 

b2ap3_thumbnail_shaggy_-bread_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    vania traeva Събота, 14 Ноември 2015

    Ранобудница :p И хлебчето направено, а сигурно и изядено :) Поздравления , Йоли ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 15 Ноември 2015

    Позна. Изядено е. Ама Ванче, то много мъничко стана. Направо двама души го излапват за 5 минути. Благодаря ти мила.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Събота, 14 Ноември 2015

    Тези твои хлебчета, Йоли, които не изискват нищичко към тях... То толкова вкус и аромат им подаряваш, че човек може да си хапне и да се наслади без други помисли. Чудно е! ;)
    Прегръдки и хубав ден ти желая!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 15 Ноември 2015

    Благодаря Гери. Права си за хляба. На топлия домашен хляб нищо не му трябва като добавка. Толкова истински е!

  • Гост
    Ани Понеделник, 16 Ноември 2015

    Фантазия!

    Прекраснице, царица на хлябовете си ти! Наскоро правих такъв хляб с Апенцелер и зеленийки, така реден, става фантастичен и много ароматен. Дори децата го харесаха много! А твоят с рукола, орехи, масло и пармезан не искам да си мисля колко е вкусен!!! Прегръщам те!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 17 Ноември 2015

    RE:Фантазия!

    Благодаря ти Ани. Наистина вариантите са много. Нямаше да го направя с рукола, но имах една в хладилника, която беше започнала да завяхва. И ето на, отиде по предназначение. Нали знаеш, каквото има в къщи, това е.

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Понеделник, 16 Ноември 2015

    Йоли, то бива сладурски рецепти, но пък бива ли и със сладурски имена?! Чудно е това хлебче - обезателно ще го опитам! Най-сърдечни поздрави, мила!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 17 Ноември 2015

    Ами Люси, то стана наистина рошаво. Представях си го малко "по-така", но и аз незнам как така го разроших. Благодаря ти мила.

  • Светулка
    Светулка Понеделник, 16 Ноември 2015

    Йолинка, това хлебче изглежда толкова апетитно! Иска ми се да го опитам, но не съм сигурна колко грама е сухата мая. Забравила съм колко е едно пакетче. Би ли ми написала? Благодаря ти! Прегръдки

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 17 Ноември 2015

    Светле, обикновено е 7 г и е за 500 г брашно. Незнам при теб в Щатите, но в България пакетчетата са по 7 г. Но пак ще проверя, че да не те излъжа. Прегръдки и от мен.

  • dalia
    dalia Вторник, 17 Ноември 2015

    Просто няма как да му устои човек! Няма как! Ще се меси домашен хляб то е ясно :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 17 Ноември 2015

    Запретвай ръкави, Ани. Да ви е сладко! Благодаря ти!

  • Гост
    Таня Донева Петък, 20 Ноември 2015

    Любимата ми, Йоли! С любимите ми печива! С любимите ми аромати и визия! Като у дома съм си при теб и това е :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 20 Ноември 2015

    Душица си ми ти! Благодаря ти Танче.

  • Гост
    Ваня Петък, 20 Ноември 2015

    Йоли, с какво мога да заменя руколата?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 20 Ноември 2015

    Ванче, най-добре с магданоз. Може и с босилек, ако обичате аромата. Но с магданоз и чесън е истинска класика! Аз просто имах рукола в хладилника, която беше започнала да позавяхва и затова я използвах. Стана чудно. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ хлебчето.

  • Гост
    Ваня Петък, 20 Ноември 2015

    ooo задължително ще опитам!! Изглежда страхотно и съм сигурна, че вкуса ще е невероятен :)

  • Гост
    Десислава Иванова Вторник, 16 Февруари 2016

    Здравей Йоли! Това е поредната вкусна, апетитна рецепта от твоя блог, която смятам да пробвам. Искам да попитам маята трябва ли да се остави да втаса! Благодаря предварително! С голямо уважение към това, което правиш, поздрави Десислава!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 16 Февруари 2016

    Здравей Деси. Благодаря ти за хубавите думи. Аз не съм правила предварителен квас с маята. Само оставих готово направеното хлебче да втаса и това беше всичко. Но ти ако искаш направи първо квас и го одтави да втаса, още по-добре. По принцип всички изделия с мая стават по-хубави, ако втасват 2 или 3 пъти. Надявам се да ти хареса хлебчето.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus