Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 9625
  • Печат

Пица полента

 

b2ap3_thumbnail_b2ap3_thumbnail_pizza_polenta3_20150725-131628_1.jpg

 

Продукти

3 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. царевичен грис за качамак
2 с.л. масло
сол на вкус
любимите ви продукти за гарниране на пица

Приготвяне

* В тенджерка кипнете млякото и маслото. Овкусете със сол. Сипете качамака и бъркайте енергично с бъркалка или дървена лъжица за 1-2 минути на по-слаб огън.

* Сипете качамака на плота върху хартия за печене и го оформете на кръгла топка.

 

b2ap3_thumbnail_pizza_polenta_4.jpg

 

* Разточете го с точилка на тънък кръг, като с шпатула оформяте краищата гладки. Качамакът е много пластичен докато е топъл и лесно се оформя.

 

b2ap3_thumbnail_pizza_polenta_5.jpg

 

* Пренесете в тава качамачения кръг заедно с хартията. Гарнирайте според вашия вкус с любимите си продукти за пица и изпечете в загрята фурна  на 200* до зачервяване. Да ви е сладко!

* Може да направите качамака с вода, но на мен ми е по-вкусен с мляко и масло. Понякога го правя с равни часни вода и бяло вино.

 

b2ap3_thumbnail_b2ap3_thumbnail_pizza_polenta_6_20150725-131606_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Ралица
    Ралица Събота, 25 Юли 2015

    Йоли, спри се, моля те. Диетата ми е прашясала откакто те познавам ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 26 Юли 2015

    А, Рали, това е много стара рецепта. Сигурно е отпреди 3-4 години. Просто се сетих за нея. Нищо и няма на диетата ти. Я каква си ми хубава!

  • Гост
    mer4ii Събота, 25 Юли 2015

    Чудесно изглежда, а че е вкусно не се съмнявам! Благодаря за предложението Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 26 Юли 2015

    Много ще се радвам да опиташ, а още повече, ако ти хареса, Мерчи. Благодаря ти.

  • Гост
    Bety Неделя, 26 Юли 2015

    Ммм, пак вкусничко, при Йоли!

    Отговор Отказ
  • Гост
    петя славчева Събота, 01 Август 2015

    Петя

    царевично брашно и царевичен грис едно и също ли е

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 02 Август 2015

    RE:Петя

    Не, Петя. Не е едно и също. Като при пшениченото брашно и пшеничения грис е. Брашното е много фино, гриса е на мънички зрънца. На пакетите царевичен грис обикновено пише "Качамак". Няма да го сбъркаш. По принцип качамака се прави от царевично брашно, което дълго се вари и бърка. Сега по магазините има инстантен царевичен грис, който се приготвя за минутки. Голямо улеснение е. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

  • Гост
    Петя Понеделник, 03 Август 2015

    петя

    стана чудесно и с радост се прие вкъщи,благодаря ти за идеята

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 04 Август 2015

    RE:петя

    Благодаря ти Петя. Много се радвам, че ви е харесала "пицата". То не е пица, ама как да го каже човек .. Да ви е сладко на всички!

  • Гост
    Деси Четвъртък, 07 Април 2016

    Царевичен грис за качамак

    Здравейте :)
    Рецептатат е чудничка и много ми се изка да я приготвя,но не живея в България и ми се сгрува невъзможно да намеря царевичен грис за качамак. Може би ще намеря царевичен грис...Предполагам,че е същото?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 07 Април 2016

    RE:Царевичен грис за качамак

    Деси, изобщо не се притеснявай. Ще намериш със сигурност. Това е царевичен грис, от който се прави италианската полента. Едър е, не е фин като царевичното брашно. Според мен го има във всяка държава, просто може би е под друго име. Ще се радвам, ако намериш и опиташ пицата. Благодаря ти!

  • hristina.ludmilova
    hristina.ludmilova Вторник, 30 Август 2016

    Чудесна рецепта!

    Мила Йоли,
    Много от рецептите съм пробвала, никога не съм оставала разочарована и този път не е изключение! Много вкусно се получи!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 01 Септември 2016

    RE:Чудесна рецепта!

    Благодаря ти от сърце, Хриси! Много се радвам, че ти е харесала тази импровизирана пица. Да ви е сладко на всички у дома!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus