• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Ястия с месо
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 4979
 • 0 коментара
 • Печат

Шпикован свински джолан

 

b2ap3_thumbnail_grill-_knuckle_1.jpg

 


   Убедена съм, че всички обичаме да похапваме от онези вкусни пилета на грил, които така апетитно цвърчат и  се въртят на големите шишове. Хрупкава златиска кожичка, сочно месо и неповторим аромат, който може да го даде само печенето на грил. У дома този ефект се постига при фурните, които имат въртящ се грил. Лично аз нямам такава фурна, но успях да приготвя такъв суперски шпикован джолан, че дори и германците биха ми завидели! Кожичката така се препече, че стана като пуканка. Крехка, хрущяща и невероятно вкусна. Сочно месо, шпиковано с малко чесън и моркови, и това е всичко. Успешният резултат постигнах като използвах новия тефлонов протектор за фурна на Fino. Да обясня накратко какво е това и как се използва. Всъщност, много е простичко. Протекторът представлява голям тефлонов лист, който се постила на дъното на фурната. Материалът му е такъв, че отразява топлината и я връща обратно към храната, която се готви. Соковете и мазнините капят по него, но не загарят и не се вдига онази неприятна пушилка от изгорялата мазнина. Месото е поставено направо върху решетката на фурната и топлината, както и вентилацията го обгръщат равномерно от всички страни. По същият начин може да приготвите не само джолан, а и пиле, риба или картофи. Тефлоновият протектор е за многократна употреба и се почиства лесно. Може да се измие дори в миялна машина.

   Днешната рецепта е много семпла и лесна. Нужен ви е свински джолан с кожа, малко морков и чесън, сол и черен пипер. Към края на печенето по желание може да поръсите месото и с червен пипер.

   И така, шпиковайте месото с малки парченца чесън и морков. Осолете го и поръсете с черен пипер. Сложете тефлоновия протектор на дъното на фурната, а месото поставете направо върху решетката. Печете на 180* в предварително загрята фурна. Проверявайте готовността на месото, като го боднете в най-дебелата му час с клечка за зъби. Сокът, който изтича не трябва да бъде мътен, а бистър. Клечката трябва да влиза в месото без съпротивление. Костите на джолана трябва да се оголят и самото месо да намали обема си. И както вече споменах, кожичката трябва да стане хрускава и тъмно-златиста. Не посочвам време на печене, тъй като всяко месо е различно, както и големината на джоланите.

   Е, от мен да ви е сладко! Не забравяйте да си отворите една студена бира докато готвите.

 

b2ap3_thumbnail_grill-_knuckle_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: грил джолан моркови чесън

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 19 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus