Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8517
  • Печат

Мини Павлова с вишни

 

 b2ap3_thumbnail_pavlova_1.jpg

 

Ако от някаква рецепта са ви останали два белтъка и се чудите в какво да ги вложите, направете мини торта Павлова. Лесна, вкусна и със съвсем достъпни продукти.

Продукти за 6 тортички

2 белтъка
2/3 ч.ч. фина кристална захар
ванилия
щипка сол
400 г заквасена сметана
2-3 с.л. пудра захар
настъргана кора от 1/2 лимон
200г почистени вишни
4-5 с.л. захар за вишните
1 гвоздейче карамфил

 

b2ap3_thumbnail_pavlova_2.jpg

 

Приготвяне

* Разбийте белтъците на твърд сняг. На тънка струйка сипете захарта като продължавате да разбивате докато получите гъст плътен крем, подходящ за шприцоване. Захарта в крема трябва да бъде напълно разтворена. Към края на разбиването сложете солта.

* Покрийте тава с хартия за печене. Сипете белтъчения крем на 6 купчинки и с опакото на лъжица оформете вдлъбнатини. Може да направите основата за тортичките съвсем стилизирана като използвате шприц. Лично на мен ми харесват небрежни и "разрошени".

* Загрейте фурната на 80* и изсушете белтъчените основи за около един час. Аз харесвам вътрешността им леко влажна и дъвчаща. Ако обичате целувките съвсем твърди ги изсушете добре във фурната още един час.

* Кипнете вишните заедно със захарта и карамфила. Отцедете ги и охладете. Върнете отделилия се сок на котлона и го редуцирайте до 1/3.

* С лъжица леко разбъркайте сметаната заедно с пудрата захар, лимоновата кора и ванилия.

* Непосредствено преди да сервирате десерта напълнете белтъчените легла със сметана и вишни. Полейте с редуцирания сок. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_pavlova_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Iliyana Ivanova Вторник, 07 Юли 2015

    Как ме подсети за едни останали белтъци в хладилника, утре ще си направя! Благодаря за страхотната идея, изглеждат много изкушаващо...

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 08 Юли 2015

    Ке се радвам да опиташ, Или. Благодаря ти много.

  • Гост
    Христина Колева Вторник, 07 Юли 2015

    Сладурски Павлови :) Поздравления, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 08 Юли 2015

    Благодаря Хрис. Радвам се, че ти харесаха.

  • Гост
    bety Вторник, 07 Юли 2015

    Много обичам целувки, павлови и всякакви вариации, с вишни комбинацията е перфектна! Чудни снимки, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 08 Юли 2015

    Благодаря ти Бети. Приятни станаха наистина.

  • Гост
    Надежда Вторник, 07 Юли 2015

    Може ли вместо животинска сметана растителна? Имам непоносимост към кравето мляко и консумирам само козе.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 08 Юли 2015

    Наде, много съжалявам да чуя това. Истина е, че все повече хора в света имат непоносимост към лактоза. Няма нужда изобщо да ме питеш за сметаната. Ще ползваш това, което можеш да хапваш. Важното е да се чувстваш добре. За беда в почти всичко има лактоза. В хляб, колбаси, всички готови продукти. Нека ти кажа нещо, провери го. В Била сега са внесли течна млечна сметана, освободена от лактоза. В картонени кутийки по 200 мл е са с едни малки червени капачки. На края на надписа на кутийката има една голяма червена буква L. Принципно по света този знак е отличаващ продуктите без лактоза от другите. Не си спомням дали кутийката беше червена или синя, просто трябва да провериш. Това е течна млечна немска сметана, която е прекрасна и ще ти върши работа навсякъде - и в готварство, и в сладкарство. Искрено се надявам в България да има все повече безлактозни храни за да могат хората като теб да се чувстват добре и да не се лишават. Благодаря ти, бъди ми здрава.

  • Светулка
    Светулка Сряда, 08 Юли 2015

    Йолинка, супер са тези Мини Павлова! И какви снимки само! По принцип много харесвам Павлова и съм я правила с малини, също в шоколадов вариант, но не ми е идвало наум, че може да се направи в мини вариант. Използвах череши за половината, защото не намерих пресни вишни. Останалата половина направих със сладко от вишни. Резултатът е страхотен! Благодаря ти, миличка за чудесното предложение! Заквасената сметана ( с намалено съдържание на мазнини) е лека и аз я ползвам вместо "нормална" сметана за разни десерти. Тази рецепта ми става любима, наред със Сахер в чаши, която съм правила безброй пъти. Целувки от мен!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 08 Юли 2015

    Много се радвам, че ги опита, Светулче. Верен последовател си ми ти! Да са ви сладки на всички у дома!

  • lovesgreenkitchen
    lovesgreenkitchen Сряда, 08 Юли 2015

    Йолиии, чудесни са тези мини павловки! Особено като са включени и вишни! Обичам и целувчени блатове и вишни!
    Мога да хапвам вишни под всякакви форми! А тази форма е повече от страхотна!
    Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 09 Юли 2015

    Много се радвам, Габи. Аз да си призная не обичам много целувки, но наистина станаха хубави тортички.

  • Гост
    Кокона Събота, 11 Юли 2015

    Разкошна е тази мини Павлова! Обичам я във всякакви варианти, а твоята е неустоима!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 11 Юли 2015

    О, благодаря ти мила. Ами какво да ти кажа ... незнам кое и е неустоимо, ама е от най-простичките видове Павлова. И като продукти, и като работа. Благодаря ти, радвам се, че ти хареса.

  • Гост
    Кокона Сряда, 22 Юли 2015

    Никога не съм я добавяла вишни, още по-малко заквасена сметана. Представих си я на вкус и много ме изкуши :) Това и е неустоимото за мен, като се има предвид, че съм фен на тази торта.
    Все със сладкарска сметана я правя, а за лятото ще е чудна със заквасена сметана и по-различни плодове.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 22 Юли 2015

    Благодаря ти мила. Ами какво да ти кажа ... Истината е, че я направих с това, което имаше в хладилника. Много свежо стана. Ще се радвам да опиташ.

  • Гост
    Живка Неделя, 19 Юли 2015

    Станаха ми любими ,Йоли....Аз ги направих с череши и са неутразими!
    Благодаря ти за споделента рецепта-прегръдки от мен!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 19 Юли 2015

    Благодаря ти, Живе. Много се радвам, че ти харесаха тортичките. Хубаво лято ти желая.

  • Гост
    nedka arabadgieva Понеделник, 18 Януари 2016

    Здравей мила Йоли,
    аз искам да споделя, че винаги преглеждам с много голямо удоволствие твоите рецепти. Това го правя редовно при възможност, наслаждавам се , набелязвам си някои които да направя, но в мен винаги остава едно приятно чувство, което ме държи дълго време, това също ме кара да правя сравнение с мои неща и с други от нета, но винаги съм поставяла твоите на първо място, просто едни съвършени, красиви и неповторими.с финес поднесени, думите са малко да опиша, това което чувствам.
    Аз много искам да те попитам защо сметаната която приготвям точно по описание ми става леко мека, просто не стои , ако се опитам да направя някоя декорация, след 2-3часа става една заоблена маса. Опитвала съм и с по-малко мляко ,но е същото. Много пъти съм поставяла този въпрос в някои форуми, но не са ми отговаряли.Някъде бях чела че има втвърдители за сметана, но никога не съм срещала. Има ли такава на пазара?
    Извинявай, ако въпроса ми не е на място, но ако ми отговориш много ще се радвам. Забравих да обясня че ползвам сметана в пакет, която се разрежда и се бърка с миксер. Благодаря предварително . Пожелавам ти много успехи в личен и професионален план Бъди здрава и все така земна и чаровна!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 18 Януари 2016

    Мила Неди, благодаря ти за всички хубави думи! Радвам се, че ти харесват рецептите ми и ми имаш такова доверие. Напълно те разбирам за сметаната. Чак толкова твърда и издържлива като за шприцоване е подходяща растителната. Тя може да ти стане като камък твърда. Но, не е истински продукт за съжаление. Въпреки това, много хора прибягват до нея като стане въпрос за декорация. Самата аз съм го правила неведнъж. Да, има втвърдител за сметана и аз го ползвам винаги. По принцип си го купувам от чужбина като ходя. Може би ще го откриеш в Метро, Хит, Карфур или някой подобен голям магазин.

  • Гост
    Стелияна Недева Четвъртък, 04 Май 2017

    Добро утро,Йоли!Планирам тези "павловки" за гости,но както винаги времето не стига,та въпроса ми е :ако изсуша целувките от предния ден?Съществува ли опасност да се овлажнят от въздуха и от меката вътрешност и ако да как да ги съхраня?А и още нещо ще ги правя със замразени вишни,след съответната обработка разбира се/както съм се учила от теб!/,ще се получат нали?Поздрави,ЛЪЧЕЗАРНА!Хубав и късметлийски ден!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 08 Май 2017

    Здравей и от мен. Може би ти отгаварям късно, извини ме. Нямаш проблеми, може и няколко дена предварително да ги направиш. Само не ги пълни. Това остави за последния момент. Замразените вишни са си ок, супер ще стане. Съхранявай ги на сухо място в кутия и това е всичко. Благодаря ти за доверието, надявам се да ти харесат.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus