Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2881
  • Печат

Къри кетчуп с тиква

 

b2ap3_thumbnail_ketchup_-pumpkin_2.jpg

 

Една закачка за любителите на тиквата!

Продукти

250 г почистена тиква
1/4 ч.л. канела
1/2 ч.л. къри
20 г бял оцет - винен или ябълков
10 г захар
100 мл прясно изцеден портокалов сок
сол на вкус
лют пипер по желание

Приготвяне

* Сложете в тенджерка всички продукти без солта. Задушете до пълно омекване на тиквата. Пасирайте на гладко пюре и овкусете със сол. Ако пюрето е много гъсто добавете вода или още портокалов сок. Сипете в бутилка и съхранете в хладилник. Да ви е сладко!

* Балансирайте кетчупа така, както на вас ще ви хареса най-много. Опитвайте и добавяйте от подправките според вашия вкус.

 

b2ap3_thumbnail_ketchup_-pumpkin_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Неделя, 20 Септември 2015

    Ама наистина си е закачка! :) И ако питаш мен - по-скоро с необичащите тиква. Ако успея да прилъжа един господин, значи се е закачил... на въдицата. ;)
    Прегръдки, Йолинка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 22 Септември 2015

    А, Гери, това вече незнам. Казвам го, защото аз никак не обичам тиква. Само тиквеник харесвам. Супи, бисквити, сладкиши ... ами не са моят вкус. Но ще ги кажа, че страшнто ми харесва тиквата в солен вариант. И то само Хокайдо. Печена с песто и прошуто е великолепна. Ето с това може да се опиташ да го прилъжеш, не с кетчупа. Благодаря мила.

  • Гост
    Bety Понеделник, 21 Септември 2015

    Тук ме посреща есента - топла и вкусна! Чудесни снимки, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 22 Септември 2015

    Бети, Бети ... колко си права. Май замириса вече на есен. Благодаря ти мила. Радвам се, че ти харесват снимките.

  • Гост
    Ева Тонева Понеделник, 21 Септември 2015

    Уникална си, какво друго да кажа?! От къде сега ти дойде идеята за този "слънчев" кетчуп? Признавам, за пореден път ме изуми и вдъхнови. Голяма прегръдка! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 22 Септември 2015

    Да Евка, от оранжева тиква няма как да не стане слънчев кетчуп. Видях подобно нещо в едно немско списание и експериментирах веднага. Майтап и половина. И те чакам, хайде де ...

  • Гост
    Елена Четвъртък, 24 Септември 2015

    Йоли,
    прекрасно и много здравословно предложение на кетчуп с тиква.От дете обичам много тиква.През зимата пълним тиква със сушени плодове и запичаме във фурната.Става прекрасен десерт - торта.И понеже за много хора доматеният кетчуп е проблем - предизвиква болки в стомаха, ето една чудесна алтернатива с тиква.Ако се добавят и ябълки или дюли ще стане още по - добре.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 24 Септември 2015

    Ели, може би с дюли лично на мен ще ми хареса повече. Благодаря ти за идеята. Много ми допада!

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Петък, 25 Септември 2015

    Йоли, и аз да се наредя на опашката за шишенцето...ама веднага ме грабна идеята! Аз не пропускам рецепта с тиква, именно защото така и не свикнах да я ям по традиционния начин. Заела съм се със задачата да открия всяка рецепта, в която тиквата за мен е вкусна и не се съмнявам, че тази ще е такава! Благодаря ти, че сподели! Прегръдка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 26 Септември 2015

    Аз ти благодаря мила. Радвам се, че ти хареса. Аз не обичам много много тиква, но ето така приготвена ми е любима. Погледни, ако искаш.

    http://www.yoli.bg/entry/tikva-s-pesto-i-proshuto

    Що се отнася до кетчупа, опитай. Нам мен не ми хареса особено, признавам си. Затова написах, че рецептата е само за любителите на тиквата.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 24 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus