Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3362
  • Печат

Гаспачо с патладжан

 

b2ap3_thumbnail_gazpacho_2.jpg

Продукти за 4 порции

4 големи белени домата
2 стръка селъри
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
1 червена чушка
1 люта чушка ( по желание )
сол на вкус
4 с.л. зехтин
2 стръка пресен босилек
1 патладжан
2 с.л. олио

Приготвяне

* Нарежете на парчета доматите, селърито и чушката. Сложете ги в блендер. Към тях добавете 1 скилидка чесън, половината от лука и лютата чушка. Подправете със сол и зехтин и с блендер или пасатор смелете до гладка емулсия. Нарежете босилека, посипете супата и разбъркайте. Приберете гаспачото в хладилника за няколко часа. Добре е да престои за да могат да се смесят различните вкусове.

* Обелете патладжана и го нарежете на малки кубчета. Нарежете останалият лук на ситно и заедно с патладжана го запържете в олиото. Оставете патладжана добре да се зачерви от всички страни. Чак след това сипете малко вода и гответе на умерен огън докато омекне напълно. Ако го запържите без да го бъркате и да добавяте вода ще запазите целостта му. Ако добавите водата още в началото ще се свари и ще стане на пюре. Към омекналия патладжан прибавете сол и втората скилидка чесън, нарязана на ситно. Оставете патладжана да изстине.

* Сервирайте гаспачото студено, като във всяка порция сложите от патладжана. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_gazpacho_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Събота, 04 Юли 2015

    От това ще си загреба с най-голямата лъжица! Чудесно лятно предложение, Йолинка! Пък и ако доматките са от градината, няма да има равно ястието... Само бих си запекла патладжаните на грил или фурна. Патладжан и тивкичка хич не харесвам пържени, горчат ми...
    Прегръдки и да ти е усмихнат денят!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 04 Юли 2015

    Благодаря ти Гери. Свежа е супата наистина. Ще се радвам да я опиташ. Направи си патладжаните на фурна тогава. На мен пък там са ми напълно безвкусни. Но няма еднакви вкусоне, нали знаеш?

  • Гост
    Elena Вторник, 07 Юли 2015

    Чудно гаспачо Йоли,
    веднага си записвам рецептата.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 07 Юли 2015

    Ще се радвам да я опиташ, Ели. Благодаря ти много.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 24 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus