Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4693
  • Печат

Панакота с пушена сьомга

 

b2ap3_thumbnail_panakota_salmon_1.jpg



Продукти за 4 порции

280 г течна сметана
120 г фина извара или рикота
60 г ситно нарязана пушена сьомга
2 с.л. ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
10 г желатин
по желание 1 с.л. червен хайвер
8 зелени аспержи
ябълков оцет и зехтин на вкус

 

 

b2ap3_thumbnail_panakota_salmon_2.jpg



Приготвяне

* Залейте желатина с 3 - 4 с.л. студена вода и го оставете да набъбне. Загрейте сметаната до горещо, без да кипва. Отстранете я от котлона и сипете в нея набъбналия желатин. Разбъркайте за да се стопи.

* В купа разбъркайте на гладък дрем изварата. Смесете я със сметаната и добавете рибата и хайвера. Овкусете със сол, черен пипер и магданоз. Разбъркайте.

* Намажете купички за крем карамел с масло и разпределете крема. Сложете купичките в хладилника за няколко часа докато се желират добре.

* С ножче за белене на зеленчуци обелете долната 1/3 на аспержите. Подрежете краищата. Отново с белачката за зеленчуци по дължина нарежете аспержите на тънки ленти. Бланширайте ги само за 2 минути в кипяща подсолена вода. Трябва да станат пластични, но да останат твърди. Охладете ги веднага под течаща студена вода и ги подсушете с домакинска салфетка. Подправете аспержите с малко сол, оцет и зехтин.

* Извадете желирания крем в чинии. За да направите това по-лесно или потопете за няколко секунди чашките в гореща вода, или духнете по стените им със сешоар. Гарнирайте предястието с ленти аспержи и сервирайте. Да ви е сладко!

* Ако не може да намерите аспержи гарнирайте с леко бланширани броколи, овкусени по същият начин.

 

 

b2ap3_thumbnail_panakota_salmon_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    bety Сряда, 20 Април 2016

    Много, много красиво, Йоли! Пролетно, изящно!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 22 Април 2016

    Благодаря ти Бети. Да, пролетно е навън, и на мен ми е едно такова зелено ...

  • Гост
    Eva Toneva Сряда, 20 Април 2016

    Прекрасно предястие си сътворила! И как само си го украсила и поднесла! Уникална си ми, мое вдъхновение!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 22 Април 2016

    Давай целувка бързо!

  • Светулка
    Светулка Петък, 22 Април 2016

    Ах, Йоли, нали знаеш, че няма да пропусна да опитам нещо с пушена сьомга, особено когато ти си го предложила. Тази рецепта е страхотна! Другата седмица ще имаме гост и днес приготвих панакотата за "репетиция". Когато я приготвя за нашия приятел, ще се постарая и за украсата. Фея-вълшебница си ми ти! От ония, които създават красота за другите и превръщат един обикновен земен миг от живота им, една вечеря с приятел, в истински празник. Прегръщам те!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 22 Април 2016

    Благодаря ти мила ми приятелко! Знам, че си ми заклет другар ти! Надявам се предястието да се хареса на всички.

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Петък, 22 Април 2016

    Всички видове панна кота обичам, Йоли, но време да започна да приготвям повечко от солени. Бързо, ефектно, вкусно и много лесно предястие! Поздрави от сърце, мила!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 22 Април 2016

    Благдаря Люси. Аз пък обичам твоите невероятно изкусителни торти! Страхотни са!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus