Публикувано от в в Кремове Рула Украси
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7165
  • Печат

Фин крем с манго и рикота

 

b2ap3_thumbnail_kremme_mango_3.jpg

 

Продукти за 8 крема

1 добре узряло манго
1-2 с.л. кристална захар
сок от 1/2 лимон
200 г рикота
100 г пудра захар
ванилия
200 мл млечна сметана за разбиване
7 г желатин за муса (1 пакетче)
3 г желатин за глазурата (1/2 пакетче)

 

b2ap3_thumbnail_kugeln_mango_6.jpg


Приготвяне

* Обелете мангото, нарежете го на парченца и го пасирайте до гладкост заедно с кристалната захар и лимоновия сок.

* В купа разбийте рикотата заедно с пудрата захар и ванилията. Към нея добавете половината от манговото пюре. Разбъркайте.

* В друга купа разбийте на сняг сметаната без никаква захар. С внимателно бъркане я прибавете към основния крем.

* Залейте желатина със студена вода и го оставете да набъбне. Загрейте го в микровълнова фурна или на слаб котлон за да се разтвори. Прибавете 1/3 от него към манговото пюре. Останалият желатин сипете в крема. Разбъркайте.

* Начинът на оформяне на крема е въпрос на лично предпочитание. Ако желаете да направите топки ви е нужна подходяща силиконова форма с полусфери. Напълнете ги с крем и сложете във фризера да замръзнат. След това ги извадете от формите и слепете половинките за да образувате сфери. Замръзнали ги потопете във все още течното желе от мангово пюре. От разликата в температурата желето веднага полепва по крема и се стяга.

* Може да оформите крема в чаши или купички. Гарнирайте по ваше желание и сервирайте. Да ви е сладко!

Пюрето, което служи за глазура не е напълно желирано. Умишлено съм го оставила така, тъй като не исках да се получи твърдо желе, а само стегната оранжева обвивка около сферата. Ако желаете може да го желирате като увеличите количеството желатин. За тази рецепта препоръчвам рикота, а не извара.

 

b2ap3_thumbnail_kremme_mango_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Илиян Вторник, 06 Октомври 2015

    Уау!

    Жестоко е, Йоли! Много, много впечатляващо!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 08 Октомври 2015

    RE:Уау!

    Благодаря ти. Малко се позаиграх ...

  • Гост
    Bety Сряда, 07 Октомври 2015

    Прекрасни слънчеви топчици, Йоли! ...размечтаващи за топло, екзотично лято....

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 08 Октомври 2015

    Май така стана, Бети. Отиде си лятото. Есенно уморено слънце е това. Благодаря мила.

  • Гост
    Таня Донева Четвъртък, 08 Октомври 2015

    Йоли, отново много оригинално и вкуснооо! Като ти влезе някоя муха в главата, че ще опиташ нещо, нищо и никой не може да те спре :) Страхотна е идеята да оформиш тези божествено вкусни топки, като изгряващи слънца са :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 08 Октомври 2015

    Ето тук вече улучи право в десятката. Мухата в главата ми бръмчи непрестанно и никак не е лесно да съжителствам с нея. Благодаря ти миличка.

    Ама и ти си същата луда калинка де ...

  • Гост
    Dani Dineva Четвъртък, 08 Октомври 2015

    Мусът изглежда превъзходно. Йоли, аз никога не мога да попадна на добре узряло манго. Винаги са твърди на пазара, единствено ако го купя и го забравя вкъщи на купата тогава става меко и може да се приготвя по някакъв начин.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 08 Октомври 2015

    Това е самата истина! Много е трудно да попадне човек на истински узряло манго. И на мен ми се случва много рядко. В момента съм в Германия и купих мангото оттук. Съвсем случайно. Казвам го, защото и в Германия е същата работа. Всички внесени от южните страни плодове са напълно безвкусни и зелени. Чудо беше, че това манго наистина беше екстра! И знаеш ли, на рафта в магазина изрично пишеше, че мангото е зряло. Да умреш от смях. това е положението. Благодаря ти, радвам се, че ти хареса крема.

  • Гост
    Лили Четвъртък, 08 Октомври 2015

    Здравейте Йоли, с какво мога да заменя мангото? Благодаря.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 11 Октомври 2015

    Здравий Лили. Може би най-близък плод до мангото е добре узрялата праскова. Мисля, че все още ще намериш хубави праскови на пазара. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти!

  • Светулка
    Светулка Петък, 09 Октомври 2015

    Ах, вълшебнице! Точно днес ми трябваше някакъв лек и ефектен десерт и го направих. От два дена му се облизвам и си осигурих добре узряло манго. Оформих крема в чаши, защото нямам силиконови полусфери, но ще потърся. Идеята с топките много ми допада. Толкова е красиво, а може да се използва и за сервиране на други кремове/сладоледи. Украсих с плодове и шоколадова мента, която расте в двора ми. Ох, ох, след няколко часа ще мога да му се насладя, но междувременно го опитах докато го правех и, разбира се, си облизах пръстите (в буквалния смисъл, докато огребвах стените на купата:D:p). Страхотен вкус! Целувки и благодарности, миличка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 11 Октомври 2015

    Светленце, пак ме зарадва ти! Благодаря ти за това огромно доверие, което имаш в мен! Много съм щастлива, че ти хареса крема.

  • Гост
    Ева Тонева Събота, 10 Октомври 2015

    Красиво, вкусно и цветно, както само ти умееш да нагостиш всички сетива!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 11 Октомври 2015

    Благодаря Еви. Ти като го кажеш и светвам!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 17 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus