Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 18869
  • Печат

Локумено руло

 

b2ap3_thumbnail_Turkish_-delight_-roll_1.jpg

 

Един бърз и лесен десерт, който ще искате да излапате скришно сами.

Продукти

бутер тесто
локум
орехи
леко разбит белтък
кристална захар

 

b2ap3_thumbnail_Turkish_-delight_-roll_3.jpg



Приготвяне

* Няма кой знае какво за разказване, нито точни пропорции на продуктите. Трябва да нарежете локума на малки парченца, а орехите да начупите на едро. С тях поръсете обилно лист бутер тесто и го завийте на хлабаво руло. Подгънете краищата. Намажете с белтък и поръсете със захар. Загрейте фурната на 200* и изпечете рулото за около 25-30 минути. След като изстине го нарежете на парчета и поднесете. Да ви е сладко!

* Предпочитам да правя по-малки рула и режа тестото на две части. Препоръчвам да ползвате за намазване само белтък вместо цяло яйце или жълтък. По този начин коричката става невероятно хрупкава. Още веднъж, да ви е сладко!

* Горещо препоръчвам рулото да се направи с многолистното тесто, което се продава в Лидл. Една опаковка е достатъчна за рецептата. За съжаление, качеството на българските многолистни теста все още не е особено добро и може рулото вътре да остане тикливо. Разбира се, това е само мое лично мнение.




b2ap3_thumbnail_Turkish_-delight_-roll_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: локум орехи рула

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Ева Тонева Четвъртък, 27 Август 2015

    Невероятно е, Йоли! Правила съм бутерки с локум, ама на руло кой да се сети, че ще е по-бързо и лесно! Прегръдки, хубавице! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 28 Август 2015

    Мерси Евка. Знаеш ли, и аз правя бутерки с локум, но като руло май е най-добре. Заради многото плънка е страшно вкусно. в една бутерка можеш да сложиш малко парченце локум, а тук ...ехеее.. направи на децата, ще го харесат.

  • Гост
    Бети Четвъртък, 27 Август 2015

    Много изкушаващо,... орехи, локум и тази хрупкава коричка..... Чудни рулца, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 28 Август 2015

    Мерси Бети. Много е простичко, а наистина вкусно. Ще се радвам да опиташ.

  • Гост
    Елена Петък, 28 Август 2015

    Много лесно руло, Йоли.Благодаря за идеята.Налага се понякога да спретна нещо много на бързо и ще се възползвам от тази рецепта.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 28 Август 2015

    Точно така, Ели. От това по-бързо май няма. А е страшно вкусно. Ще се радвам да проваш, благодаря ти!

  • Гост
    Иглика Петък, 28 Август 2015

    Е, тук се побира повечко локум, отколкото в някаква бутерка и ще е несравнимо по-вкусно. А и лесно се приготвя. Благодаря за споделянето, Йоли! Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 30 Август 2015

    Ето това е верният отговор! Много повече локум отколкото в бутерките. И съответно много по-вкусно. Благодаря ти Иги.

  • Гост
    Роси Събота, 29 Август 2015

    Роси

    Ееее,това ми идва да го захрупам през монитора,уникално рулце,Йоли!Хубави почивни дни!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 30 Август 2015

    RE:Роси

    Благодаря Роси. Прекрасна неделя и на теб! Радвам се, че ти хареса локуменото творение.

  • Гост
    Мими Петрова Сряда, 02 Септември 2015

    Невероятна си Йоли.Очаквам епизодите ти по 24 kitchen с нетърпение.Излъчваш топлина,спокойствие ,добронамереност и не на последно място можене.Продължавай така слънчево момиче.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 02 Септември 2015

    Много си ми мила, Мими! Благодаря ти от сърце за топлината! Прегръщам те!

  • Гост
    Наташа Петък, 04 Септември 2015

    Здравей.Йоли и аз направих рулото но от вътре ми остана сурово(глетаво),взех бързо решение разрязах го на порции и го допекох.Обаче се питам къде ми е грешката,моля помогни.:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 04 Септември 2015

    Наташа, тесто на Бела ли купи? Нищо чудно, че е станало глетаво вътре. Всякакво българско тесто е така. Пълни боклуци са. Май ще трябва да добавя това в рецептата, че хората да знаят. Аз ползвам само тесто от Лидл. Препоръчвам го горещо. Няма нищо общо с нашите многолистни теста. Благодаря ти, че опита. Надявам се пак да опиташ с тестото от Лидл.

  • Гост
    Наташа Сряда, 09 Септември 2015

    Благодаря.Йоли!Да с тесто Бела го направих иначе съм купувала и тесто-бутер от Лидл наистина си заслужава.

  • Гост
    Гергана тодорова Неделя, 27 Септември 2015

    Непременно ще го пробвам! Звучи вкусно, а е много лесно. И аз до сега все купувах тесто на Белла и се чудех защо не става, мислех че причината е в мен, но ще взема тесто от Лидл и ще опитам. Благодаря за рецептата, йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 28 Септември 2015

    Ще се радвам да опиташ, Гери. Продължавам да твърдя, че тестото от Лидл е много по-добро. Непременно изчакай рулото да се охлади добре преди да го разрежеш. Благодаря ти и да ви е сладко.

  • Гост
    Вили Понеделник, 28 Септември 2015

    Локумено руло

    Здравей Йоли,направих локуменото руло.Стана невероятно вкусно,но не знам защо не се изду.Правих го с българско тесто,защото нямах тесто от Лидл,с което ти препоръчваш да се направи десерта.Според теб каква е причината?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 28 Септември 2015

    RE:Локумено руло

    Това е причината, мила Вили. Не се притеснявай изобщо, вината не е твоя. Опитай наистина следващият път с тесто от Лидл. И то не се надува, но се разлиства добре, изпича се нормално и не остава тикливо отвътре. Ако ще правиш пак рулото, завий го хлабаво и непременно го остави да изстине добре преди да го разрежеш. Благодаря ти, че опита.

  • cveti
    cveti Понеделник, 28 Септември 2015

    Здравей,Йоли!Днес изпратих съпруга си да ми купи бутер тесто от Лидл,но той ми донесе бутер тесто на Белла.Съответно му се скарах,но той каза,че е попитал и са му показали това тесто.Опаковката е от 800гр.Кажи ми трябва ли малко да се разточи преди да го покрия с локума и орехите.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 28 Септември 2015

    Цвети, сигурно ти отговарям късно. Извини ме за забавянето, но не съм в Бг и нямам винаги нет на разположение. Да, права си, 800 г тесто и доста. Направи половината. И наистина може да го разточиш малко, че е доста дебеличко. Надявам се да ви хареса. Благодаря ти.

  • Гост
    cveti Вторник, 29 Септември 2015

    Благодаря за отговора.Не си закъсняла с него!Сигурна съм.че ще ми стане любимо,защото обожавам ядки и локум.

  • Гост
    Антоанета Живкова Понеделник, 05 Октомври 2015

    Локумено руло

    Здравей Йоли. Прекрасна рецепта. Направих рулото с половин опаковка от бутер тестото на Белла т.е. 400 гр. В момента в магазина нямаше от свежото бутер тесто на Лидъл. Получи се чудесно. От мен добавих стафиди, леко напоени с ром и за контраст цветен локум. Благодаря за интересната и лесна рецепта. Както винаги, когато работя с бутер тесто много внимавах при печенето, за да се разлисти добре. Ето как изглежда моето руло. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1670465659866413&set=ms.c.eJwzNDM3MDEzNTO1tDAzMzE01jOECJibGRtaWpobmwEAczwGzA~-~-.bps.a.1520416144871366.1073741832.100007089844170&type=3&theater

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 06 Октомври 2015

    RE:Локумено руло

    Е страхотно! Невероятно добре се е разлистило! Да не говорим, че с твоите добавки ще е в пъти по-вкусно! Много ти благодаря за доверието, за споделеното и хубавата идея!

  • Гост
    Nanita Сряда, 02 Декември 2015

    Локумено руло

    Получи се невероятно вкусно и се прави много лесно!Благодаря за споделената рецепта!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 03 Декември 2015

    RE:Локумено руло

    А аз ти благодаря, че ми се довери и опита. Много се радвам, че се е получило добре. Да ви е сладко!

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 23 Март 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus