Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4728
  • Печат

Палачинково руло

 

b2ap3_thumbnail_pancake_roll_4.jpg

 


     Всички обичаме онази голяма мързелива палачинка, която се пече във фурната. Спестява време, усилия, а е и не по-малко вкусна от фините палачинки, приготвени в тиган. Реших да я приготвя като предястие под формата на руло. За палачинка с размер 30x20 см продуктите са много малко като количества, но напълно достатъчни за да се получат 15-16 фино нарязани кръгчета от рулото. Тъй като тестото е рядко и залепва по тавата или хартията за печене, винаги се налага добре да ги намаслим. Но аз не исках рулото да е мазно. Все пак е предястие, което се сервира студено, а не топла закуска. Замръзналото масло по него нямаше да е най-удачния вариант. За да предотвратя всякакво евентуално залепване изпекох палачинката върху новото тефлоново килимче на Fino. В малка правоъгълна тава краищата иму добре обгръщат борда на съда и не позволяват на тестото да изтече. След изпичане палачинката се отлепи веднага, а като я напълних с крем отново я завих в тефлоновото килимче за да приеме форма на руло и го оставих в хладилника да се стегне.  Преимуществата на килимчето са много. Многократно се използва, издържа на 250* температура, може да се готви върху него в микровълнова фурна и се почиства лесно-или със сапун, или в съдомиялна машина. Лично за мен е безценно, когато го ползвам за украси от айсинг, карамел или стопен шоколад. След като изстинат получените фигурки се отлепят само с леко побутване.
Рулото, което ви представям днес е много лесно, бързо и продуктите, които са необходими са по джоба на всеки. Изключително вкусно и свежо е и това е едно от доказателствата, че не винаги са нужни скъпи и екзотични продукти за да получим великолепен вкус и вид. Заповядайте рецептата!

 

b2ap3_thumbnail_pancake_roll_3.jpg



Продукти за тестото:


1 яйце
250 мл прясно мляко
2-3 с.л. фино настъргано сурово червено цвекло
½ ч.л. сол
½ ч.л. захар
1 с.л. олио
112 г брашно
тефлоново килимче Fino

Продукти за крема:


250 г натурално крем-сирене
сол на вкус
1 скилидка счукан чесън
1 стрък нарязан на ситно зелен лук
2-3 клончета прясна мащерка – само листенцата
4-5 с.л. бланширано червено цвекло, нарязано на малки кубчета

За гарниране:

2 с.л. натурално крем-сирене
4-5 с.л. кисело мляко
червено цвекло
репички
свежи зелени подправки

Приготвяне:

•    Загрейте фурната на 180*. С телена бъркалка разбийте добре яйцето. Добавете солта, захарта, млякото, олиото и цвеклото. Изсипете брашното и енергично разбъркайте до гладка консистенция.


•    Покрийте дъното и стените на правоъгълна тава с размер 30x20 см с тефлоновото килимче. Излейте тестото и изпечете за около 25-30 мин. След като палачинката се охлади я отлепете от килимчето.

 

b2ap3_thumbnail_pancake_roll_2.jpg

 


•    За крема разбъркайте сиренето, солта, чесъна, лука и мащерката. Посолете на вкус. Нанесете го върху палачинката и поръсете с кубчетата цвекло.


•    Завийте палачинката на стегнато руло. Увийте я в тефлоновото килимче и я оставете в хладилника да се стегне за час-два.


•    Направете глазура, като разбъркате крем-сиренето, киселото мляко и малко сол. Нанесете я върху рулото и украсете с цвекло, репички и свежи билки. Сервирайте рулото нарязано на фини кръгчета. Да ви е сладко!




b2ap3_thumbnail_pancake_roll_5.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 19 Август 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus