Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3912
  • Печат

Панирани смокини

 

b2ap3_thumbnail_Feigen_2.jpg

 

 

Продукти за 4 порции

8 зрели смокини
4 бисквити по избор
1 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. сусам
1 с.л. счукани бадеми
2 с.л. брашно
1 разбито яйце
олио за дълбоко пържене

 

 

b2ap3_thumbnail_Feigen_1.jpg



Приготвяне

* Това е по-скоро идея, отколкото рецепта. Количествата, които съм посочила са приблизителни. Спрямо вкуса си всеки може да експериментира с панировката. Добавете продукти и подправки, които обичате. Все пак да кажа две думи и за начина на приготвяне:

 

 

b2ap3_thumbnail_Feigen_3.jpg

 

 

* Счукайте или смелете бисквитите на галета. Смесете ги с кокоса, сусама и бадемите. Оваляйте смокините в брашното, след това в яйцето и накрая в сухата смес. Може още веднъж да ги топнете в яйцето и отново в панировката. Така ще се получи по-плътна и хрупкава обвивка. Загрейте олиото и изпържете смокините до златисто. Отцедете ги върху кухненска салфетка и поднесете с мед или сос по ваше желание. Да ви е сладко!

* Смокините остават съвършено сурови отвътре. Запазват напълно целостта и свежеста си. Точно заради това в случая е необходимо пържене в малсена баня. Категорично не го заменяйте с печене, нищо няма да се получи. Във фурната смокините ще омекнат и ще се сготвят. При дълбокото пържене процесът е не-повече от минура, а панировката прекрасно изолира вътрешността на плодовете и ги запазва напълно сурови. Като десерт смокините не са много сладки и се налага да ги сервирате с мед или друг сос. По мой вкус ще са най-хубави, ако ги поднесете с ароматно сирене и капка балсамова редукция.

 

 

b2ap3_thumbnail_Feigen_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Eva Toneva Четвъртък, 20 Август 2015

    Уникална, оригинална и вкусна, това си ти!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 20 Август 2015

    Мерси Евка. А аз тъкмо бленувах по твоят таратор, който си превърнала в нещо изумително. Направо си целунала жабата и ето го принца!

  • Yoli
    Yoli Петък, 21 Август 2015

    Благодаря Еви. Почвай да обираш смокинята. :D

  • Гост
    Лучия Четвъртък, 20 Август 2015

    Много апетитна коричка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 21 Август 2015

    Да, овалях два пъти в панировката и се получи много хрупкаво. Благодаря ти.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Четвъртък, 20 Август 2015

    Йолиии, грехота... Само като ги гледам, вече е грях. :) Прекрасна идея, ама прекрасна!
    Да се омажеш в мед и смокини заради мен. :) Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 21 Август 2015

    Грях ли? Че да не ти предлагам ябълката на Адам и Ева? Я не ми се халосвай, такова си кльощаво и без друго. Да направиш на Митака и да му ги сервираш със синьо сирене, а не като десерт. Целувки.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Петък, 21 Август 2015

    Научих наскоро, че преводът в Библията е грешен и плодът на греха е именно смокиня, а не ябълка. Ама въобще не се сеетих за това, Йоли., когато писах по-горния коментар, сега ми подскза ти.. ;) Много те прегръщам и ти благодаря за чудесната идея! Ще му го сервирам някой път! :)

    Отговор Отказ
  • Гост
    Diana Четвъртък, 20 Август 2015

    Снимките са изумителни и много вдъхновяващи !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 21 Август 2015

    Благодаря ти Диди. Да чуя, че вдъхновявам е най-голямата награда за мен!

  • Ирма Атанасова
    Ирма Атанасова Четвъртък, 20 Август 2015

    Наистина закачка, много сладка и вкусна при това! Същинска жар за разпалване... на страсти обаче. :)
    Ех, Йоли, опасна си! И това непременно ще се пробва!
    Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 21 Август 2015

    Благодаря ти Ирме. Много се радвам, че ти харесват смокините!:D

  • DaniB
    DaniB Четвъртък, 20 Август 2015

    Уау! Йоли, това е нещо повече от фантастично. Опитвам се да си представя вкуса. Каква е вътрешността на смокините след тази обработка? Мека и сочна? Изглеждат така, сякаш са запазили изцяло свежестта си отвътре.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 21 Август 2015

    Благодаря ти Дани. Смокините остават съвържено сурови вътре. Точно затова е фритирането в много мазнина. Пържат се не повече от 1 минута. панировката прекрасно изолира плода и той остава съвсем суров и стегнат. Ако се изпекат нищо няма да стане. Тук съм категорична - пърженето е задължително, не може да се замести с печене. Благодаря ти отново, мила. Оценката ти е много важна за мен.

  • Светулка
    Светулка Четвъртък, 20 Август 2015

    Неизчерпаема на идеи, чудеса и красота! Йоли...

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 21 Август 2015

    Светле, благодаря ти мила. Ще се радвам да опиташ и това.

  • Гост
    Виолина Понеделник, 07 Септември 2015

    Благодаря ти Йоли, за страхотната рецепта. С минимални усилия се получава максимален резултат! Препоръчвам на всички да я изпробват. Аз ей сега ще я повторя! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 07 Септември 2015

    Благодаря ти мила. Много се радвам, че ти хареса. Да ви е сладко на всички!

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 30 Март 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus