Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4587
  • Печат

Мини пакетчета с медена сьомга

 

b2ap3_thumbnail_honey_mustard_salmon_2.jpg

 

   С голямо удоволствие ви представям един нов продукт на Fino - хартия за печене и алуминиево фолио 2 в1. В съвременното домакинство няма човек, който да не ползва хартия за печене и алуминиево фолио. Приложението им е много голямо и е истина, че са незаменим помощник в готвенето. Но когато събереш тези два продукта в едно цяло получаваш наистина нещо много, много добро! Супер иновативна идея, очарована съм! Първото нещо, което реших да пробвам с Fino - хартия за печене и алуминиево фолио 2 в1 е риба. Ще споделя впечатленията си с вас от фолиото и от крайния резултат. Много ми хареса това, че нито капчица от вкусния сос не изтича извън завитите пакетчета. Целият сок остава затворен вътре и сьомгата е сочна и мека. Тъй като алуминиевото фолио е от външна страна, температурата вътре в пакета се увеличава и храната се сготвя по-бързо от обикновено. Затова не препичайте рибата, нужни са наистина до 15 мин. Двойното фолио е стабилно, а същевременно гъвкаво и пакетите могат да се запечатат изключително добре и много лесно. Когато пека риба или месо в хартия или алуминиево фолио, признавам, че много често храната залепва по тях. Хартията на фолиото 2 в 1 е много по-различна. Имам чувството, че е намаслена и наистина абсолютно нищо не залепва по нея. Много съм доволна от резултата и горещо препоръчвам на всички да добавят новия продукт на Fino към готварските си принадлежности. Обичам умно измислените неща! Винаги носят усещане за удовлетвореност, удоволствие от работата с тях и превъзходен краен резултат.

Продукти за 6 порции:

250 г сьомга-филе
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. люта горчица
1-2 ч.л. мед
2 с.л. зехтин
1 ч.л. настъргана лимонова кора
сок от 1/2 лимон
розмарин
1/2 тиквичка
1 морков
Fino - хартия за печене и алуминиево фолио 2 в1

Приготвяне:

* Нарежете рибата на 6 порции. Посолете и поръсете с черен пипер. В купичка разбъркайте горчицата, меда, 1 с.л. зехтин, сока и кората на лимона. Намажете порченцата сьомга и ги оставете да се мариноват 20 мин.

* Нарежете тиквичката и моркова на много тънки ивици. Посолете и полейте с останалия зехтин.

* Отрежете 6 квадрата Fino - хартия за печене и алуминиево фолио 2 в1. В средата на всеки сложете по малко от зеленчуците, а върху тях парчетата риба. Отгоре поръсете с малко розмарин.

 

b2ap3_thumbnail_honey_mustard_salmon_3.jpg

 

* Завийте фолиото, като добре прищипете краищата. Ако желаете може да ги завържете с готварски канап.

* Загрейте фурната на 180* и изпечете сьомгата за 15 мин. Сервирайте предястието със свежа салата. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_honey_mustard_salmon_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Бисера Петък, 09 Март 2018

    йоли

    Прекрасна рецепта..не мога да спра да се учудвам на приказността на това, което показвате и сръчните Ви ръце.
    Благодаря за всички рецепти, за изискаността, която лъха от сайта.Прекрасен ден пожелавам , много здраве и кулинарно вдъхновение. Бисера

  • Yoli
    Yoli Петък, 09 Март 2018

    RE:йоли

    Благодаря ти от сърце, Биси! Много си мила! Ще се радвам да опиташ рецептата. Може да се направи и с друга риба. Но фолиото наистина е страхотно! Заслужава си да се готви в него. Благодаря ти отново.

  • Гост
    Елена Петък, 09 Март 2018

    Йоли,
    чудесен нов продукт, не съм обръщала внимание, не съм го срещала.Използвам обикновено фолио за да приготвя риба по този начин, преди години използвах оризова хартия.Чудесна рецепта, иновативна технология за лесно и бързо приготвяне на храната.
    Поздрави !

  • Yoli
    Yoli Петък, 09 Март 2018

    Ели, знам, че си привържаник на здравословното хранене. Тази риба си е точно за теб. Без нищо излишно, просто задушена в собствените си сокове. Страшно е добро това фолио, признавам го! Ей така, като видя наистина нещо смислено направено много му се радвам. Препоръчвам ти да си го вземеш, заслужава си. Преди да го пробвам увих и аз като теб за проба месо първо в хартия и после във фолио. Става, разбира се, но е много по-тънко. Това на Фино 2 в 1 е поне 2 пъти по-дебело, много устойчиво и наистина дава гаранция за никакво изтичане на соса от храната. Само да се позатопли и веднага ще направя нещо на грил с него. Интересно ми е там какво ще се получи. Благодаря ти, Ели. Винаги много се радвам като ми пишеш.

  • Светулка
    Светулка Понеделник, 28 Май 2018

    Йолинка, отдавна я опитахме тази вкусотия, но чак сега сядам да пиша отзив. Много ми хареса. Не пропускам рецепта с риба, особено сьомга, знаеш. Не намерих тук фолио 2 в 1, използвах алуминиево, но си стана чудесно! Чакам с нетърпение следващата рецепта.

  • Yoli
    Yoli Петък, 01 Юни 2018

    О, да, знам си те аз! Така се радвам, че и ти като мен обичаш морска храна! Много съм щастлива, че ти хареса, Светулче. Благодаря ти!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 18 Юли 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus