Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5907
  • Печат

Палачинкови бонбони

 

b2ap3_thumbnail_creps_2.jpg


Продукти за 4 порции

4 палачинки
120 г меко козе сирене
4 орехови ядки
шепа рукола
сол на вкус
2 с.л. стопено масло

 

b2ap3_thumbnail_creps_4.jpg



Приготвяне

* Това е по-скоро идея, отколкото рецепта. Разрежете палачинките на половини. Във всяка сложете по малко сирене, орехи и рукола. Ако сиренето е безсолно, посолете.

 

 

b2ap3_thumbnail_creps_1.jpg

 


* Завийте палачинките на рула и завържете краищата им за да придадете форма на бонбони.

* Сложете ги в тиган-грил и намажете с маслото. Запечете ги в гореща фурна или на котлона за няколко минути, колкото леко да се запекат и сиренето да се стопи. Сервирайте палачинките топли. Да ви е сладко!

* Може да замените козето сирене с друго, което харесвате. Бри или Камамбер са много подходящи за пълнеж. Видовете синьо сирене са по-активни като вкус и в случая ще заглушат вкуса на руколата. 

 

 

b2ap3_thumbnail_creps_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Ирма Атанасова
    Ирма Атанасова Петък, 18 Декември 2015

    Супер идея, Йоли! И отгоре ги поливам с онова малиновото, с черния пипер. ;)))
    Прегръдки от мен и весели празници!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 21 Декември 2015

    Благодаря Ирме. Радвам се, че ти хареса. Весели и на теб, мила.

  • Гост
    Стамен Николов Събота, 19 Декември 2015

    Свежа идея Йоли,

    Това ми е любимото - като правя палачинки вкъщи винаги последните завивам солени. След като ги обърна поръсвам с кашкавал сирене, и/или каквото друго може на човек да му хрумне, задържам за минута и завивам! Поздрави!:(

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 21 Декември 2015

    Много се радвам, че ти хареса, Стамене. Благодаря ти и светли празници!

  • Светулка
    Светулка Неделя, 20 Декември 2015

    Много оригинално, Йоли! Не бих се сетила за такова нещо. Правила съм палачинки със солен пълнеж, но твоите палачинкови бонбони са чудесна идея. Чудя се дали вместо конец мога да използвам перца от съвсем млад зелен лук. Те са тънки, само не знам колко са здрави, но може и да свършат работа. Прегръдка и обич!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 21 Декември 2015

    Може Светле. Ще стане чудесно с лук. Аз нямах див лук за да ги вържа и затова използвах канап. Прегръдки и весели празници!

  • Гост
    Силвина Понеделник, 04 Януари 2016

    Невероятна си!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 06 Януари 2016

    О, Силве. Благодаря ти много. Радвам се, че ти харесаха палачинките.

  • Гост
    Албена Мишева Понеделник, 25 Януари 2016

    Албена

    Изглеждат страхотно! При първа възможност ще ги направя. Благодаря, сладка Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 26 Януари 2016

    RE:Албена

    Ще се радвам, Бени! А още повече, ако ти харесат. Благодаря ти от сърце!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus