Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7429
  • Печат

Круша със синьо сирене в бутер тесто

b2ap3_thumbnail_perre-2.jpg

 

Продукти за 4 порции

2 твърди круши
80 г синьо сирене
4 правоъгълни парчета бутер тесто
разбито яйце за намазване
2 - 3 с.л. филирани бадеми

 

 b2ap3_thumbnail_perre-1.jpg

 

 

Приготвяне

* Разрежете крушите на две половини без да ги белите. С малка лъжичка отстранете семките и оформете по-широка вдлъбнатина. Във всяка сложете синьо сирене и притиснете добре.

 

b2ap3_thumbnail_perre-5.jpg

 

 

* Посипете сиренето с бадеми и отново притиснете за да могат ядките да полепнат навсякъде.

 

b2ap3_thumbnail_perre-4.jpg

 

 

* Отрежете четири парчета бутер тесто, по-големи от крушите. Сложете половинките круши върху тестото със сиренето нагоре. Загърнете крушите със свободния край на тестото така, че да оформите малък борд. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене с бадемите надолу.

 

b2ap3_thumbnail_perre-6.jpg

 


* Намажете тестото с разбито яйце. Изпечете предястието в загрята на 200* фурна за около 20 - 25 минути. Сервирайте крушите леко топли със свежа салата. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_perre-3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Моника Георгиева Понеделник, 08 Декември 2014

    На пръв прочит, това е моята круша "Уелингтън" със синьо сирене, може би, без едно парченце тесто..
    Приказно и така поднесено, с нара...,определено ще поръчам Аз,на Моника, да ми го приготви на Коледа...да и с допълнително!
    Усмихнато и Вдъхновено нека е, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 08 Декември 2014

    Да, Мони. Истинска класика е това. Има толкова много разновидности на прословутата круша със сирене. Това не е нещо ново, но пък е така вкусно, че искаш да си го хапваш постоянно. Благодаря ти мила.

  • dalia
    dalia Понеделник, 08 Декември 2014

    Е, това със сигурност ще се опита съвсем скоро,Йоли. Нямам бутер тесто в момента иначе щях вече да съм запретнала ръкави :)

  • Гост
    Eva Toneva Вторник, 09 Декември 2014

    Красота и несъмнено много вкусно! :)

  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Вторник, 09 Декември 2014

    Невероятно добро предложение,Йоли!Върховно вкусно е със сигурност,а и много лесно и супер ефектно!Весели празници!

  • Гост
    Павлина Петкова Вторник, 09 Декември 2014

    Великолепни, направо си е в графа "изискани", може да влезе в новогодишното меню! Поздрави от мен!

  • Гост
    Candy Вторник, 09 Декември 2014

    Любима комбинация, а ти така изкушаващо я презентираш, Йоли! Взимам си едничка, другата нека остане да се вижда в рецептата:) Поздрави и весел декември!

  • elidrag22
    elidrag22 Вторник, 09 Декември 2014

    Прекрасно! Поздравления за прекрасно поднесеното предястие.

  • vesavasileva@abv.bg
    vesavasileva@abv.bg Вторник, 09 Декември 2014

    Скъпа,Йоли!
    Много благодаря за всички изкушения,които предлагаш!Ти си абсолютен феномен!

  • vesavasileva@abv.bg
    vesavasileva@abv.bg Вторник, 09 Декември 2014

    Скъпа,Йоли!Много ти благодаря,че ни заразяваш с тези красоти!Толкова е изящно всичко,което правиш, като теб самата!Бъди жива и здрава!
    Весито

  • Yoli
    Yoli Вторник, 09 Декември 2014

    Благодаря на всички. Не е нещо ново круша със сирене, но е така вкусно, че всеки път е като ново. Ха ха, ама как се изказах само... Благодаря ви и да ви е сладко!

  • Gogolina
    Gogolina Вторник, 09 Декември 2014

    :p Много изискано предястие Йоли! Не е нещо ново наистина, но пък поднесено от теб изглежда толкова примамливо! Хубави предпразнични дни миличка! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 09 Декември 2014

    Благодаря ти, Дани. Наистина си е класика, неостаряваща! Весели празници и на теб!

  • Гост
    Таня донева Сряда, 10 Декември 2014

    Предястие за ценители! Изобщо не се съмнявам във вкуса и при първа възможност ще бъде изпробвано! Една бутилка Via Diagonalis, чака реда си и тази вкусотия ще му подхожда много!
    Прегръдка, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 10 Декември 2014

    Добро вино си избрала, Танче. Наздраве ви на всички! Благодаря ти!

  • Гост
    Мъх Сряда, 10 Декември 2014

    Мисля, че няма да дълбая круши, но ще събера по друг начин всички тези убийствени аромати. Поздрави, Йоли!

  • Гост
    спас Сряда, 10 Декември 2014

    супер идея йоли малко различна от тарт със синьо сирене и круши,хареса ми...

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 10 Декември 2014

    Много се радвам, че ти хареса, Спасе. Наистина са много вариантите на круша и синьо сирене. И всеки е хубав. Просто двата вкуса много си подхождат. Ще се радвам да пробваш и този вариант. Благодаря ти.

  • zozolinka
    zozolinka Сряда, 10 Декември 2014

    Красотичка!

    Умирам за такова нещо! Така красиво и стилно поднесено от теб..!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 10 Декември 2014

    RE:Красотичка!

    Знам, че е по вкуса ти, Зори. А аз днес цял ден гледам в бабините ти меденки. Ще ги направя, може би още утре. Благодаря ти, малка сладка вълшебнице!

  • Гост
    Гергана Лазарова Сряда, 10 Декември 2014

    Йолинка, това е много по-хубаво от просто круши със синьо сирене. Тесто, масло... Нали знаеш колко обичам? :)
    Прегръдки за вълшебното ти същество! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 11 Декември 2014

    Благодаря ти, Гери. Голяма си ми сладурка ти!

  • Гост
    Весито Вторник, 23 Декември 2014

    Мила,Йоли!Искам да направя тези круши,но моите са много вкусни,а корите им са много грозни,та,мога ли да ги обеля или ще направят тестото глетаво.Благодаря ти предварително.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Декември 2014

    Веси, може би вече си ги направила докато аз ти отговоря. Извини ме мила, не бях в София няколко дена. Да, можеш, разбира се. Но имай предвид, че кората предпазва крушите от разпадане, това е целта им. А и увити в тестото няма да се виждат изобщо. както решиш, и в двата варианта става добре. Благодаря ти за доверието и весели празници!

  • Гост
    Ели Четвъртък, 25 Декември 2014

    Здравей Йоли! Исках да те питам сиренето няма ли да изтече? А да бъде ли покрита тавичката с хартия?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Декември 2014

    Здравей Ели. Аз съм написала, че крушите се слагат в тава, покрита с хартия за печене. Не, няма да изтече, ако сиренето не е съвършено меко. В крайна сметка от него зависи. Нали знаеш, има сирена, които абсолюгно се втечняват. При мен се получи добре, бадемите са като спирачка. Дори и малко да изтече, като се препече сиренцето по краищата става още по-вкусно. Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти и весели празници!

  • Гост
    Nikoloffa Сряда, 09 Декември 2015

    Здравей Йоли :) тези круши ги правих за миналата коледа. Станаха повече от прикрасни. Всички бяхме очаровани от вълшебния им вкус и вид. Те са ми фаворит. Винаги когато искам да зарадвам семейството и гостите си се "допитвам" до твоя блог. Благодаря за чудесните рецепти които споделяш.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 09 Декември 2015

    А аз ти благодаря от сърце за доверието! Много, много се радвам, че пробва тази рецепта. Да е сладка на всички ви!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Февруари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus