Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 10760
  • Печат

Малинова торта

 

b2ap3_thumbnail_Raspberry_cake_3.jpg

 

Продукти за торта 20 см

Малиново пюре:

400 г малини (пресни или замразени)
4-5 с.л. захар
1-2 с.л. ликьор по избор

Блат:

200 г меко масло
200 г захар
4 яйца
250 г брашно
ванилия
1 ч.л. бакпулвер
100 мл прясно мляко
150 мл прясно мляко за сиропиране

Крем:

250 г маскарпоне
400 мл течна сметана
100 г пудра захар
ванилия
10 г желатин

 

b2ap3_thumbnail_Raspberry_cake_1.jpg



Приготвяне:

* Сварете за 8-10 мин. малините заедно със захарта. Махнете от огъня, охладете и прибавете ликьора. Ако малините са замразени варете малко по-дълго за да може да изври течността на половина. Претрийте 1/2 от малините през цедка за да отстраните семките.

* За блата разбийте маслото и захарта. Едно по едно прибавете яйцата. Смесете брашното, бакпулвера и ванилията. Сипете ги в маслено-яйчената смес, разбъркайте и разредете с 60 мл от млякото. Изсипете 2/3 от тестото в две малки форми за печене (20 см) и загладете. Останалата 1/3 смесете с малините, които са със семки и 40 мл прясно мляко. Внимателно разпределете малиновото тесто върху бялото. Загрейте фурната на 170* и изпечете двата блата за около 30-35 минути. Извадете от фурната и охладете. Ако блатовете са се издули в средата ги изравнете с нож.

* За крема разбъркайте маскарпонето с пудрата захар и ванилията, а сметаната разбийте на сняг. Залейте желатина с малко студена вода и след като набъбне го стопете на водна баня или в слаба микровълнова фурна. Към маскарпонето прибавете разбитата сметана и разбъркайте. Отделете 1/3 трета от крема за да го използвате за измазване на тортата. Към останалия крем сипете малиновото пюре без семки и желатина. Разбъркайте.

* Поставете единия блат в равна тортена чиния и го сиропирайте с половината от предвиденото мляко. Стегнете го с подвижен ринг за торта. Нанесете малиновия крем и сложете втория блат. Сиропирайте с останалото мляко. Приберете тортата в хладилника за няколко часа докато се стегне добре. Отстранете ринга и измажете с белия крем. Ако желаете може да нанесете с мека четка малко течна червена хранителна боя по борда на тортата. Украсете с пресни малини и сервирайте. Да ви е сладко!


b2ap3_thumbnail_Raspberry_cake_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Миглена Събота, 27 Май 2017

    Само една мааалка поправка :) Меко масло, а не месо масло ;) Иначе е чудесна тотичка

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Май 2017

    Ами като все мръвка ми е в главата, така е. Благодаря ти, Миглена и за поправката, и за одобрението. Радвам се, че ти хареса тортата.

  • Гост
    Ваня Събота, 27 Май 2017

    Думи нямам

    Ще кажа само :ЧУДЕСИЯ !!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Май 2017

    RE:Думи нямам

    Благодаря, Ванче. Много си мила!

  • Гост
    Деси Събота, 27 Май 2017

    Невероятна си, Йоли, искрено се възхищавам на творенията ти! Вдъхновяваш ме с твоите идеи и похвати да опитвам и аз, за да радвам близките ми хора с вкусни ,и оригинални неща. Благодаря ти.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Май 2017

    Много се радвам да чуя това, Деси! Благодаря ти за милите думи!

  • Гост
    Соня Събота, 27 Май 2017

    прекрасна е!

    Много интересен блат, ще го пробвам ! Благодаря !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Май 2017

    RE:прекрасна е!

    Благодаря, Сонче. Блатът е интересен само като визия. Вкусът му не се изменя кой знае колко от малините. Но стои интересно, да. Ще се радвам да опиташ.

  • Гост
    Нели Шишкова Събота, 27 Май 2017

    Тортата изглежда като "Мона Лиза",такъв шедьовър!За вкуса нямам ни най-малко съмнение.Така ти се радвам,Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Май 2017

    Благодаря ти, Нелче. Много се радвам, че ти харесва. Прегръдки на всички у дома!

  • Гост
    Bety Събота, 27 Май 2017

    Чудесна, чудесна торта! Ароматна, красива, вкусна!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 30 Май 2017

    Благодаря ти, мила. Радавам се, че ти хареса!

  • Eliz17
    Eliz17 Понеделник, 29 Май 2017

    Здравей, Йоли!
    Твоите торти са страхотни! Направила съм по-голямата част от тях и винаги с голям успех.
    Благодаря ти за вкусните и прекрасни рецепти и изчерпателните обяснения към тях.
    Ще опитам и тази "Малинова торта и знам, че ще е голяма вкусотия.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 30 Май 2017

    Много ще се радвам, ако ти хареса, Елзи. Благодаря ти за хубавия коментар!

  • Гост
    Таня Донева Вторник, 30 Май 2017

    И на вид и на вкус, тази торта е като една нежна ласка за всички сетива!!! Възхищавам ти се всеки път, когато чуя за теб или се докосвам до някое твое съвършенство!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 31 Май 2017

    Благодаря, любима! А нали знаеш аз колко се възжищавам на теб?

  • Гост
    Руми Сряда, 31 Май 2017

    Много красива торта!
    Това ще е следващата която ще прибвам.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 31 Май 2017

    Много ще се радвам, Руми! Дано ти хареса. Благодаря ти!

  • Гост
    Ида Сряда, 31 Май 2017

    Здравейте!Много красива торта!
    Смятам да я направя днес за специален повод и искам да питам малиновия блат се изсипва върху двата бели и така се пече без да се смесват нали?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 03 Юни 2017

    Здравей Ида. Май много късно ти отговарям, извини ме, но нямах възможност да го направя по-рано. Ако все още не си направила тортата, да, правилно си разбрала. Точно така се прави. Върху бялото тесто се слага от малинотово докато са още сурови и след това се пече. Тестото е гъсто и цветовете не се смесват. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ тортата.

  • Гост
    Антония Четвъртък, 01 Юни 2017

    Здравеите много красива торта поздравления определено ще я пробваме

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 03 Юни 2017

    Благодаря Тони. Много ще се радвам да ти хареса и на вкус!

  • Светулка
    Светулка Петък, 02 Юни 2017

    Отново нещо толкова красиво, толкова изящно, Йоли! Не мога да откъсна очи и искрено ти се възхищавам. Обичам да опитвам новите неща, които сътворяваш и предлагаш. Много от тях са ми любими и ги правя от години. Не чакам повод, правя ги за себе си и за семейството. Съпругът ми отдавна има навик да пита "Това от Йоли ли е?", когато изненадам с нещо ново. А дойде ли празник, непременно нещо (или няколко неща) от твоите вълшебства присъства на трапезата ни (десерт задължително). Тази торта изглежда фантастично и заслужава да й се наслади човек, на фона на "Следвай ме" или "Отвъд границата" от твоите записи и чаша ароматен български чай. Взела съм си розови пъпки от българската Rosa Damascena и чаят с тях е божествен! Пия го без нищо, но красотата на тази торта ме изкушава да наруша това правило. Прегръдки и много обич!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 03 Юни 2017

    Светулче, пламнаха ми ушите. Благодаря ти, мила. Много се радвам, че ти хареса тортата. Тя е доста семпла като украса, но стана елегантна и вкусна. Благодаря ти още веднъж и много прегръдки от мен!

  • Гост
    Гост Вторник, 13 Юни 2017

    Здравей Йоли, направих тортата, НО БЕЗУСПЕШНО, тестото по рецептата излезе много малко за две 20 см .тавички, малиновото пюре нещо като, че ли не допадна точно, след изпичане, въпреки сиропирането блатовете останаха корави. За огромно мое съжаление отиде в кофата за хранителни отпадъци, изключително съжалявам спазих всичко по рецептата, но нещо не се получи. Приготвяла съм две други торти от твоя сайт и са били изключително успешни особено класическа орехова торта вкъщи я правим за всеки повод, но тази малинова торта просто остава в забрава. Благодаря

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 13 Юни 2017

    Здравей и от мен. Първо да ти благодаря за това, че опита тортата, въпреки провала. Много съжалявам да чуя това наистина. Просто не знам какво да ти кажа ... Доста хора вече направиха торатата, във фейсбук даже има и снимки. Получиха им се супер торти на хората, никой не се оплака от проблем с блата. Не мога да сменя продуктите и пропорциите, съжалявам. Написала съм грам по грам точно това, което аз съм сложила.

  • Гост
    Гост Вторник, 13 Юни 2017

    Гост

    Да явно аз нещо сбърках, но както й да е продължавам да чета и готвя от теб и те харесвам.

  • Yoli
    Yoli Сряда, 14 Юни 2017

    RE:Гост

    Благодаря ти за милото отношение. Наистина, важно ми е. Много хора, на които нещо не се е получило от разочарованието си стават злобни. Разбирам напълно как се чувстват, но е напълно нормално рецептите да не се получат винаги добре. Да не мислиш, че на мен всичко ми се получава от раз? Нищо подобно! Уча се непрестанно от всеки и всичко и най-вече от грешките си. Така че, наистина много благодаря за отношението. Здрава ми бъди и ще се радвам да си харесаш някоя друга торта. Тази я забрави за момента.

  • Гост
    Лидия Вторник, 20 Юни 2017

    Искам да попитам колко малини се слагат в блата !!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 21 Юни 2017

    Лидия, не е ли написано добре? Може би не съм била достатъчно ясна, извини ме. Малините са 400г. Всички се сваряват за кратко. Половината се претриват за да се отстранят семките и се ползват за крема. А другата половина е за блата. Ще се радвам да опиташ тортата, благодаря.

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 14 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus