• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Кремове Сладоледи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3188
  • 6 коментара
  • Печат

Варен крем карамел

 

 b2ap3_thumbnail_flan_1.jpg

 

Любима класика, приготвяна по целия свят! Почти няма човек, който да не обича крем карамел. Каквито и вариации да търпи, основните продукти си остават винаги едни и същи: карамел, яйца, захар, мляко и ванилия. Крем карамелът се пече на водна баня, след това се охлажда добре и се обръща в чиния. Може да се направи в малки персонални формички или в една голяма.

Днес ви представям един нов прочит на начина на приготвяне. Не печен, а варен крем. Оказа се, че в доста държави се прави по този начин, но за мен е новост. Времето на готвене е само 20 мин., а текстурата на крема остава нежна и мека. Накратко технологията е следната: купичките с крем се покриват с алуминиево фолио и се варят в терджера на водна баня. В рецептата ще обясня по-подробно, но преди това ми хрумна, че мога да споделя с вас за какво още използвам алуминиевото фолио, освен за готвене.

* Често иизползвам лист от него като гладя по-упорити тъкани, които все ми правят на пук и не искат да станат идеално гладки. Подпъхвам фолио под дрехата, температурата рязко се увеличава и все едно гладиш едновременно и от двете страни на плата.
* Затъпени ножици също чудесно се острят с негова помощ. 3-4 ката фолио, срязвам няколко пъти с ножица и готово.
* Кипвам вода, сода и няколко малки топчета смачкано фолио. Това е идеален разтвор за почистване на сребро. Само след няколко минути всичко заблестява наново.
* След печене задължително почиствам скарата на грила с лист намачкано фолио. Служи точно като тел за търкане на загорели съдове, но не се цапаш и не си режеш ръцете. След това просто го изхвърляш. А, и когато пека шишчета, ако са дървени увивам краищата им с фолио за да не прегарят.
* Опушвам с помощтта на алуминиево фолио риба или пиле. Ето тук може да видите как съм приготвила сьомга. Става фантастично!
* Тъй като нямам професионални фотографски бленди съм си направила една с фолио. Увила съм лист от него върху парче картон и когато няма достатъчно светлина за снимане си „светвам“ с ръчно направената ми бленда, като улавям светлината и я насочвам върху обекта, който снимам.
* Чувала съм, че фолиото има и невероятни лечебни свойства. Ползвало се е за мускулни и ставни болки още в древен Китай. Не съм пробвала, но препоръчвам да се прочете нужната информация по този въпрос. Лесно, евтино и ефикасно лечение, кой ти го дава?

Да започваме с крем карамела, че вече и аз забравих за какво е статията. Надявам се да пробвате този нов начин на приготвяне и да споделите с мен впечатленията си.

Продукти за 6 малки купички:

150 г захар за карамела
масло за намазване на купичките
3 яйца
350 мл прясно мляко
120 г захар
ванилия
алуминиево фолио Fino

Приготвяне:

*    Загрейте млякото до топло и разтворете в него захарта.

*    Разбийте яйцата с телена бъркалка, колкото добре да се смесят белтъците и жълтъците.

*    Налейте млякото при яйцата и подправете с ванилия. Прецедете сместа през фина цедка.

*    Намажете купичките с малко масло.

*    Карамелизирайте захарта за карамела и го разлейте по равно в купичките. Напълнете ги с яйчената смес.

*    Постелете кърпа на дъното на тенджера и наредете купичките върху нея. Всяка купичка затворете добре с парче алуминиево фолио. Налейте топла вода до средата им. Захлупете тенджерата.

 

 b2ap3_thumbnail_flan_2.jpg



*    Включете котлона и след като водата започне да завира го намалете. Варете крема за 15 до 20 мин. на много тих огън за да не се образуват шупли и да не се превърне в бъркани яйца.
 
*    Махнете фолиото, изстудете добре в хладилник и сервирайте по обичайния начин, обърнат в купички. Да ви е сладко!

 

 b2ap3_thumbnail_flan_3.jpg

 

последно модифициран в

Коментари

  • silver19
    silver19 Четвъртък, 27 Септември 2018

    Аххх!Йоли,мила удивляваш ме всеки път!Благодаря за всичко,което споделяш!

  • Yoli
    Yoli Неделя, 30 Септември 2018

    Благодаря ти, Ванче! Ще се радвам да опиташ и този начин!

  • Гост
    Зара Петък, 28 Септември 2018
  • Yoli
    Yoli Петък, 28 Септември 2018

    RE:Източник

    О, чудесно клипче! Много е добре така нагледно да се види. Май този начин на приготвяне се оказа нов само за мен. Вчера една жена ми писа във Фейсбук, че в Гърция не знаели друг начин освен този и много се чудили на нашия печен крем карамел. На мен ми беше любопитно какво ще се получи и съм доволна от резултата.

  • Гост
    Вени Петък, 05 Октомври 2018

    Йоли, излъчваш добрина и грижовност! Възхищавам ти се и следя редовно уникалните рецепти и презентации!

  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Октомври 2018

    Знаеш ли колко е мило да кажеш на някого, че е добър! Аз на теб ти благодаря за твоята добрина! Наистина си така мила!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 22 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus