Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5417
  • Печат

Лешникови сладки

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_biscuits_3d.jpg

 


Продукти за около 25-30 броя

250 г фино смлени сурови лешници
250 г захар
2 яйца
ванилия
25-30 цели лешникови ядки

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_biscuits_1.jpg



Приготвяне

* Разделете белтъците от жълтъците на яйцата и ги сложете в две отделни купи.

* Разбийте белтъците на сняг. Добавете постепенно 1/2 от захарта, като продължавате да разбивате докато получите гъст крем като за целувки.

* Останалата захар и ванилията сипете при жълтъците. Разбийте на гъст крем.

* Към разбитите жълтъци прибавете смлените лешници, като ги редувате с белтъците. Бъркайте с лъжица или домакинска лопатка. Ще получите гъсто лепкаво тесто.

* Покрийте тава с хартия за печене. Оформете бисквити като гребвате по малко от тестото с лъжица. Ако искате да получите хубава кръгла форма може да ползвате малка лъжица за сладолед.

* Загрейте фурната на 140* и изпечете сладките за около 15 минути. Преди да ги поднесете ги охладете добре. Да ви е сладко!

* Не усилвайте фурната. Сладките по-скоро се сушат, отколкото се пекат. 15 минути са достатъчни за да станат хрупкави отвън и меки и въздушни отвътре.

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_biscuits_4d.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Анна Четвъртък, 15 Декември 2016

    Прекрасно "звучат" тези сладки, а и имам лешници от село. Питанката ми е - колко време издържат? Ако ги направя тези дни, дали ще са ок за празниците?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 16 Декември 2016

    Благодаря ти Ани. Изключително са издържливи, с месеци стоят. Това са като ореховките, много са хубави наистина. Ще се радвам, ако и на вас ви допаднат.

  • Гост
    Анна Понеделник, 19 Декември 2016

    Речено-сторено! Много вкусни сладки, НО успях да ги напъхам в кутията да чакат Коледа:) Освен това при мен се получиха около 50 броя, което си е чудесно ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 21 Декември 2016

    О, супер се радвам, Ани! Благодаря ти за доверието! При мен излязоха малко, но ме мързеше и гребвах сместа направо с лъжицата за сладолед, а тя си е доста големичка.

    Да са ви сладки на всички и весели празници!

  • Гост
    Катя Вторник, 03 Януари 2017

    Наистина са много вкусни, но моите станаха сплескани и изобщо не се надуха.

  • Yoli
    Yoli Сряда, 04 Януари 2017

    Благодаря, че опита, Кате. Радвам се, че на вкус са ти харесали. Разбира се, тези сладки не се надуват. И при мен не се надуха, то няма какво да действа като набухвател. В случая белтъците няма как да дадат въздушност, тъй като тестото става доста тежко и той просто изчезва. Може би от моите снимки съдиш, че са се надули, но не е така. Аз ги оформих като доста големички топки с лъжица за сладолед. Останаха си със същата големина, само малко се понапукаха от печенето. Мисля, че няма за какво да се тревожиш. Благодаря ти още веднъж.

  • Гост
    Катя Петък, 06 Януари 2017

    Благодаря и аз за прекрасната рецепта, на нова година обрах овациите и свършиха за нула време. В средата на мястото на лешника сложих течен шоколад и също много добре се получи. Утре ще пробвам канелените целувки и после ще пиша какъв е резултата.

    Хубав ден и поздрави от снежния Добрич :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 07 Януари 2017

    Благодаря ти и тук, и отново, Кате. Вече прочетох, че целувките са се получили чудесно. Наистина много ти благодаря, че се отбиваш при мен, че ми пишеш и изпробваш рецептите ми!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus