Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2681
  • Печат

Маринована сьомга с хрян и червено цвекло

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-beet_5.jpg

 

 Продукти

прясна сьомга филе около 1 кг
2 с.л. сол
2 равни с.л. захар
настъргана кора от 1 лимон
5 с.л. настърган хрян
1 глава настъргано на ситно сурово червено цвекло

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-beet_4.jpg

 

Приготвяне

* Смесете солта и захарта и натрийте парчето риба от всички страни. Ако е тънко намалете с 1/3 количествата сол и захар.

* Поставете рибата в кутия и я поръсете с лимоновата кора. Намажете я с хряна и плътно покрийте отвсякъде с цвеклото. Затворете кутията и приберете в хладилника.

* Оставете рибата да се маринова 2 дни, като периодично я обръщате.

* Почистете рибата от полепналата марината и я изплакнете със студена вода. Подсушете добре и увийте в найлоново фолио. Сервирайте сьомгата нарязана на тънки резени с препечени филийки. Да ви е сладко!

* Ако харесвате по-силни аромати може да поръсите сьомгата с черен пипер, кориандър, семена от копър или резене. Не е нужно да ползвате морска сол, готварската ще ви свърши чудесна работа. Рецепта 24 Kitchen.

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-beet_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Eva Toneva Неделя, 10 Май 2015

    Прекрасна - и на цвят, и на вкус! А за снимките думи нямам. Голяма прегръдка! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 11 Май 2015

    Аз за твоята снимка нямам думи, като картичка е. Но да не дразня хората не я сложих. Пфуу...

  • Тики
    Тики Неделя, 10 Май 2015

    Значи тази вкусотия си остава сурова?! Кога ли ще се осмеля да опитам сурова риба... Е, обожавам пушената, но някак не я броя за такава... Днес правих сьомга и аз, но си мина през фурната за 20 минути :)
    Прегръдка от мен и Мепси

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 11 Май 2015

    Ти каква си мислиш, че е пушената сьомга, маймуно? Сурова, че съвсем даже. Просто е студено опушена. Давай, крайно време е да се научиш на някои неща. И да напомня, че в момента е охлювено време. Гуш.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Неделя, 10 Май 2015

    Ето тук вече ще опитам да се наредя навреме, защото това не е за изпускане... Даже ще си свия едното парченце и как хубаво ще се подсладим с моя човек. :) Доскоро не хапващ и трохичка, вече яде риба - само сьомга за момента... Страшна работа!
    Ама твоята сьоомга е цяла красавица, Йолинка, гримирала си я по-най-вкусния начин!
    Усмивки ти изпращам! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 11 Май 2015

    Браво на Митака! Абе ще стане мовек от него най-сетне. Ти няма да му се даваш! Какво стана с авокадото? Прояде ли го?

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Понеделник, 11 Май 2015

    С много зор и в малки количества... Ама като е по твоя рецепта/идея, имаме успех. ;) Омайваш го, Йолинка! Пък аз те прегръщам много! :)

    Отговор Отказ
  • Светулка
    Светулка Понеделник, 11 Май 2015

    Йоли, мила, ако знаеш как ми е омръзнала студено пушената сьомга тук. Ето с какво ще си разнообразя сьомгеното меню. Синът ми и съпругът са почитатели на суши и я хапват сурова тази риба. Аз не мога да я ям съвсем сурова. Правя я топло пушена, пека я или купувам студено пушена (която си е полусурова). Рецептата ти ще бъде изпробвана още този уикенд. Снимките са чудесни. И този копър край рибката...Много обичам съчетанието сьомга и копър. Като добавим и препечени филийки черен хляб... май няма да устискам до уикенда;) Силна прегръдка от мен!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 11 Май 2015

    Светле, пушената сьомга, която всички толкова обичаме е напълно сурова. Не мисли, че е полу. Нищо подобно. Просто е опушена и е с друг вкус. Така че, давай смело и се надявам, че ще ти хареса. Благодаря ти мила. Няма ли да си дойдеш тази година?

  • Светулка
    Светулка Понеделник, 11 Май 2015

    Аз все се опитвам да се убедя, че студено пушената не е съвсем сурова. Ха-ха, има психологически ефект, за да мога да си я хапвам:D:p. Много ми се иска да си дойда тази година, но не съм сигурна дали ще мога...:( Ако не е тази, догодина със сигурност, живот и здраве, както се казва. Прегръдка, ама много силна!

    Отговор Отказ
  • Гост
    Боряна Трънова Вторник, 12 Май 2015

    Страхотна рецепта, дълго време търсих в нета рецепта за сьомга, защото баща ми е моряк и исках да изненадам родителите си с някоя интересна морска вечеря и мога да кажа, че се получи чудесно. Прекрасните снимки ми подействаха много мотивиращо, благодя ти :))

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 12 Май 2015

    Аз ти благодаря за доверието, Боби! Много ме зарадва! Нямам никакво съмнение, че и ти си зарадвала баща си изключително много. Страхотна си!

  • Гост
    Elena Вторник, 12 Май 2015

    Йоли,
    не съм правила сьомга по този начин.Рецептата е много интересна.Преди години правихме солена риба, защото баща ми е ловец и риболовец.Прясно осолената риба за 2 - 3 дни ставаше много вкусна - лефер, скумрия, паламуд и др.Независимо,че е сурова рибата, когато е добре приготвена става по - вкусна дори от топлинно обработената.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 12 Май 2015

    Ели, това е моят вкус за солена риба. Аз не обичам термично обработена риба, а само сурова. В семейството ми само така се приготвя рибата. Напълно съм съгласна с теб. Ще се радвам да опиташ и този начин. Не става много солена рибата, просто е приятна за ядене. Надявам се да ти допадне. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus