Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3975
  • Печат

Супа от миди

 

b2ap3_thumbnail_clam_soup_2.jpg

 

Продукти за 4 порции

1 кг миди с черупки
40 г масло
1 с.л. ситно нарязан лук
1 скилидка счукан чесън
1 пръчка селъри
100 мл бяло сухо вино
200 г заквасена сметана
сол и бял пипер на вкус

Приготвяне

* Измийте добре мидите и ги сложете в голяма тенджера. Не слагайте никаква течност. Сварете ги за няколко минути, колкото да се отворят черупките. Отцедете бульона и го прецедете през фина цедка. Почистете мидите от черуптике. Ако желаете оставете няколко миди с черупки за гарниране на супата.

* В тенджера задушете lв маслото лука, чесъна и ситно нарязаното селъри. Налейте виното и го оставете 1-2 минути да поври без капак за да се изпари остротата на алкохола. Добавете сметаната и бульона от миди. Разбъркайте и разредете с вода до желана от вас гъстота. Подправете със сол и бял пипер. Гответе на тих огън 5 минути. Добавете мидите, разбъркайте и сервирайте. Да ви е сладко!

* Супата се приготвя много бързо. Не преварявайте мидите. Готови са щом черупките се отворят. Важно е да ги добавите към супата в последният момент и да не ги готвите повече за да останат сочни и крехки.

 

b2ap3_thumbnail_clam_soup_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: вино миди селъри сметана

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Ваня Славкова Петък, 21 Октомври 2016

    Вкусно !

    Ах ти чаровна изкусителкоооо ! Браво изглежда превъзходно ,а без съмнение е и вкусно, обожавам морето и морската храна , в състояние съм 7 дни в седмицата все такава храна да си хапвам гарнирана с чаша хубаво винце и добра компания ! А тази супичка ми навява спомени за лято и море !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Октомври 2016

    RE:Вкусно !

    А така! Две станахме значи. И аз като теб, цял живот мога да се прехранвам само с морска храна. Много обичам. Благодаря ти Ванче, много се радвам, че ти хареса супата. Наистина е много фина.

  • Гост
    bety Петък, 21 Октомври 2016

    Любима супа, Йоли! Почувствах се лятно :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Октомври 2016

    Бети, наистина е много хубава тази супа. Ида ти кажа, бих я хапвала целогодишно. Благодаря ти!

  • Гост
    ST Неделя, 23 Октомври 2016

    Suoer

    Ax kakva vjusotia e tazi supa, BARVO Yoli ti si SUPER.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Октомври 2016

    RE:Suoer

    Благодаря ти, радвам се, че ти хареса!

  • Гост
    Иглика Вторник, 25 Октомври 2016

    Йоли, без да съм я опитвала и само като видях продуктите, разбрах, че супата ще е жестока! Бяло винце с бульон от пресни миди с черупки е възторжена поезия, която не се описва, а се опитва и не се забравя никога. Много рядко разполагам с пресни миди, затова готвя със замразени (у-у-у-ух!) подобен сос за паста, а сега ще приготвя на любимия си и супа ;) И да знаеш, ти си му любимата кулинарка (пък аз не крия, че рецептите са твои :)): колко торти, кексчета, фламкухен и соленки е изял и все пита за още.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 26 Октомври 2016

    Аз пък много си те обичам! Благодаря ти, мила Иги! Много се радвам, че и ти като мен обичаш миди. Да ви е сладка супата!

  • Светулка
    Светулка Петък, 28 Октомври 2016

    Чудна супичка, Йоли! Нали знаеш, че няма да пропусна да опитам нищо морско, което предлагаш! Това лято за първи път опитах супа от миди на един остров, близо до Сиатъл и много ми хареса, но никога не се опитах да намеря рецепта. Твоята ми върна вкуса на лятото - онова, вълшебното, от детските години, с мирис на море... Благодаря ти, миличка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 30 Октомври 2016

    Знам, знам. И ти знаеш моята безгранична любов към всичко морско. Благодаря Светулче. Ще се радвам, ако ти хареса!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus