Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1712
  • Печат

Шоколадови бонбони с паста от шам фъстък

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_pralines_pistachio_cream_5d.jpg

 

Продукти:

100 г суров шам фъстък без люспи
50 г бял шоколад
50 г меко масло
2 с.л. пудра захар

Друго:

200 г натурален шоколад
1 с.л. кафе на зърна, счукани много ситно
шам фъстък за украса
златна прахообразна боя

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_pralines_pistachio_cream_4.jpg

 


Приготвяне

* Смелете много фино ядките  заедно със захарта. Ако нямате високооборотен блендер по-добре ги стрийте в хаванче докато ги направите на гладка паста. Ако нямате шам фъстък без люспи или не ви се занимава да го бланширате и белите, може за активен зелен звят да добавите 1 ч.л. японски зелен чай мача.

* Стопете белият шоколад на водна баня и охладете до стайна температура.

* Разбийте маслото, добавете шоколада и пастата от шам фъстък. Разбъркайте и сипете в бурканче. Съхранявайте на хладно.

* За да направите бонбоните използвайте силиконова форма. Ако нямате такава може да ги направите в книжни капсули. Тук може да видите как се прави. Най-важно е шоколада да е добре темпериран. Стопете 2/3 от него на водна баня. Водата не бива да завира. Разбъркайте докато се стопи и прибавете кафето. Махнете шоколада от водната баня и добавете останалата 1/3. Разбъркайте на гладък крем. След това сипете малко от вече темперирания шоколад в силиконовата формаи разлейте добре по дъното и стените. Ако ви е по-лесно може да размажете шоколада с малка четка. След като основата се втвърди напълнете бонбоните с крем от шам фъстък. Загладете и запечатайте бонбоните отгоре със стопен шоколад. Оставете ги добре да се стегнат и внимателно извадете от формата. За да не остават отпечатъци по тях ползвайте тънки латескови ръкавици. Може да пропуснете кафето, ако не харесвате тази комбинация като вкус или ако не искате малките твърди частици кафе да ви хрупат.

* За украсата с пинсета хванете една ядка шам фъстък и я потопете в боята. Извадете, изтръскайте от излишната боя и поставете върху салфетка. По същията начин направете толкова шом фъстък, колкото са на брой бонбоните. За да закрепите ядките върху бонбоните натрейте на свещ върха на метално шишче или игла. Допрете до повърхността на бонбона и стопете шоколада, като оформите малко легло. Отново с пинсетата поставете върху стопената част златния шам фъстък.

* Броят на бонбоните зависи от вас. Количеството шоколад, което съм посочила е съвсем примерно. Пастата от шам фъстък може да съхранявате дълго време на хладно. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_pralines_pistachio_cream_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Bety Понеделник, 12 Декември 2016

    О, какви бонбонки само, малки вълшебства- вкусни, красиви - истински съкровища! Да ти е жива и здрава, майчицата, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 14 Декември 2016

    Благодаря ти слънце! Много си мила! Бъди ми здрава и ти!

  • Гост
    Дани Понеделник, 12 Декември 2016

    Страхотно Йоли
    Да е жива здрав мама:)
    Имампитане за баНбонеТе :)
    тук има тахан от шан фъстък колко грама да ползвам и как да смеся със захарта?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 14 Декември 2016

    Благодаря Дани. Здрава ми бъди и ти! Нямам идея какво е тахан от шам фъстък, но бих опитала с най-голям кеф! Съветвам те, ако решиш да купиш да го опиташ на вукс и ако е хубав да не го примесваш с нищо. Направо пълни с него бонбоните. Предполагам, че ще е доста ароматен и активен на вкус. Шоколадът е достатъчно сладък, даже не бих го и подсладила. Ти ще прецениш, на вкус си го направи. Само, ако искаш да е по-пухкав може да го смесиш с малко бита сметана, или пък масло, или... стопен бял шоколад. Абе незнам, честно. Опитай и импровизирай.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus