Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7309
  • Печат

Карамелени пакетчета

 

b2ap3_thumbnail_karamel_biskuits_5_20151204-143616_1.jpg

Продукти за около 40 - 50 сладки

Тесто

250 г меко масло
60 г пудра захар
ванилия
1 яйце
100 г пшеничено нишесте
320 г брашно

Пълнеж

200 г кафява захар Мусковадо
160 г течен мед
60 г масло
200 г накълцани запечени ядки по избор
1 яйце

разбито яйце за намазване
пудра захар за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_karamel_biskuits_4.jpg



Приготвяне

* Разбъркайте маслото на крем заедно с пудрата захар и ванилията. Добавете яйцето. Смесете брашното и нишестето и ги прибавете към маслената смес. За кратко омесете меко тесто. Завийте го в найлоново фолио и го приберете в хладилника за половин час.

* За пълнежа сложете заедно в съд с незалепващо покритие кафявата захар, меда и маслото. Спопете ги на слаб огън. След като се смесят добре засилете огъня и варете 2 - 3 минути докато сместа се сгъсти и отгоре се образува плътна пяна, която е с по-светъл от карамела цвят.

* Пресипете карамела в купа и добавете ядките. След като леко се охладят леко ги разбъркайте с яйцето за да разредите пълнежа. Оставете го добре да изстине преди да продължите нататък.

* Разточете тестото върху набрашнена повърхност на кора с дебелина около 5 мм. С чаша с диаметър 8 - 9 см изрежете кръгове. В единия край на всеки кръг сложете от карамелената плънка. Намажете краищата на тестото с разбито яйце и прихлупете свободния край на кръга върху пълнежа.

 

b2ap3_thumbnail_karamel_biskuits_1.jpg



* Подредете сладките в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170* и ги изпечете за около 10 - 13 минути или докато порозовеят приятно. Още топли ги поръсете или оваляйте в пудра захар.

* Поднесете пакетчетата напълно изстинали. Да са ви сладки!

 

b2ap3_thumbnail_karamel_biskuits_6.jpg

b2ap3_thumbnail_karamel_biskuits_7.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    албена Понеделник, 07 Декември 2015

    Изглеждат страхотно, имам и такива формички, но не стават ли твърди или след като престоят в кутия с времето стават по-крехки....?!?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 07 Декември 2015

    О, не, Бени. Нищо подобно. Това е много нежно и фино маслено тесто. Направо се топи в устата. Няма никакво значение къде ще съхраняваш бисквитите. В никакъв случай няма да са твърди. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

  • Гост
    Маруся Понеделник, 07 Декември 2015

    Това не е истина...сънувам...сънувам карамелен сън... Фантазия!!!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 09 Декември 2015

    Много обичам карамел, Маруся. Особено с ядки и масло... уф. Ще се радавм да опиташ, благодаря ти.

  • Гост
    Емилия Сряда, 09 Декември 2015

    Здравей Йоли,

    Много благодаря за чудесните рецепти, които споделяш с нас!
    Сладките са страхотни, наистина. Не знам как ми остана, обаче, 1 бурканче от пълнежа, предполагам имаш идея за какво друго мога да го използвам :)

    Благодаря предварително :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 09 Декември 2015

    Здравей Еми. Даже се радвам, че ти е останало. Толкова е хубав този карамел. Можеш да го ползваш към кремове, сладоледи, торти. Да направиш бонбони с него. Всичко, което е с карамел и орехи. С банани също е супер. Много се радвам, че опита сладките. Благодаря ти от сърце!

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Сряда, 09 Декември 2015

    Йолинка, ама ти самата си едно пакетче с любов!
    Чудните са карамелените сладки, с удоволствие бих опитала!
    Усмивки изпращам. :)

    П.П. Съжалявам за неделя... Ако бях в града, с радост щях да дойда и да те видя...

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 09 Декември 2015

    Нищо Зайо. Тикитата ще те напрегръщат вместо мен.

  • Гост
    Светлана Сряда, 09 Декември 2015

    Страхотно предложение! Представям си как масленото тесто се топи в устата, а ядките вътре хрупат! Ммм... Определено ще трябва да ги пробвам :)

  • Yoli
    Yoli Сряда, 09 Декември 2015

    Ще се радвам, Светле. Много са вкусни. От няколко дена имам нова онлайн книжка само с коледни сладки предложения. Ще се радвам, ако ти допадне. Благодаря ти.

    http://www.amazon.de/Tasty-Yoli-%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%BE-Christmas-English-ebook/dp/B0190G7B9W

  • Гост
    деница Четвъртък, 17 Декември 2015

    прекрасно!

    Изпробвала съм повечето ти рецепти и смея да твърдя, че са уникални. Поздравявам те за креативността и нюхът ти към красивото. Моят въпрос относно тези сладки са, дали мога да направя пълнежа с тъмен шоколад, ядки и портокалови кори? Трябва ли да добавя още нещо към пълнежа , за да бъдат също тоолкова вкусни?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 17 Декември 2015

    RE:прекрасно!

    Разбира се, че можеш, Дени. Много добър пълнеж си избрала! Само добре затвори бисквитите за да не ти изтече шоколада като се стопи. Ще стане разкошно. Благодаря ти мила.

  • Гост
    Миглена Четвъртък, 08 Декември 2016

    страаашно вкусни са-тестото наистина се топи в устата :D ;) чудесна рецепта

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 09 Декември 2016

    Ураа! Така есе радвам, че ги направи и ти харесаха! Благодаря Миглена!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Февруари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus