Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 13417
  • Печат

Киш с броколи и сирене

 

b2ap3_thumbnail_quiche-068_y.jpg

 

 Едно вкусно предястие специално за моята мила Веси Григорова.

 

Продукти за тестото

Форма 23 см

60 г меко масло
30 г фини овесени ядки
1 ч.л. майорана
1/2 ч.л. сол
100 г брашно
1 - 2 с.л. вода

Пълнеж

100 г броколи
60 г синьо сирене по избор
80 г натурално крем сирене
1 яйце
100 мл течна сметана
1/2 ч.л. сол

 

b2ap3_thumbnail_quiche-081_y.jpg

 

 Приготвяне

* За тестото разбъркайте маслото заедно с овесените ядки, майорана и солта. Добавете брашно и стрийте всичко на трохи. Постепенно налейте водата и омесете меко тесто.

* Покрийте дъното на формата с хартия за печене и накъсайте върху нея тестото на малки парченца. С пръсти ги слепете едно в друго за да се споят. Оформете равна основа и борд. Надупчете кората с вилица.

* Накъсайте броколито на малки розички и ги бланширайте за 1 минута в добре подсолена вряща вода. Не ги варете повече, трябва да останат напълно сурови. Нужно е само да са леко пластични и да подсилят свежия си зелен цвят.

* Върху тестото разпределете броколито и двата вида сирене.

 

b2ap3_thumbnail_quiche-014-y.jpg

 

 * Разбийте яйцето заедно със сметаната и солта. Залейте киша и го изпечете в предварително загрята на 200* фурна за около 30 - 35 минути. Сервирайте леко топъл. Да ви е сладко!

* Вместо майорана може да използвате друга подправка, която харесвате. Ако предпочитате, разточете тестото и тогава го пренесете във формата, но от овесените ядки е ронливо и се чупи лесно. Може да приготвите два малки киша по 12 см или няколко тарталети.

 

b2ap3_thumbnail_quiche-086_y.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Тики
    Тики Понеделник, 09 Февруари 2015

    Справих се! Ей ме вече осъзнат член на сайта, с парола, членска книжка, вратовръзка и всичко, което си трябва!! ;)
    Шегата настрана, пак обираш овациите ми с прекрасни стилни кадри и нещо безспорно вкусно за хапване!
    Усмивка от мен :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 09 Февруари 2015

    Браво на моето шкембенце. Дай си бележника да ти зашия една шестица. Благодаря мила. Нали си познаваш твоите неща по снимките? Много си ги обичам и си ги ползвам с най-голям кеф!

  • Гост
    моника георгиева Понеделник, 09 Февруари 2015

    Ииии ДА!Последно време съм на едни странни експериментаторски вълни-сигурно е от времето...и все тарти ми се правят/пък и никой не се сърди/,та това задължително ще се пробва!Само дето ще е с карфиол/замръзнал в нашият фризер/,така и дивотията няма да се муси на "зеленото",а майорана не бих сменила-вярно ,специфичен е ,нооо много ще подхожда на цялостният вкус..Благодаря Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 09 Февруари 2015

    Аз ти благодаря, Мони. Ще се радвам да опиташ киша. Реших, че майораната много ще подхожда на останалите съставки и се оказах права. Харесвам я. Благодаря ти отново.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Понеделник, 09 Февруари 2015

    Йолинка, виж, успях да се регистрирам най-сетне! Малко български реотан, ама все пак загрях как се случва. ;)
    И подсказка за Тики - Тики, горе катинарчето, до снимката на Йоли. Там се крие тайната. ;)
    И сега за киша... Да знаеш, че ми открадна сърцето, Йоли, и никакъв Св. Валентин не би ми го върнал! Обичам много подобни предложения, броколи обожавам, а за сиренца умирам... Така че си грабвам една лодчица вкусотия!
    Прегръдки от мен най-сърдечни!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 09 Февруари 2015

    Просто ще ме уморите вие двенките с Тики. Такива сте ми скици! Давайте по едно ухо да издърпам и по една целувка после. И туй то. Благодаря ти миличка.

    Отговор Отказ
  • Гост
    BEty Понеделник, 09 Февруари 2015

    Ах, какви прекрасни малки кишове! Точно по мой вкус, Йоли! Страхотни са!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 09 Февруари 2015

    Благодаря Бети. Много се радвам, че ти хареса. Ще се радвам да опиташ!

  • Гост
    Цвети Вторник, 10 Февруари 2015

    Киша изглежда страхтно и аз ще го пробвам.Обожавам броколи и различни сиренца!Присъединявам се към Вас.
    Страхотна си Йоли

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 10 Февруари 2015

    Много ще се радвам, Цвети. Благодаря ти за милите думи. Надявам се да ти хареса. И аз обичам тази комбинация. Да еи е сладко на всички у дома!

  • Гост
    Таня Донева Вторник, 10 Февруари 2015

    Вълшебна, любима :) Пак си сътворила чудеса в малките форми за тарт! Всеки използван продукт в рецептата ми е любим и понеже вкъщи се мръщят на броколито, ще си направя и сама ще си ги хапна всичките, ама до последното!
    Хубава вечер ти желая, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 11 Февруари 2015

    Да ти е сладко, Танче. Аз обичам броколи само, ако са хрупкави. Никак не ги харесвамсварени, а преварени да не говорим. Тогава и аз им се мръщя. Ще се радвам да опиташ тарта.

  • Гост
    полина петкова Вторник, 10 Февруари 2015

    super

    Тикущо вадя киша от фурната,стана прекрасен ,много оригинален!:D

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 11 Февруари 2015

    RE:super

    Ех, Полинка! Благодаря ти от сърце! Да ви е сладко, надявам се да ви хареса.

  • Ани Митова
    Ани Митова Сряда, 11 Февруари 2015

    Страхотно изглеждат мини кишовете.И аз съм от почитателите на броколи със сирена, така че няма да подмина тази рецепта.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 11 Февруари 2015

    Много ще се радвам, Ани. Надявам се да ви хареса. Благодаря ти и да ви е сладко!

  • Гост
    Светулка Сряда, 11 Февруари 2015

    Чудесна рецепта, Йоли! Благодарности! Много вкусни станаха, вече ги опитахме:p Ще ги направя пак, скоро. Следващия път ще използвам в по-малки форми (снощи ме домързя). Прегръдка силна от мен, миличка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 12 Февруари 2015

    Ето го Светлето. Пак си майсторила ти. Благодаря ти, миличка. Радвам се, че ви хареса. Да ви е сладко на всички!

  • Marta
    Marta Четвъртък, 12 Февруари 2015

    Здравей, мила Йоли!
    Първо искам да те поздравя за прекрасните рецепти, с които не спираш да радваш своите почитател(к)и, една от които съм и аз! За първи път се регистрирам в твой кулинарен блог, но от много време насам следя с интерес твоите чудесни рецепти и не спирам да се възхищавам на таланта и кулинарната ти фантазия! Следях с огромен интерес "Юлисима", сега "Домашни рецепти с Йоли", почти не пропускам ден, в който да прегледам сайта ти, а и тук, на новото местенце съм много чест посетител. :) Регистрирах се най-сетне, защото от много време исках да ти поднеса своите адмирации за магичните вкусотии, които излизат от вълшебните ти ръце. Който си го може - го може! А и смятам, че при теб любовта към кулинарното изкуство изключително добре е отразена в красотата на твоите кулинарни шедьоври. Срам,не срам - приготвяла съм само няколко твои рецепти досега, една от които страхотната "Усуканица с лук", но занапред мисля да се поправя. :D Много обичам да готвя, признавам си, рядко експериментирам, готвя традиционни ястия и сладкиши от българската кухня, но твоите прекрасни рецепти ме вдъхновяват да опитвам екзотични неща. Ще ми се да съм маааалко по-смела с месенето - все се притеснявам, но смятам, че се лекува това :) Извини ме за дългия пост, но исках от сърце да ти пожелая да си все така оригинална, забавна, чаровна и усмихната, все така да радваш очите и сърцата на любителите на вкусното и красивото! Позволявам си да те прегърна и целуна! Много усмивки от мен!!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 12 Февруари 2015

    Ах, Марте! Не можеш да си представиш колко се радвам, че си тук! И изобщо не знам как да ти благодаря за прекрасното отношение, което имаш към мен. Така ме усмихна! Страшно съм щастлива, че опитваш рецептите ми и не искам да се плашиш от месенето. Напротив. Тестото е нещо живо, има душа. Само трябва да се отпуснеш и да се довериш на усета си. Ръцете ти сами ще усетят кога е готово и дали е станало добро. Няма да те излъжат, повярвай ми. Винаги съм насреща да ти помогна, ако имаш нужда, както и да отговоря на всичките ти въпроси. Благодаряти още веднъж от сърце. Давай сега и ти една прегръдка! Ама силна!

    Отговор Отказ
  • Marta
    Marta Петък, 13 Февруари 2015

    Благодаря ти за милото приветствие, Йоли! Давам ти най-силната си прегръдка и знай, че отношението ми към теб си е напълно заслужено, и няма за какво да ми благодариш! :) Просто си си уникална и това е! :D За месенето наистина ми се иска да се поотпусна за в бъдеще. А бих ли могла да отправя една молба към теб - когато имаш възможност и желание, би ли предложила твоя вариант на "Картофи с ориз" на фурна? :) Това е наглед колкото простичка, толкова и специфична рецепта, която обожавам да приготвям, и за съжаление, в промишлени количества! :D Много бих се радвала да видя твоя прочит на рецептата, защото съм сигурна, че ще я има неизменната доза оригиналност и разкош. Може би ще е в някоя комбинация на продуктите, или добавка, която само ти си в състояние да предложиш и гарантирано знам,че ще е безумно вкусна. Благодаря ти предварително! Поздрави и силна прегръдка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 15 Февруари 2015

    Здравей Марте. Ти наистина си така мила с мен! Искрено се надявам да е заслужено. Имаш страхотно доверие в мен, дано го оправдавам и занапред. Нали знаеш, че съм само любител кулинар? Има хиляди неща, които не зная и ги научавам в движение, налучквам ги някакси. Малко по усет я карам..

    За картофите с ориза на фурна бих ти препоръчала първо да нарежеш картофите на кубчета или как ти искаш и да ги запържиш. Колкото да хванат коричка. И луко си запърже, а може и с праз да пробваш. Чудно става. Баба ми така ги пържеше едно време като правеше мусака. След това вече си ги смесваш с ориза, зеленчуците и подправките. Моге да сложиш домати, ако искаш да ти е червено. Това е въпрос на лично предпочитание. За мен тайната е в доброто овкусяване. Ползвай ароматни целенчуци като пащърнак или целина, нарязани на ситно. Не е нужно много. И чубрица. Това е. После печеш и хапвате. Много пъстро и красиво ще стане, ако добавиш в сместа ситни кубчета червена, зелена чушка и морков. Може и шепа грах. Така ястието става колоринто и красиво. Благодаря ти отново, ще се радвам да опиташ моят вариант.

    Отговор Отказ
  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Четвъртък, 12 Февруари 2015

    Великолепни тарталетки,мога да им се наслаждавам ежедневно!Както обичаш да казваш и ти-това е моята храна!Страхотни!Поздрави,Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 12 Февруари 2015

    Така де! Моята и твоята храна е това, Роска. Благодаря ти мила. Радвам се, че ти хареса.

  • Гост
    Силвия Четвъртък, 12 Февруари 2015

    Силвия

    Йоли, благодаря ти за страхотната идея. Вкусно оригинално и здравословно! С един куршум два заека - идеалното предястие за предстоящия празник и вечера за малкия ми малчо ;).

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 12 Февруари 2015

    RE:Силвия

    Аз ти благодаря, Силве. Много си мила. Ще се радвам да опиташ киша. Да ви е сладък!

  • Marta
    Marta Четвъртък, 12 Февруари 2015

    Здравей, Йоли! Чудесна рецепта! Броколи и сирене е любима моя комбинация. :) Благодаря ти за вкусните предложения, с които радваш окото и небцето. Нова съм тук, но не пропускам ден без да надникна в твоя приказен и пъстър кулинарен свят! Поздрави и продължавай все така!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 12 Февруари 2015

    Благодаря ти, Марте. Много се радвам, че си тук, добре дошла. Надявам се да изпробваш някои рецепти и най-вече да ви се харесат на всички у дома. Благодаря ти отново за милите думи.

    Отговор Отказ
  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Петък, 13 Февруари 2015

    Много любима комбинация и рецепта, Йоли! Толкова са красиви и пъстри! Най-сърдечни поздрави, мила!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 13 Февруари 2015

    Благодаря ти, хубавице! Много се радвам, че ти хареса!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 24 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus