• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Гости
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 6551
 • 23 коментара
 • Печат

Гостува ми Дарина Такова

Гостува ми Дарина Такова

 

b2ap3_thumbnail_--.jpg

 

    Има хора, които ни карат да загубваме ума и дума. Някои рисуват, танцуват, пишат. Други имат върхови постижения в областта на физиката, генетиката, космоса. Не са много. Те са специални. Обичам да казвам, че такива хора са целунати от Богородица като са се родили. Вярвам го!

   Тя пее. Тя вярва в чудеса и те и се случват. Тя има история, има настояще, има и бъдеще. Тя е Дарина Такова.

   Много е писано за Дарина. У нас, и в цял свят. Наричат я оперната ни дива, прима, но аз не ги обичам тези сравнения. Нито пък тя. Тя е просто една адски готина жена. Със страхотно чувство за хумор, цапната в устата, справедлива до кръв, хапеща, обичащта с цяла душа, влюбена в живота и купоните, страдаща, ревяща на най-лигавия романтичен филм, маниачка на тема "котки", смееща се с цяло гърло, способна да понася удар след удар. И след всеки такъв да става все по-силна. А как готви !!! Тези, които са имали щастието да вкусят гозбите и разнасят легенди. А аз имам щастието да е моя близка приятелка. Моята лудетина Дарина.

  Не мога да не ви покажа поне няколко снимки на Дарина от световните сцени. На горната снимка я виждате в ролята на Травиата в Ковънт Гардън - Лондон. На следващите три е графинята от "Сватбата на Фигаро" в Лос Анджелис с Ервин Шрот, Царицата на нощта от "Вълшебната флейта" на Моцарт от Ла Скала и в "Семирамида" в Театро Лисеу в Барселона. Прекрасна е, нали!

 

b2ap3_thumbnail_20150320-082253.jpg

b2ap3_thumbnail_20150320-082257.jpg

b2ap3_thumbnail_20150320-082354.jpg

 

  Имам огромното удоволствие и чест да ви я представя. Ще ми простите своеволието да се направя на "журналист", но много ми се иска Дарина сама да отговори на няколко въпроса. Искам да я попитам толкова много неща! Тя наистина е изумителна личност и мисля, че само можем да се учим от силата на духа и.

 

Дарина Такова - най-добрата Виолета!

 

Добре си ми дошла на гости, Даре. Наистина за мен е огромна чест, че си тук сред нас. Днес ще те представя в една друга светлина. Няма да пееш, а ще готвиш. Как се чувстваш в тази "роля"?

Йоли, ти си моят кулинарен гуру, нали знаеш! Обичам тази роля, както всички мои от сцената, точно защото кулинарията е изкуство и сцена. Всеки творец на изкуството може да бъде добър в кухнята, стига да поиска да се отдаде. Тънката граница между това да бъдем рутинни домакини в кухнята и да създаваме изкуство в нея, е липсата на елемента „задължение“ и присъствието на вдъхновение и страст. Кулинарията е безкрайна вселена на изява, която стига до своята „публика“ на трапезата, а тя е безпогрешен лакмус, за това, дали си успял и какво си вложил от себе си. Досущ като в оперното изкуство и музиката като цяло.

На мен често ми задават въпроса "Защо обичаш да готвиш"? Ще трябва и ти да отговориш на него.

Моят отговор е същият като твоя. Защото обичам да ям! Обичам хубавата храна, специално и ритуално приготвена, а не просто нещо забъркано, за да се нахраним. Обичам да избирам рецепти, да си представям как точно ще се получи ястието, да измислям менюто за хората, които ще седнат на трапезата ми, да обикалям изпитани места за продуктите, да експериментирам с подправки и аромати. Обичам всичко, което се случва в кухнята, за мен е като медитация. Почивам си, откъсвам се от проблеми и битовизми. Пускам си хубава музика, понякога предпочитам тишината, за да остана насаме с къкренето, мърморенето и ароматите. За аюрведичната кухня, в която съм дипломиран мастер, ми е необходима пълна концентрация. Много е точно и прецизно дозирането на продукти и подправки. Веднъж готвих, говорейки по телефона и ястието се провали… Същото внимание и концентрация е нужно в сладкарството, моята най-голяма страст.

Ти си била цял живот на път. Оперните сцени по света са много, а ти си пяла на най-големите. Както се казва, от съвсем млада си хвърлена в оперния театър. Как успя да се научиш да готвиш така невероятно, при условие, че малко си се задържала у дома?

Много просто. Не готвех! Нямах време. Приготвях си нещо набързо. В повечето случаи се хранех навън. Когато се връщах у дома, винаги беше за кратко, бях изморена и нямах желание. Винаги тайничко съм мечтала да имам време в кухнята. Това се случи, когато се прибрах в България. Трябва да споделя, че се отдадох изцяло на готвенето и на обучението в готварството. Тръгнах на кулинарни курсове. Този по аюрведа с маестро Юрий Ковачев бе фундаментален за мен. Той ми даде знание, умение, мъдрост и дълбочина, познание за природата на продуктите, за ролята на подправките, за ведическата философия като цяло. Този курс в три нива, цели три месеца, всяка седмица по една магична вечер с това истинско изкуство, бе терапия за мен. От голяма полза и обогатяване. В кулинарното училище на списание „Меню“ завърших цели 7 курса. За празнични торти и декорация, за домашни шоколадови бонбони, великденска трапеза, козунаци, домашна паста, домашен хляб и празнична коледна гурме вечеря. Благодаря на Ивелина Иванова за този спектакъл, който изживяхме заедно и за приятелството, което създадено в света на храната, остава завинаги.

Животът ти поднесе невероятно изпитание. Отряза ти крилете точно когато беше в най-високия си и устремен полет. Няма да ти задавам все едни и същивъпроси как преодоляваш това и т.н. Искам просто да кажеш две думи на младите хора.

Животът е динамика, а човекът внезапно смъртен. Ако се образоваме и се превърнем в духовни и осъзнати личности, поглеждаме от друг ъгъл всичко, което ни съпътства в житейския ни път. През цялото си физическо съществувание, защото душите ни са безсмъртни и съм категорична за това, ние се стремим към щастие, а това щастие винаги свързваме с постижения и материалните резултати от тях. Аз гледам по друг начин на нещата, изградих си собствена философия, разбира се, за да оцелея физически и ментално… В най-бляскавия момент на кариерата ми станах жертва на погрешно поставена диагноза и фатално неуспешна операция на гласните ми струни. Случи се в чужбина, лекарят беше уж светило… След като се разбра, че всичко е било неправилно и грешно, от диагнозата до интервенцията, аз просто се усмихнах и приех случилото се. Ако не го бях сторила, ако бях продължила да живея с драмата и в ролята на жертва, да стоя със свити юмруци срещу съдбата си, просто нямаше да оцелея. За нас, хората на изкуството, особено за оперните певци, които идентифицираме целия си живот с гласните струни и пеенето, да изгубим всичко това, е равно на смърт. Аз преживях една истинска смърт. Ако не бях тръгнала по пътя на духовните търсения, отдавна щях да бъда в някоя психиатрична клиника…. Но аз не съм от тази порода! На примирението, което те превръща в жертва и оттам в жалка развалина. Нито за миг не допуснах да изпадна в отчаяние и депресия. Хванах се за косите като барон Мюнхаузен и се издърпах сама. В това отношение изключително много ми помогна кулинарията. Прехвърлих творческия си огън в нея и преподаването. Сега съм доволна и щастлива. Гордея се със себе си! Дори повече от постиженията ми като действащ артист по световните сцени. Днес мога да кажа, че успешно и триумфално трансформирах огромната си енергия от едно действие в друго. И пак е изкуство! Това е моята отдаденост на младите хора. В педагогиката, с дейността на моята фондация за подкрепа и обучение на млади оперни певци. Готвенето и храната са част от моето творчество. Храната, добрата кухня и трапезата са обединител, средство за комуникация и сплотяване.

Започна да преподаваш, основа фондация "Дарина Такова", правиш майсторски класове за млади оперни певци. Удовлетворява ли те това?

Мисля, че вече отговорих на този въпрос. Това е моят нов живот, който не е просто работа. Това е продължение на изявата ми като артист. Това е мисия.

Ти не си като другите големи оперни певци. Имам предвид, че не си примадона. Как успя да не се поддадеш на блясъка?

Хахаха! Примадона съм и още как! Но по друг начин… Просто съм много умна и хитра…Не чрез изтърканите похвати на външен блясък, тоалетчета и кокетиране. Просто винаги съм център. Толкоз!

Какво ще я правим културата в България? Остана ли изобщо такава?

Най-лесно е да кажем, че всичко е провал (което е самата истина) и нищо не може да се направи. Учудвам се на 98%от колеги, познати и приятели. Всеки дрънка и анализира в социалните мрежи и по трапезите. Лесно е така! Но няма смисъл. Кодовата дума е „ДЕЙСТВИЕ“. Нищо няма да стане отвън и чрез някой друг. Нека не очакваме Месия! Спасители на самите себе си сме ние. Всеки да запретва ръкави и да започва да превръща недоволството си от празни приказки в действие. Да, аз съм ужасяващ революционер за всички носители на старото, на порочното, на посредственото. Те дърпат и теглят кокала със зъби и нокти. Няма как! Те са плод на цяла една система, която обаче е показала, че няма как да съществува оттук нататък. Бавно, но сигурно тя ще отпадне с времето. Тя е обречена. Няма да стане от днес за утре, защото това е процес. Но е сигурен…
Моята формула е създаване на мрежа от алтернатива дейност на много високо ниво в изкуството, и не само. Само така ще бъде избутано старото…

Ти се върна в България за постоянно. Съжаляваш ли за това решение? Имаш дъщеря, която върви по твоя път. Какво ще и кажеш, ще се опиташ ли да я задържиш тук?

Нямам повод да съжалявам за каквото и да било. Често сядам и се замислям, но не мога да измисля нищо, което да съм пропуснала. Имам блестяща 20 годишна кариера. Имам национална такава, защото се родих, израснах и се оформих като артист в България. От трети курс в консерваторията бях назначена като артист-солист в Софийска опера, където шест сезона пях активно, където направих своя репертоар, който достойно ме представяше навсякъде по света и ме отличаваше от другите с това, че съм оформен професионалист. Изпях всички най-големи роли за примадона. Изпях ги в най-големите театри на света. Никога не съм пяла малки роли и само два пъти съм била втори състав, но на Мариела Девиа и Рене Флеминг… На 35 години дебютирах в Миланската скала, а вече бях пяла в Ковънт Гардън в Лондон . Имам всички топ оперни сцени в биографията си. Не мога да спомена роля, или каквото и да било свързано с артистичния ми живот, за което да не ми е стигнало времето. Аз съм един щастливо осъществен артист, човек и…жена.

Дъщеря ми върви по своя собствен път. Аз съм спокойна, защото е изпълнена с таланти. Не само пеенето, с което върви стремглаво напред. Тя е рядко умен, начетен, ерудиран, възпитан и космополитен млад човек. Пише прекрасно, говори перфектно няколко езика, страхотна е в кухнята и домакинството, дори ме надминава в някои неща. Най-много се гордея с това, че избра да върви по стъпките на успешната си майка, без това да я смаже, или обезличи. Съвети? Давам й, но тя знае, че всичко, което ѝ предстои зависи изцяло от нея и най-важното от мен за нея. Най-силни ни прави високият професионализъм. Само тогава сме недосегаеми. Знае го, следва го! Да е здрава и да срещне голямата си любов без много лутане. Това е супер важно за жената творец.

Винаги си имала много смели идеи. Работиш с млади хора. В тях ли е лекарството? Трябва да има начин да се съвземат културата и изкуствата в България. Имаме страхотни таланти!

Моите идеи, освен смели, често са граничещи с лудостта. Имам силна интуиция, която почти никога досега не ме е подвела. Вярвам в себе си и във всичко, с което се захващам. Вярвам в чудеса, защото те не спират да ми се случват. Младите хора са надежда и вдъхновение. Те са олицетворение на бъдещето! Ако всеки успял човек застане до мисия, свързана с младите хора, да знае, че е хванал в ръце успешната формула…

И какво ще ни почерпиш сега?

Бих искала да предложа нещо семпло, което може да се приготви набързо, еднакво ефектно за семейна трапеза, или за импровизирана вечеря с приятели. Ще споделя няколко любими рецепти, за които близките ми винаги ме врънкат и като си тръгнат щастливи и с пълни стомаси, понасят по една кутия и за вкъщи. Така правим винаги. Имам две кулинарни компании. Едната е строго аюрведична, тоест здравословна. Когато се събираме, готвим заедно и удоволствието е неземно. Другата е супер гурме. Всички сме гурмани, или казано на прост език, чревоугодници. В този случай организираме меню, всеки приготвя по нещо, едната двойка приятели са специалисти по виното на ниво сомелиер. И става чудо на чудесата. Ти знаеш, имахме честта веднъж да си сред нас. Майко мила… Когато много хора участват в приготовлението на храната, изживяването е специално, силно, неповторимо. Всеки влага своята енергия. И любов!. Без любов нищо не се получава. Тя е в основата на нашата същност и съществование.

 

 b2ap3_thumbnail_torta1.jpg

 

   Скъпи читатели, ето няколко рецепти от кухнята на Дарина. Надявам се да ви харесат и да ги опитате и вие. Да и благодарим за гостуването и да и пожелаем да е все таха вдъхновена, готина и много удовлетворена! Вечно влюбена и много обичана!

 

Салата с целина


Една голяма глава целина и средно голяма сладка ябълка се настъргва на едро ренде. Прибавя се половин кофичка гъсто кисело мляко с висок процент масленост и няколко лъжици майонеза, най-добре домашна. Овкусява се със сол и след като престои в хладилника, непосредствено преди сервиране се поръсва с прясно изпечени орехи и половинки зърна бяло грозде без семки.


Салата за аперитив по руска рецепта

 

b2ap3_thumbnail_torta2solena.jpg


продукти:
1кг сварени картофи
5-6 сварени моркова
5-6 сварени яйца
1 буркан кисели краставички
300-400 грама ароматна шунка
3 броя лека майонеза

Приготвяне:
Всички продукти се настъргват на едро ренде
Редят се в метален подвижен ринг:
1-ви ред е от шунка
2-ри ред картофи
върху картофите се разпределя равно количество майонеза на топки
3-ти ред сварени моркови
4-ти ред е от кисели краставички
5-ти последен ред е от яйцата
Престоява в хладилника.
Преди сервиране се маха ринга и се сервира на тортени парчета.
Много ми е любима, защото е комплексен ордьовър за голяма компания и яко пиене!Голямо кюфте, или тайното кюфте на жените от семейство Такови: „Който го може, ще се ожени“

1 килограм хубава кайма
2-3 глави кромид
2-3 пресни домата
Няколко скилидки чесън
300г кашкавал от краве мляко

Каймата със ситно нарязания кромид, сол, черен пипер (може и други подправки по желание) на вкус се омесват хубаво с мокри ръце и се оставя да почине половин час, за да смесят вкусовете. След което сместа се разстила в малка намазнена с олио тава, докато покрие дъното. Отгоре се на намазва със смлян чесън. Доматите се нарязван на тънки шайби и се нареждат красиво отгоре. Ястието се пече на силна фурна (на 220), докато кюфтето остане на мазнина и доматите покафенеят леко. В този момента се добавя настърганият на едро кашкавал и се връща във фурната, докато добие златист цвят.
Реже се като торта. Сервира се със задушени картофи или зеленчуци.
Бързо, евтино и вкусно.
Гостите остават с впечатление, че са яли деликатес.


Тирамису „Дарина“ - моят боен кон

 

b2ap3_thumbnail_983858_10155186274690284_5370848156983297863_n.jpg

  

Мое гадже италианец преди години го опита и припадайки каза “Даринка! Това е по-хубаво от на баба!“
Който познава италианците, ще разбере… Давала съм рецептата на стотици хора. Винаги ми казват, че не е като моето.
От дегустациите на интернационално ниво, единствените, което са конкурентно способни на моето, са на мадам Мариана Пенчева и на Маестро Кръстан Мисирков. Обеща ли сме си да организираме състезание с елементи на надяждане.
Тайната на доброто Тирамису е в отличните продукти. Домашни пресни яйца и първокласно кафе. Останалите компоненти се купуват в готов вид от големите супермаркети.

Продукти:
5 едри яйца
Голям пакет италиански бишкоти „Савоярди“
500г сирене Маскарпоне
Една ампула ромова есенция на Др. Йоткер
8-10 кафени чашки кафе „Lavazza Qualita Oro” – златна Лаваца
6-7 супени лъжици кристална захар
Горчиво какао за поръсване

Кафето се сварява и се оставя да изстине напълно.
В две отделни купи се разделят яйцата на 5 жълтъка и 3 белтъка.
При жълтъците отиват 6-7 супени лъжици захар, които разбиваме с миксер до побеляване.
Добавя се сиренето Маскарпоне и ромовата есенция и леко доразбиваме до получаване на гладък крем без бучици.
Разбиваме на сняг белтъците, в които слагаме щипка сол, а когато са почти готови и малко захар, около супена лъжица. Трябва да са твърди и стегнати, за да не разводнят сладкиша.
Прибавяме белтъците към жълтъците и леко и бавно разбъркваме с шпатула.
В подходящ правоъгълен съд, например йенски с капак, намазваме леко дъното с крема.
Започваме да редим ред бишкоти за миг натопени в кафето, ред крем, още един ред бишкоти, и най -отгоре крем.
Изпращаме Тирамисуто в хладилника за няколко часа.
Преди сервиране, ръсим с горчивото какао.
Лично аз не режа сладкиша с нож и в правилни форми, а загребвам с голяма лъжица в чинийки, или сладоледени чаши и поръсвам изобилно с какаото.Чорбаджийска баница

 

b2ap3_thumbnail_Untitled-1.jpg


   Нарекла съм я така, защото всичко в нея е много и изобилно. Корите купувам от Салон „Кузи“ на „Асен“ и „Гургулят“. Те са големи кръгли кори, все едно ги е точила баба. Леко грубовати на вид, но с каквито и други да съм опитвала, точно тази баница не се получава както трябва.

Продукти:
6 едри яйца
Голяма буца сирене, по избор-може краве, овче, или каквото ползвам аз обикновено, смес от краве и овче на „Маджаров“. Или от Добрев, най-добре.
Пълна чаена чаша кисело мляко, отново гъсто и пълномаслено, в което се гаси чаена лъжичка сода бикарбонат. Всичко се смесва по ред- 5 яйца, натрошено сирене (обезсолява се, ако е необходимо) киселото мляко със содата и накрая, супена лъжица оцет.

Около 125г хубаво масло, аз препоръчвам „Президент“. Лично аз не ползвам друго. Никога!


Разтапяме на слаб огън маслото, пресипваме го в купичка и добавяме олио на око, около една кафена чашка.
Намасляваме голяма тава. Разстиламе корите и започваме да ръсим мазнина, после от сместа. Корите са шест на брой, разпределяме я равномерно. Завиваме на руло баницата и редим от центъра към периферията. Наръсваме и отгоре с масълцето, след което намазваме хубаво с едно разбито яйце. Аз поръсвам с шепа микс от семена и семки, продават готов. Пъха се в студена фурна, която се включва на 200* и се пече 50 минути до час. Трябва да се зачерви апетитно. Вадим и веднага се нахвърляме. Върви перфектно с хубаво кисело мляко.

 

 

последно модифициран в

Коментари

 • Гост
  Dani Петък, 20 Март 2015

  Благодаря ти за чудесното интервю, мила!
  Невероятна жена ни представяш!
  Изключителен професионалист, а както се вижда и
  перфектен кулинар!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Петък, 20 Март 2015

  О, да. Тя е просто изумителна. Наистина можем да се учим от нея. На всичко. Как се живее, как да си добър професионалист, как да преследваш мечтите си, как да се бориш с дяволите, как да устояваш на ударите. Съвсем отговорно го казвам, добре го познавам това чудо Дарина Такова. Перфектен кулинар е, просто не е като нас да си снима храната и затова няма снимки. Каквото и е останало в телефона, това е. Радвам се, че ти хареса, Дани.

 • Гост
  Зорница Петък, 20 Март 2015

  Прекрасна жена!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Събота, 21 Март 2015

  Наистина прекрасна! Благодаря ти, Зори.

 • Гергана Лазарова
  Гергана Лазарова Петък, 20 Март 2015

  Аз направо се чувствам не на място, за да коментирам... Бих могла само да кажа, че ще съм истински щастлива, ако един ден нося у себе си това чувство, което и вие двете носите, Йоли. Благодаря ви - жени за пример! Благодаря наистина за тази среща с прекрасната Дарина Такова!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Събота, 21 Март 2015

  Благодаря ти, Гери. Лично аз съм много щастлива, че Дари ми гостува. Тя наистина е специална!

 • Гост
  Руми Събота, 21 Март 2015

  Йоли, макар и да не си журналист (по образование) си направила едно наистина стойностно и интересно интервю с един невероятно талантлив човек!! За мен беше огромно удоволствие да се докосна до тази талантлива и силна жена , която е абсолютно права в това, че когато "Всеки влага своята енергия. И любов!" всичко се получава както трябва! Трябва да се запомни това "Без любов нищо не се получава. Тя е в основата на нашата същност и съществование." !
  Благодаря ти!!
  Поздрави и прекрасен ден!!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Събота, 21 Март 2015

  Много ти благодаря, Руми. Точно това е разковничето, любовта. Към всичко, което правиш. Към живота! Радвам се, че ти хареса представянето на Дарина. Една фантастична Жена!

 • Светулка
  Светулка Събота, 21 Март 2015

  Йоли, сърдечни благодарности за представянето на Дарина Такова! Много харизматична личност и божествено талантлива. Мога да слушам нейното изпълнение на Lakme и Queen of the night до безкрайност:) Фантастично!!! Очевидно е и човек , докосването до който обогатява и вдъхновява. Една жена, чийто път е със сърце - без остатък! Прегръдки от мен!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Неделя, 22 Март 2015

  Така е, Светле. Наистина е страхотна жена! Благодаря ти, радвам се, че я харесваш как пее, но то май няма друг вариатн.

 • ljubo_angelov
  ljubo_angelov Понеделник, 23 Март 2015

  "...понякога предпочитам тишината, за да остана насаме с къкренето, мърморенето и ароматите..."

  Този цитат описва цялото очарование на това интервю! Откровеност до последно!
  Благодаря Ви, Йоли, че успяхте да покажете...всъщност - да докажете с гостуването на Дарина, че кулинарията не е просто приготвяне на нещо, което да изядем, а че е музика за душата, че това, което се прави със сърце и с много желание и страст, е като красива мелодия, която докосва сетивата, и не може да спре...
  Мисля, че е хубаво поне веднъж в месеца маестрата да гостува на страниците на блога Ви!

  BRAVI :)

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Понеделник, 23 Март 2015

  RE:"...понякога предпочитам тишината, за да остана насаме с къкренето, мърморенето и ароматите..."

  Много благодаря, Любо. И от мое, и от името на Дарина. Тя наистина е маестра във всичко! Една изключителна жена, пълна с живот и дух. И много любов в сърцето!

 • Гост
  Eva Toneva Вторник, 24 Март 2015

  Препрочитам интервюто вече няколко пъти и не спирам да се дивя на гостенката ти и теб, Йоли! Невероятни сте и двете, а насладата за сетивата е допълнителен бонус, който си заслужава да се опита отново и отново. :)

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Вторник, 24 Март 2015

  Еви, лично аз черпя много сила от Дарина. Тя преживя нещо неописуемо. Разбираш ли какво е да се сгромолясаш от най-високия връх?! Ей така, просто за миг. Тя се изправи, отърси се и продължи. И аз се опитвам да се спася така. Дано успея. Благодаря ти мила.

 • Гост
  Eva Toneva Сряда, 25 Март 2015

  Невероятно силен характер притежава, но мисля, че изпитанията са отредени именно на такива хора, защото могат да ги преодолеят и с поуките да продължат да вървят напред. Няма да се предаваш, с малко помощ и подкрепа от приятели ще си на крака! Голяма прегръдка! ;)

 • Gogolina
  Gogolina Сряда, 25 Март 2015

  Заобичвам такива силни хора, дори и никога да не се срещна с тях! Удоволствието беше и мое за виртуалната среща с твоята гостенка Йоли! :)

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Четвъртък, 26 Март 2015

  Благодаря ти Дани. Тя е невероятна дама и страшна кукувица. В най-добрия смисъл, разбира се. Страшно луда калинка е. Обичам я!

 • Гост
  Детелина Събота, 28 Март 2015

  Жена скала, жена птица, жена море, жена слънце, жена топла прегръдка, жена цвете, жена безкрайност, мога да продължа в този дух, вие и двете сте такива истински, земни, великолепни жени! Прочетох това интервю в много подходящ за мен момент и те моля Йоли благодари на Дарина от мое име за думите и, които ми биха един силен освестяващ шут :) А ти си знаеш обичам те, гушкам те!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Неделя, 29 Март 2015

  Ето това е, Дети! Разбрала си прекрасно какъм човек стои насреща ти! Благодаря ти мила!

 • Гост
  Васил Неделя, 29 Март 2015

  Прекрасен гост, на който много икам да благодаря, защото ме спаси за рождения ден на сестра ми с прекрасното си тирамису. Нямах почти никакво време и след като прочетох рецептата ми се стори, че говори за тортата сякаш прави лесен кекс. Всъщност следвах точно правилата й и наистина беше лесно, а крайният резултат просто ме изуми. Много прецизно избрах кафето, яйцата и какаото, наистина в това е ключа. Дори и в ресторант не съм вкусвал по-хубаво тирамису. Йоли, страхотна си и тази рубрика е страхотна, продължавай в същия дух с интересни и толкова всестранно развити гости (точно като теб между другото). А който се двоуми за торта, силно му препоръчвам да направи Тирамису точно по тази рецепта, един от гостите ахваше на всяка хапка и всеки път ме караше да се чувствам като велик италиански сладкар... :D Много дълго стана, но всяка дума е истина. :)

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Неделя, 29 Март 2015

  Ееееееееее, Васко! Толкова ме зарадва! А пък така ще зарадвам сега Дарина, просто си нямаш представа! Браво, че си пробвал тирамисуто. Наистина е превъзходно! Но тя си е такава, една превъзходна във всяко отношение дама!

 • Гост
  sornitschka Неделя, 19 Юли 2015

  Страхотно интервю и страхотни рецепти!
  Току що "забърках" тирамисуто за втори път. Вярвам, че резултатът ще бъде отново великолепен.
  http://sornitschka.com/2015/07/03/summermood/

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Понеделник, 20 Юли 2015

  Прекрасно изглежда, Зори. Благодаря ти и от името на двете ни. Дарина със сигурност много ще се зарадва.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 14 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus