• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6338
  • 12 коментара
  • Печат

Овесени пръчици

 

b2ap3_thumbnail_oat_flakes_crackers_1.jpg

 

Продукти за около  20 бр.

75 г фини овесени ядки
75 г брашно
75 г студено масло на кубчета
сол и черен пипер на вкус
30 г прясно мляко
50 г едро настърган кашкавал

Приготвяне:

* Запечете до златисто овесените ядки в сух тиган и ги охладете. Смесете ги с брашното, солта и черния пипер.

* Добавете маслото и с пръсти претрийте всичко до получаване на маслени трохи. Сипете млякото и намачкайте на тесто. Накрая прибавете кашкавала и отново премесете за кратко.

* От тестото оформете гризини с желана от вас дължина и дебелина. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете пръчиците за около 15-20 мин. в загрята на 180* фурна. Да ви е сладко!

*** Може да разточите тестото на тънка кора и да го нарежете на крекери. Прибавете подправки по ваш вкус, както и други видове ароматно твърдо сирене. Пръчиците са изключително вкусни и тайната се крие във великолепния аромат от запечените овесени ядки.

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Нели Йонева Сряда, 28 Ноември 2018

    Привет, Йоли. Отново невероятно предложение. При първа възможност (ако ме остави бебчо) ще ги направя.
    Поздрави!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 28 Ноември 2018

    Благодаря, Нелка. Ще се радвам, ако ти харесат! Цункай бебчо по краченцата от мен!

  • Гост
    Даниела Стоянова Четвъртък, 29 Ноември 2018

    Дали ще се получат гризините, ако се увеличава ползва оризово брашно? Че тъкмо пека овесените ядки и се чудя какво брашно да ползвам..

  • Yoli
    Yoli Събота, 01 Декември 2018

    Нямам представа, Дани. Трябва да опиташ сама. Аз не ползвам оризово брашно и наистина не мога да ти дам съвет.

  • Гост
    Румяна Неделя, 02 Декември 2018

    Какви подправки е подходящо да се добавят?

  • Yoli
    Yoli Неделя, 02 Декември 2018

    Абсолютно всякакви, каквито обичаш, Руми. Всичко е въпрос на вкус. Храната трябва на теб да ти е вкусна, а рецептите са само една насока. Например, би могла да ползваш средиземноморски подправки. Или ким, семена копър, пушен пипер...наистина изборът е огромен.

  • Гост
    Петя Неделя, 02 Декември 2018

    Трябва да се пробват, страхотни са.Към отвесните ядки добавих и малко мюсли от лимец.

  • Yoli
    Yoli Неделя, 02 Декември 2018

    Много се радвам, че ти харесаха, Петя! Благодаря ти от сърце да доверието и коментара!

  • Гост
    Mariela Krustev Понеделник, 03 Декември 2018

    Чудесни гризинки Йоли! Почти не можах да ги опитам - изядоха се за нула време.
    Благодаря!

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 03 Декември 2018

    Много се радвам, че ти харесаха, Мариела! Благодаря ти! Следващият път си хапни тайно... нали?

  • Гост
    Mariela Krustev Понеделник, 03 Декември 2018

    Току-що изпекох двойна доза, хапнах набързо няколко и отивам да гледам Рапторс (баскетболния отбор на Торонто). Този път ги направих с whole wheat брашно. Станаха прекрасни!
    Поздрави
    Мариела

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 03 Декември 2018

    Ама голяма си ми сладурка! Ех, как ме усмихна! Стискам палци за Рапторс! Разбийте противника! И отново благодаря!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 14 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus