Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5099
  • Печат

Лешников чийзкейк

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_cheesecake_1.jpg

 

Продукти за блат 20 см:

2 яйца
40 г меко масло
40 г захар
50 г натрошен натурален шоколад или шоколадов чипс
100 г фино смлени лешници
ванилия
2 щипки сол
1 равна ч.л. бакпулвер

Продукти за крема:

2 яйца
300 г натурално крем-сирене тип Philadelphia
200 г заквасена сметана
80 г кафява захар
2 с.л. царевично нишесте
ванилия
настъргана кора от 1 лимон
1 с.л. лимонов сок

Глазура:

100 г натрошен млечен шоколад
100 мл гореща течна сметана

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_cheesecake_2.jpg




Приготвяне:

* За блата разбийте на крем маслото, ванилията и захарта. Добавете жълтъците и разбъркайте. Отделно разбийте на сняг белтъците със солта, а лешниците смесете с шоколада и бакпулвера. Към маслената смес прибавете лешниците и разбитите белтъци, като ги редувате. Бъркайте внимателно с лопатка. Покрийте дъното на кръгла форма с хартия за печене. Изпечете блата за около 25-30 мин. в загрята на 160* фурна с вентилатор. Охладете.

* За крема разбийте белтъците на сняг. Отделно смесете всички останали продукти. Разбъркайте добре с миксер или с телена бъркалка. Накрая с внимателно бъркане добавете белтъците.

* Загрейте фурната на 140* с вентилатор. Изсипете крема върху блата. Изпечете сладкиша за около 50 мин. Ще разберете кога е готов след като започне да се отделя от страниците на формата, но при натиск с пръст в средата трябва да е мек и пружиниращ. Добре охладете чийзкейка преди да го залеете с глазурата.

* За глазурата залейте шоколада със сметаната и разбъркайте до гладкост. Залейте сладкиша с леко топлата глазура и украсете по желание. Сервирайте чийзкейка добре изстуден. Да ви е сладко и светли празници!


b2ap3_thumbnail_hazelnut_cheesecake_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Mariela
    Mariela Понеделник, 16 Юли 2018

    Йоли,
    Много благодаря за чудесната рецепта.
    Направих я за рожденния ден на наш близък приятел и всички бяха възхитени от нея. Много лека и профирна, макар че е пълна с шоколад и сметана. Може би липсата на брашно постига този ефект.
    Всички гости останаха впечатлени и жените питаха за рецептата.
    Понеже обичам много комбинацията от шоколад и портокал, замених настърганата лимонена кора с портокалова.
    Букет от аромати за горещия летен ден!

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 16 Юли 2018

    Благодаря от сърце, Мариела! Страшно се радвам, че направи сладкиша и така се е харесал на всички. Да знаеш, че това с портокаловата кора е по-добрата идея. Благодаря ти и за нев, определено е по-хубаво от лимон.

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 18 Юли 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus