Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1736
  • Печат

Прясна паста със сьомга

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-pasta.jpg

 

 Продукти за 4 порции

200 г бяло брашно
2 яйца
1/2 ч.л. сол
600 г сьомга
1 с.л. микс от сухи подправки - майорана, риган, мащерка, естрагон
1 скилидка чесън
сол  и черен  пипер  на вкус
зехтин
400 г заквасена сметана
зелен  или див  лук за гарниране

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-pasta_2.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте брашното със солта и в  средата направете кладенче. Добавете яйцата, леко ги разбийте с вилица и омесете гладко тесто. Ако е нужно добавете мъничко вода. Понякота това се налага заради различната големина на яйцата. Трябва да получите твърдо, гладко и еластично тесто. Завийте го в  найлоново фолио и го оставете да почине в  хладилника поне за 30 минути.

* Разточете тестото на възможно най-тънък лист. Поръсвайте с брашно работния плот  за да не лепне. По-лесно ще е, ако разделите тестото на две части и го разточвате по отделно. Оставете разточеният  лист тесто за 5 минути леко да изпръхне. Поръсете отново с малко брашно и го навийте на руло. Нарежете тънки лентички и ги разпръснете върху кърпа да се изсушат  още малко. В голяма тенджера кипнете подсолена вода и сварете пастата  3-4 минути. Отцедете в  цедка и ако не я ползвате веднага я охладете със студена вода. В този случай е добре да я намаслите с малко зехтин за да не залепват  отделните лентички една в  друга. Така може да я съхраните в хладилника докато решите да я хапнете. Ако много обичате паста направете по-голямо количество. Заложете на италианската максима  - 100 г брашно на човек.

* Нарежете рибата на хапки, посолете и овкусете със сухите подправки и черен  пипер.

* В тиган сложете обелената скилидка чесън, налейте малко зехтин и го загрейте. Отстранете чесъна и запържете рибата. Не я препържвайте. Трябва да остане сочна и розова вътре. Добавете сметаната, налейте малко от  водата, в  която е вряла пастата и кипнете гъст сос. Посолете. Добавете пастата, разбъркайте няколко пъти колкото да се затопли и сервирайте веднага. Поръсете с пресен  лук. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-pasta_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: риба и морски дарове

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 29 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus