Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4205
  • Печат

Маринована моцарела с козе сирене

 

b2ap3_thumbnail_mozarela_3.jpg

 

Продукти

125 г моцарела
125 г меко козе сирене
сол и черен пипер на вкус
шепа листа пресен босилек
2 с.л. зехтин

 

b2ap3_thumbnail_mozarela_5.jpg



Приготвяне

* Едно много лесно и бързо за приготвяне предястие, което след 2-3 дни се превръща в истински деликатес. Няма много за обясняване. Накъсайте грубо моцарелата. В буркан наредете на пластове моцарела, козе сирене и листа босилек. Поръсвайте всеки пласт с малко сол, черен пипер и зехтин. Добре притиснете всичко за да остане колкото се може по-малко въздух между пластовете. Само така ще се споят добре. Затворете буркана и го приберете в хладилника. Може да се консумира веднага, но ако престои няколко дена  става наистина фантастично на вкус и консистенция. Сервирайте с препечени филийки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_mozarela_1.jpg

b2ap3_thumbnail_mozarela_6.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Таня Донева Сряда, 16 Декември 2015

    Изглежда супер това вкусно нещо от любими сирена! Още утре ще удостоя с внимание тази интересна, лесна и непозната за мен рецепта :)
    Благодаря ти, Йоли, за страхотното предложение!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 17 Декември 2015

    Знам, че ще ти хареса, Танче. Познавам вкуса ти. Благодаря ти мила, ще се радвам да опиташ.

  • Гост
    ралица Сряда, 16 Декември 2015

    Приказно вкусно ще е, Йоли, знам! Но козе меко сирене от къде бих могла да купя? Пиздрави! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 17 Декември 2015

    Рали, в супермаркетите, в по-големите на хладилната витрина, където се продават опакованите сирена има меко козе сирене. То е в малка четвъртите кутийка и е нарисувана една козичка. Това е като крем сирене, много е меко и е идеално за таз рецепта. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

  • Гост
    Елена Четвъртък, 17 Декември 2015

    Йоли,
    чудесна е рецептата за това предястие.Ще го изпробвам задължително, може обаче да използвам още и различни подправки.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 17 Декември 2015

    Разбира се, Ели. Подправките са изцяло въпрос на личен вкус. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

  • Гост
    Нале Четвъртък, 17 Декември 2015

    Прелепо, једноставно и укусно. Одлично, као и увек :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 17 Декември 2015

    Благодаря ти Нели. Ще се радвам да опиташ. Много е вкусно.

  • Гост
    Мирена Четвъртък, 17 Декември 2015

    Йоли, това меко сирене има ли специфичната миризма на козето сирене? :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 18 Декември 2015

    Мирена, зависи от степента на зрялост на самото сирене. Тези, които са подходящи за мазане не са чак толкова зрели и аромата им е доста лек.

  • Гост
    Катя Райновска Събота, 19 Декември 2015

    Здравейте! Аз мисля да направя две дози.Едната точно по рецептата ,имам си у нас фенка на козето сирене ,но до тук.Ще пробвам козето сирене да го заменя с крема сирене,дано се получи пак вкусно.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 21 Декември 2015

    Кате, ще стане чудесно. Просто няма да има аромат на козе сирене, това е разликата. Но ти пък може да си сложиш подправки, които обичате. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ.

  • Mimi_dj
    Mimi_dj Сряда, 17 Февруари 2016

    Здравейте и от мен преди месец пробвах тази рецепта и от тогава я правя редовно. Много ми харесва .
    Благодаря ти Йоли :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 18 Февруари 2016

    Толкова се радвам, че я пробва, Мими! И аз намирам, че резултата е чудесен! Наистина се радвам много, мислех, че никой няма да пробва рецептата. Благодаря ти от сърце!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 21 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus