Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 9431
  • Печат

Канелени целувки

 

b2ap3_thumbnail_merimge_5.jpg

 

Продукти за около 50 двойни целувки

2 белтъка
150 г пудра захар
ванилия

Крем

150 г бял шоколад
50 мл течна сметана
1 - 2 ч.л. канела

 

b2ap3_thumbnail_merimge_3.jpg

 

Приготвяне

* Разбийте белтъците на сняг. Започнете да прибавяте постепенно захарта и ванилията, като продължавате да разбивате. Трябва да получите гъст крем, който може да се шприцова.

* Покрийте тава с хартия за печене. Сипете тестото в пош с широк гладък накрайик. Ако нямате такъв може да ползвате найлоново пликче, на което да отрежете един от ъглите.

* Върху хартията шприцовайте малки целувки. Загрейте фурната на 80* и изсушете целувките за около час  и половина.

* За крема затоплете до стопяване всички продукти като внимавате да не завират. Разбъркайте на гладък крем  и охладете.

* Слепете с крем целувките две по две и поднесете с чай или кафе. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_merimge_4.jpg

 

* Може да използвате различни накрайници за шприцоване, ако искате целувките да се получат като розички. Може да ги оцветите с хранителни бои. Ако ви харесва моят вариант, лесно може да го направите. Намажете малко течна боя от вътрешната страна на поша. Най-лесно става с дървено шишче, потопено в боя. Така няма да се изцапате. Нужно е само леко да прокарате шишчето от двете вътрешни стени на поша, след което да сипете вътре тестото. При шприцоване ще получите само частично оцветяване. Ако харесвате съвсем гладки целувки, които да приличат на макарони, намокрете пръста си и леко притиснете стърчащите връхчета. Лично на мен ми харесват така, леко закачливи. Слепете целувките с любимия си крем, експериментирайте с различни вкусове.

 

b2ap3_thumbnail_merimge_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Таня Донева Петък, 05 Декември 2014

    Какви си ги нагиздила, тези ароматни хапчици, само при вида им си представих как се разлива в устата ми божествения им вкус! Хрупкави от вън, меки и леко дъвчащи от вътре, и как им отива червеното :) Прекрасно и коледно!
    Поздрави, Йоли!

  • Гост
    Vili Петък, 05 Декември 2014

    Толкова са нежни, Йоли! Прекрасни - красиви и много лесни за направа! А снимките са уникални!
    Завиждам ви, че си имате слънчице в София, което да ви сътрудничи в снимането... :)
    Поздрави!

  • Гост
    Гергана Лазарова Петък, 05 Декември 2014

    Ама и на мен много ми харесват, като коледни играчки са! Пък и колко обичам тази сладост, която само целувките имат... :) Изпращам ти още по-сладки прегръдки, мила Йолинка! :)

  • Гост
    Тики Петък, 05 Декември 2014

    И само кремчето да ми дадеш, пак ще се облизвам лакомо! Бял шоколад, сметана и канела... ох... Страхотни кадри (както винаги) :)
    Усмивка от мен!

  • Гост
    спасчо Петък, 05 Декември 2014

    браво йоли.

    удивителна рецепта за целувки, продължавай все така...това е нещо ново за мен....:p:D

  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Декември 2014

    Много ви благодаря. Радвам се, че харесахте целувчиците. Истината е, че ми останаха белтъци. Другата истина е, че никак не обичам целувки. Но адски ме мързеше да правя нещо друго с белтъците. Опитах се да направя целувките малко по-примамливи, поне за мен. Е, изядох само една. Стават, вкусни са. Просто аз не обичам целувки. Ей, каква съм честна! Да не взема сега да ви откажа да опитате рецептата? Сакън, не ме слушайте.

    Благодаря ви наистина много, приятели. много сте ми готини.

  • elidrag22
    elidrag22 Петък, 05 Декември 2014

    Много са красиви.
    Поздрави и хубава вечер.

  • Гост
    Даяна Петък, 05 Декември 2014

    :)

    Йоли,
    Прекрасни снимки и предложение. И аз не обичам целувки и приготвих тези:
    http://easypeasydishes.blogspot.com/2014/09/blog-post_5.html , само защото имах останали белтъци :D Все пак много ефектна идея с хранителните боички и мен ме впечатли и реших да я опитам.
    Поздрави :)
    П.С.: Честит сайт! Прекрасен е ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Декември 2014

    RE::)

    Диди, страхотни жълти шапчици. Че и лимонови! Браво на теб, майсторка си! Благодаря от сърце за доверието, скъпа!

  • Гост
    гост Петък, 05 Декември 2014

    Вече мисля, че има и по-красиво и вкусно нещо от макароните. Подобно, но по-наше, по-лесно и ммммм толкова изкусително:)

  • Гост
    Люси Събота, 06 Декември 2014

    Колко са нежни тези сладки, Йоли! Отново си създала приказка с вълшебните си ръце! Сърдечни поздрави, мила и весело посрещане на празниците!

  • Гост
    Светулка Неделя, 07 Декември 2014

    Аз пък обичам целувчици, Йоли и си ги направих. Въобще не ме отказа да пробвам рецептата:):p Тъкмо станаха за десерт за Никулден. Половината крем направих с бял шоколад и канела, другата с какао. Само не можах да ги издокарам така красиви като твоите, но в къщи не ми придирят за външния вид, стига вкусът да е на ниво:). Ех, сега казвай какво да правя с жълтъците! Ще трябва бързо да се поразровя из старите ти рецепти за идейка:) Прегръдка и целувка от мен, миличка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Декември 2014

    Светле, благодаря ти скъпа. Много се радвам, че ги опита. А с жълтъците направи ето този кекс . Чуден е.

    http://www.yoli.bg/entry/zlaten-keks?highlight=WyJcdTA0MzdcdTA0M2JcdTA0MzBcdTA0NDJcdTA0MzVcdTA0M2QiXQ==

  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Декември 2014

    Благодаря ви, приятели. Много се радвам, че ги харесахте. Всъщност, наистина са симпатяги. А който обича целувки със сигурност ще ги одобри и на вкус.

  • Гост
    Мъх Понеделник, 08 Декември 2014

    Йоли, прекрасни, уханни и много коледни! Искам поне две дузини;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 08 Декември 2014

    Всичките ти ги давам, Марте! И то от сърце! Благодаря ти миличка!

  • Гост
    Франческа Неделя, 21 Декември 2014

    Здравей, скъпа Йоли.
    Колко време могат да издържат тези целувки и как да ги съхранявам?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 21 Декември 2014

    Здравей Франческа. Моите целувки сигурно седяха един месец. Нищо има няма, просто в кутия или в някакъв красив съд, който ползваш за бисквити. Ако това, с което ги слепиш не е влажно могат да издържат с месеци. Ще се радвам да ги опиташ, благодаря ти!

  • Гост
    Наталия Събота, 27 Декември 2014

    Йоли, много красиви целувки! Приятелят ми обожава целувки и мисля да му направя тези, но имам един въпрос:
    Ако прибавя 2-3 капки течна бадемова есенция, ще променя ли сместа и дали би било удачно?
    Мерси :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Декември 2014

    Нат, много се радвам, че ти харесаха целувките. ще се радвам да ги опиташ. Дано не ти отговарям прекалено късно. Не бях в София няколко дена. Всичко е въпрос на вкус. Направи това, което обичате. Нищо няма да и стане на сместа, само ще е различна на вкус. Благодаря ти и весели празници!

  • Гергана Тодорова
    Гергана Тодорова Сряда, 07 Януари 2015

    Аз като голям фен на целувките не мога да подмина рецептата току така :) Станаха страхотни,изчезнаха за ден https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10849821_1044518858907530_624078957977509665_n.jpg?oh=d53ec8fcd265946fa7187fd52c50495f&oe=5541F23A&__gda__=1430087554_3c52e8b8374b22beab27d27b35a081be

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 07 Януари 2015

    Е, нямам думи! Искам да ти кажа, че си ги направила съвършени! Майсторите на френски макарони само могат да ти завиждат. Страхотни са Гери, страхотна си и ти! Благодаря ти от сърце за тази радост!

  • Гост
    Емилия Тодорова Събота, 22 Октомври 2016

    Йоли, мила, привет! Заплюла съм ги тези симпатяги и мисля тия дни да ги правя ;-) Имам питане по отношение на крема. Тъй като е със сметана, колко време ще издържат слепени на стайна температура? Питам, за да знам колко по-рано мога да ги направя и да запазят перфектния си вид и вкус :)
    Благодаря ти! Прегръдки :-)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Октомври 2016

    Здравей Еми. Много ще се радвам, ако ти харесат целувките. Изобщо не се притеснявай, много са трайни. Изобщо няма да ти овлажнят от крема. Това е ганаш, не е сметанов крем. Поне 1 сецмица по-рано можеш да ги направиш. Може и повече, ама нашите не останаха толкова дълго. Благодаря ти мила.

  • Гост
    Катя Събота, 07 Януари 2017

    Здравей, Йоли! Днес моите родители имат годишнина от сватбата (а баща ми обожава целувки) и в тяхна чест направих целувките, получиха се много добре. Благодаря за прекрасната рецепта :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 07 Януари 2017

    Какво по-хубаво от нежни целувки за такъв празник! Самото име им подхожда. Благодаря ти от сърце, Кате, че избра тази рецепта да зарадваш родителите си. Да са живи и здрави!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 30 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus