Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3735
  • Печат

Пиле с бадеми и лимонена трева

 

b2ap3_thumbnail_huhn_zitronengras_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

600 г бяло пилешко месо
2-3 стръка лимонена трева
2 скилидки чесън
1/2 главичка стар лук
парче джинджифил, колкото палец
2-3 с.л. натрошени бадеми или фъстъци
1 ч.л.захар
1 ч.л. лют пипер
1 ч.л. къри на прах
4 с.л. зехтин
2 с.л. соев сос
1 с.л. рибен сос


Приготвяне

* Нарежете лимонената трева, чесъна, лука и джинджифила възможно ной-ситно. Смесете ги с бадемите, захарта, пипера, кърито, зехтина, соевия и рибения сос. Разбъркайте.

* Нарежете месото на парчета и го мариновайте в сместа за 30 минути. Изпържете го до златисто в сух тиган с незалепващо покритие. Сервирайте със свежа салата. Да ви е сладко!

* Ако лимонената трева е по-твърда я разрежете по дължина и извадете само сочната вътрешност. Твърдата обвивка сложете в маринатата и я отстранете преди да изпържите пилето. Опитайте предварително маринатата на вкус за да балансирате солеността.  Ако е нужно добавете соев или рибен сос. Ако по време на самото пържене ви се стори, че има нужда от допълнително мазнина, сложете 1-2 с.л. олио. Пилето става много вкусно, ако към маринатата прибавите и малко ситно нарязана люта чушка.




b2ap3_thumbnail_huhn_zitronengras_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • mille
    mille Сряда, 02 Септември 2015

    Здравей, Йоли, вкъщи следим с голям интерес всички твои рецепти, а и немалка част от тях вече сме опитвали. Във връзка с рецептата, която си ни предложила днес, искам да те помоля, ако е възможно разбира се, да ни препоръчаш марка пиле или може би магазин, от който ти пазаруваш пилешко месо, тъй като напоследък се оказва все по-трудна задача намирането на качествено пилешко. Благодаря ти и успех!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 04 Септември 2015

    Ах, Миленка. Първо да ти благодаря за милите думи. Много ме зарадва! Какво да ти кажа, труден въпрос е този. За съжаление пилешкото месо по целия свят е най-лошото възможно. Имам предвид, че са превърнали едно вкусно и диетично месо в пълен боклук. Навсякъде е натъпкано с антибиотици и хормони, а за хранителните смеси да не говорим ... И аз като теб нямам възможност да готвя с истински селски пилета. Купувам от магазина. За марка няма как да ти кажа, на Градус или Костинброд най-често купувам, но не ги знам и тях. Гледам да купувам от малки фипвени месарници както месо, така и пилешко. Знаеш ли, Фармхопинг направиха сайт за фермите в Бг. Доставките са само за София, но се надявам скоро да има и за цялата страна. Погразгледай страницата им, ето линк. Благодаря ти още веднъж.

    https://farmhopping.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0/sofia?showAll=true&producttags[0]=%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE

    Отговор Отказ
  • Гост
    Таня Донева Сряда, 02 Септември 2015

    Прибирам се отвън, сядам на компютъра и какво да видя, Йоли прекрасница, сервирала вкусотия!!! и то каква, ах миличка, как ми е пригладняло, ако ми падне това пиле.., с тези бадеми с този изкусителен аромат..., ох и каква коричка, не мога повече..

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 04 Септември 2015

    А ти питаш ли ме мен с твоите вкуснотии? Благодаря ти миличка. Много те обичам!

  • Светулка
    Светулка Събота, 05 Септември 2015

    Йолинка, прекрасно и много вкусно изглежда това пиле. Имам лимонена трева в двора, при подправките. Не съм сигурна дали е същата като тази, която ти използваш. Тукашната е с широки, много нежни листенца и прекрасен лимонен аромат. Смятам, че ще стане. Виж, за рибния сос не знам къде да търся. Някаква идея? Ще я опитаме тази вкусотия скоро. Четох коментарите, права си за пилешкото. За съжаление, превърнаха го в нездравословна купчина антибиотици и хормони. Аз наскоро реших проблема така - купувам "пилешко", направено от... зеленчуци(Не ми се смей!) :D На вид, консистенция и "усещане", няма разлика с пилешкото. Ето тук можеш да го видиш http://beyondmeat.com/products. Казва се "Beyond meat". Сега по-рядко ядем "пилешко", но пък не се притесняваме с какво е натъпкано. Не има вярвам даже като пишат, че няма антибиотици и пилетата били гледани "извън клетки, свободно". Най-хубаво си беше пиленцето, отгледано на село при бабите...
    Да, тази вкусотия ще я опитаме непременно. Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 06 Септември 2015

    Да, Светле, превърнаха пилетата направо в отровна храна. Ама то и с всичко останало е така. За съжаление не можем да избегнем тези храни, иначе няма с какво да се храним. Що се отнася до "био" храните съм още по-скептична. Това е една световна машина за правене на пари, пълно промиване на мозъците и лъжи от сутрин до вечер. Та така. Нека всеки сам за себе си решава какво и как да се храни. Благодаря ти мила, радвам се, че ти хареса рецептата.

  • Гост
    Мъх Понеделник, 07 Септември 2015

    Много добро, много добро!
    Понеже купувам "специални" пилета и приеоритетно ги готвя за децата, ама другият път половината го прибирам за мое величество и нейно величество тази рецепта;)
    Хубава седмица, усмихнатата;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 07 Септември 2015

    Мартичка, удрям ти една германска прегръдка и изпивам една бира за теб! Благодаря ти мила!

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 30 Март 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus