Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2094
  • Печат

Мус ог гъши дроб с портокалово-маслен сос

 

b2ap3_thumbnail_foie_-gras_-mousse_wit_-orange_-butter_-sauce_2.jpg

 

Продукти за 4 порции

150 г гъши дроб
сол, индийско орехче и бял пипер на вкус
течна сметана

За соса

сок от 2 потрокала
20 г масло
1 с.л. захар
2 с.л. портокалов ликьор

Приготвяне

* Запържете дроба в сух тиган с незалепващо покритие. Заедно с мазнината, която се е отделила го сипете в купа и пасирайте с пасатор на гладък крем. Овкусете със сол, индийско орехче и бял пипер. Налейте толкова сметана, че да получите консистенция като по-гъсто тесто за палачинки. Налейте течната смес в чаши и приберете в хладилника. След 2-3 часа ще имате твърд пастет.

* Сипете в малка тенджерка портокаловия сок и захарта, и го редуцирайте на половина. Добавете маслото и ликьора. Редуцирайте отново до 2/3. Охладете соса и го налейте върху пастета. Сервирайте с препечени филийки. Да ви е сладко!

* Мусът може да приготвите и с черен телешки или свински дроб, както и с пилешки.

 

b2ap3_thumbnail_foie_-gras_-mousse_wit_-orange_-butter_-sauce_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: гъши дроб мус портокал

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Ваня Понеделник, 28 Март 2016

    Е Йоли ,страхотен е мусът ! Браво , овациите ги обираш както винаги разбира се !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 30 Март 2016

    Благодаря ти Ванче. Много е вкусен, но то е от самия дроб. Аз нищо не съм правила, просто му налях малко сметана.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus