- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 2298
- Абонирайте се
- Печат
Пурички със спанак и сирене
Представяла съм ви различни рецепти, приготвени в Airfryer на Philips и днес отново се обръщам към този чудесен кухненски помощник. Знаете, че това е фритюрник, който приготвя храната с много малко мазнина. В съвремието ни, обърнато изцяло към здравословното хранене това е оптимален вариант за нещо вкусно и здравословно. Всеки обича пържено, признавам, че действително е много вкусно. Airfryer ни дава възможност да се насладим на този вкус, като използваме само една лъжица олио или масло. Винаги съм казвала, че за мен този уред е нещо средно между фритюрник и фурна. В Airfryer се готви наистина бързо и икономично. Например, моята фурна е стар модел и и е нужно доста време за предварително загряване, след което започва истинското печене. Дори за кюфтета и баница са необходими около 40 мин. С Airfryer всичко се случва за кратко време. Горещият въздух, който обгръща храната отвсякъде я сготвя много бързо и равномерно. Продуктите получават хубава хрускава коричка, а вътрешността им остава мека и сочна.
Идеята на Philips този път е в Airfryer да се приготви традиционна българска храна и няколко кулинарни блога ще ви зарадват с чудесни рецепти! За мен баницата си остава любимо лакомство за всеки българин. Вариантите са много, от вкусни, по-вкусни. Спях се на банички със спанак. Реших да ги направя като пурички, подходящи както за закуска, така и за парти. Пълнежът също промених спрямо формата на баничките. По този начин може да импровизирате с него: класиката яйца и сирене, праз-лук, кромид-лук, различните видове зелници и кайма. Или нещо сладичко: с тиква и ябълки. И още много други ...
Ето и нужните продукти за 20 пурички:
10 кори за баница
1 ч.ч. бланширан спанак
1 стрък зелен лук
1 скилидка чесън
2 с.л. нарязан джоджен
2 с.л. нарязан магданоз
1 яйце
150 г сирене
150 г натурално крем сирене
сол на вкус
2 с.л. стопено масло
сусам или мак за поръсване
Приготвяне:
* За плънката сложете в блендер спанака, лука, чесъна, джоджена, магданоза, яйцето и двата вида сирене. Смелете всичко фино, и ако е нужно посолете. Вместо блендер може да използвате пасатор за да направите сместа на гладък крем. Сипете крема в пош с кръгъл накрайник. Разбира се, ако нямате пош трябва да нанесете плънката по корите с лъжичка.
* За две пурички е нужна една кора за баница. Всяка намажете с малко масло и прегънете на две. Срежете ги на половина. Откъм по-късата им страна шприцовайте малко крем и завийте на пури, като загънете добре краищата за да не изтече пълнежа. Намажете баничките с останалото масло и поръсете с мак или сусам.
* Загрейте за 1 мин. Airfryer на 200*. След това сложете пуричките в решетъчната кошница и настройте таймера на 5 мин. Включете уреда. След като чуете звуков сигнал баничките са готови. Изпечете пуричките на два пъти. Бързо е, нали? Все пак тези 5 мин. ще са ни достатъчни да забъркаме и един айрян. Да ви е сладко!
последно модифициран в
-
Петък, 10 Ноември 2017
Ех, Йолинка, каква прелест са тези пурички! Ако знаеш колко бързо се ометоха в къщи и в службата. Направих доза и половина, защото ми трябваше нещо за един служебен митинг и обикновено нося баница или нещо сладко. Ще ги правя скоро пак, за Тенксгивинг, много ни харесаха. Отдавна не бях запрятала ръкави да пробвам нещо ново и най-напред отворих твоя сайт за идеи. А като го отворя, после не се налага да гледам други рецепти
Всичко е прекрасно и е наслада за всички сетива. Когато и да съм правила нещо ново, моите семейство и приятели ме питаха :"Това от Йоли ли е?", а сега направо казват: "Оооо, това трябва да е нова рецепта на Йоли."
Много обич и прегръдки!
Йоли,
правила съм подобни пурички.Чудесни са и много лесни, а и вкусни.Твоите също са интересен вариант за приготовление.
Поздрави и лек и спорен ден !