Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6000
  • Печат

Многолистни тарталети с шунка и яйце

b2ap3_thumbnail_ham_-tartlet_1.jpg

 

 

Продукти за 4 тарталети - форми 12 см

200 г многолистно тесто
4 резена сирене за тост
4 резена тънко нарязана шунка
4 яйца

 

b2ap3_thumbnail_ham_-tartlet_2.jpg

 

 

Приготвяне

* Поставете на дъното на формите парче хартия за печене. Разточете тестото с точилка за да не се разлиства много при печене. Изрежете кръгове, малко по-големи от диаметъра на формите. Поставете кръговете във формите и надупчете тестото  с вилица. Добре е краищата му леко да излизат навън, тъй като при печене многолистното тесто се свива.

* Загрейте фурната на 200* и запечете тестените подложки за около 10 минути. Извадете ги от фурната. Дъното се надува при печене, независимо, че е надупчено. Притиснете с пръсти за да оформите добре тарталетата и продължете нататък.

* Върху изпечените форми поставете по един резен сирене. Нарежете шунката на ленти и завийте по няколко от тях покрай стената на изпеченото тесто, все едно оформяте гнездо. В средата чукнете по едно яйце. Върнете тарталетите във фурната и запечете за десетина минути докато се коагулира белтъка. Сервирайте топли. Да ви е сладко!

* Ако искате белтъка да е стегнат, а жълтъка течен трябва в средата на тарталетите първо да сложите само белтъка. Запечете го докато започне да побелява отгоре и чак след това прибавете жълтъка. Ако сложите цялото яйце наведнъж ще получите твърд жълтък. Може да направите тарталетите с продукти, които обичате или с това, което имате в хладилника. Придайте им повече колорит като сложите печена червена чушка, маслини, домат, зелен лук или подправки. Експериментирайте смело, тук няма какво да сгрешите.

 

 

b2ap3_thumbnail_ham_-tartlet_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Понеделник, 23 Март 2015

    Ето това е снимка за картичка! Толкова е апетитно, Йоли! Прегръдка, мила!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 23 Март 2015

    Благодаря Люси. Наближава яйченото време. Ей го къде е Великден.

  • Гост
    Eva Toneva Вторник, 24 Март 2015

    Бързо, лесно и много вкусно, няма как да не е ала Йоли! Прегръдка! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 24 Март 2015

    Благодаря Еви. Нямаше време за нещо по-така ... но и това стана вкусно. Синът ми много обича подобни дивотии.

  • Гост
    Seka Elez Вторник, 24 Март 2015

    FANTASTIČNO!!!:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 24 Март 2015

    Благодаря ти от сърце, Сека! Много ме зарадва!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Февруари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus