Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1932
  • Печат

Бисквити с нутела

 

b2ap3_thumbnail_nutella_cookies_4.jpg

 


Изключително вкусни бисквити с течна шоколадова среда. Препърженото масло придава  ядков аромат, който изключително добре си кореспондира с лешниковия вкус на нутелата.

Продукти за около 30-34 бр.

225 г масло
200 г мека кафява захар
2 яйца
ванилия
350 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
2-3 щипки сол
100 г шоколадов чипс
150 г нутела

b2ap3_thumbnail_nutella_cookies_3.jpg

 

Приготвяне:

* Постелете дъска или равна чиния с хартия за печене или тефлонов лист. Сипете нутелата в пош и шприцовайте малки топчета с големина на шоколадов бонбон. Сложете дъската във фризера и замразете за 2-3 часа.

 

b2ap3_thumbnail_nutella_cookies1.jpg



* Сипете маслото в малка касерола и го оставете на бавен огън докато стане с лешников цвят. Прецедете го от падналия на дъното белтък и охладете.

* Към охладеното масло сипете захарта и разбъркайте на крем до леко побеляване. Добавете яйцето и ванилията. Разбийте за кратко с телена бъркалка. Прибавете брашното, смесено с шоколадовия чипс и бакпулвера. Разбъркайте добре и приберете в хладилника за 30-40 мин.

* Загрейте фурната на 180*. Гребнете от тестото 1 пълна с.л. С пръсти оформете на питка. В средата сложете един замразен бонбон нутела и загърнете добре краищата на тестото около него. По този начин направете останалите бисквити.

* Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и изпечете за около 12-15 мин. Да ви е сладко!

*** Тестото може да се приготви няколко дена предварително и да се съхранява в хладилник, увито в найлоново фолио. Подходящо е и за замразяване. Тъй като нутелата се размеква много бързо на стайна температура, съветът ми е да замразите бонбоните върху две отделни дъски. Първо направете бисквити с половината нутела, като другата част държите до последно във фризера. За да не се омеква от топлината на ръцете ви отлепяйте бонбоните от хартията с ножче или малка шпатула.

 

b2ap3_thumbnail_nutella_cookies_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: нутела шоколад

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 19 Септември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus