Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3995
  • Печат

Кравайчета с конфитюр от сушени плодове

 

b2ap3_thumbnail_pretzels_jam_dried_fruit_4.jpg

 

Конфитюрът от сушени плодове се приготвя 2 седмици предварително.

Продукти за около 30 броя:

400 г бутер тесто Bella

За конфитюра:

80 г тъмни стафиди
80 г сушени червени боровинки
50 г нарязана на ситно ябълка
30 г меко масло
30 г сладко от портокалови корички или захаросани портокалови корички
30 г накълцани бадеми
настъргана кора от 1 лимон
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
60 г кафява захар
60 мл бренди или коняк

За глазурата:

6-7 с.л. пудра захар
3 с.л. прясно мляко
2 ч.л. мак

 

b2ap3_thumbnail_pretzels_jam_dried_fruit_3.jpg



Приготвяне:

* Започнете с приготвянето на конфитюра. В буркан смесете сушените плодове с ябълката, бадемите, портокаловото сладко, маслото, захарта и подправките. Разбъркайте добре и залейте с алкохола. Приберете буркана на тъмно и хладно място. След един ден разбъркайте отново. Оставете конфитюра да престои 2 седмици преди да го използвате.

* Разточете леко тестото за да не се разлиства по време на печене. Нарежете го на ленти с приблизителни размери 12/5 см. В средата на всяка лента сложете малко от конфитюра.

 

b2ap3_thumbnail_pretzels_jam_dried_fruit_2.jpg

 

* С пръсти прищипете много добре краищата на лентата по дължина. Затворете и двата края. С длани внимателно разточете получената пуричка за да я издължите още малко. Завийте на кравайче и притиснете двата края. Поставете кравайчетата в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 200* и изпечете сладките до зачервяване за около 25-30 мин. Оставете ги да изстинат.

* Разбъркайте всички съставки за глазурата. Поръсете я върху сладките и оставете на стайна температура докато изсъхне. Сервирайте към чай или кафе. Да ви е сладко!

*** Това са най-вкусните сладки с бутер тесто, които съм опитвала. Конфитюрът е невероятно ароматен и ухае на Коледа. Може да го използвате като пълнеж в различни сладки, сладкиши и торти. Знаете, че най-добре се работи с бутер тесто, ако е много добре охладено. Противно на правилото препоръчвам за тези сладки то да е съвсем меко. Така залепването на кравайчетата е по-лесно, а и се избягва разлистването, което в случая е нежелателно. Глазурата предпазва сладките от изсъхване и гарантирам, че са прелестни и след няколко дена, ако ги съхранявате в кутия. Определете гъстотата на глазурата сами. Ако искате да е по-рядка, разредете с малко мляко. Ако желаете сладките да са изцяло покрити с глазура, направете по-голямо количество.

 

b2ap3_thumbnail_pretzels_jam_dried_fruit_1.jpg

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Ралица Четвъртък, 14 Декември 2017

    Йоли,
    За съжаление не видях достатъчно рано тази рецепта и едва вчера сложих в буркан продуктите за конфитюра. Планът ми е да ги пека на 21.12 - мислиш ли, че има шанс да е готов дотогава? Как да му "помогна" малко?
    Изобщо не се съмнявам, че ще бъдат сполучливи - няма твоя рецепта, която да съм реализирала и да не съм плеснала радостно с ръце накрая :)

  • Yoli
    Yoli Петък, 15 Декември 2017

    Ти пък! Я не се занасяй. Подхващай си го и по-рано този конфитюр. Това са сухи плодове и алкохол. Целта е всичко да се спои много добре като вкусове и алкохолът да не е остър и неприятен. Както ни отлежава вишновката, нали се сещаш? Ама нищо му няма, не е нужно да седи чак толкова. Изпечи си ги когато решиш, ще е чуден. Благодаря ти, Ралка. Както винаги!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 24 Април 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus