Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8203
  • Печат

Къпинов сладкиш с Philadelphia

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_blackberries_philadelphia_1.jpg

 

   Често готвя с крем-сирене и в сайта ми може да намерите най-различни рецепти. Като се замисля, имам по някоя рецепта с крем-сирене във всяка категория, независимо дали е ястие или десерт. Може би най-много използвам Philadelphia, но която и рецепта с друго сирене да отворите ще видите, че съм написала, примерно: "200 г натурално крем-сирене, тип Philadelphia". С други думи, този бранд се е доказал като нещо наистина качествено и е станал като нарицателно за добър продукт. Приложението на крем-сиренето е много голямо и съм убедена, че няма човек, който да не го харесва. Ей така, просто намазано на филийка. Да не говорим за огромното разнообразие от рецепти, които може да приготвим с него. Philadelphia има мека и нежна структура, силен млечен вкус и добра плътност. Имам удоволствието да ви представя няколко рецепти с различни видове Philadelphia и се надявам да ви допаднат.

 

b2ap3_thumbnail_Philadelphia_3DFront_Light175g.jpg

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_blackberries_philadelphia_4.jpg



Продукти за сладкиш 24 см

Основа:

80 г бишкоти „Савоярди“
20 г запечени фини овесени ядки
50 г стопено масло
50 г нутела

Крем:

500 г къпини
60 г кристална захар
400 г Philadelphia-Light
140 г пудра захар
настъргана кора от ½ лимон
ванилия
200 мл течна сметана
200 мл прясно мляко
2 пакетчета желатин (18г), стопен на водна баня

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_blackberries_philadelphia_3.jpg



Приготвяне:

* За основата счукайте бишкотите на по-едри трохи и ги смесете с маслото. Прибавете овесените ядки и нутелата, и разбъркайте. Покрийте дъното на тортена форма с хартия за печене. Сложете по вътрешните страни ленти ацетатна хартия. Изсипете бишкотените трохи и притиснете с лъжица за да оформите плътна основа. Приберете формата в хладилника докато приготвите крема.

* Кипнете за 5 мин. 300 г от къпините с кристалната захар. Пасирайте плодовете и ги претрийте през фина цедка за да отстраните семките.

* Разбийте крем-сиренето с пудрата захар. Налейте сметаната и млякото. Подправете с ванилия и лимонова кора. Добавете желатина и разбъркайте всичко много добре.
 
* Разделете крема по равно в две отделни купи. Към едната част сипете къпиновото пюре и разбъркайте.
   
* Върху бишкотената основа сипете един черпак от белия крем. Върху него, точно в центъра на формата веднага налейте същото количество от къпиновия крем. Продължете по същия начин, като редувате двата крема. Приберете сладкиша в хладилника за няколко часа докато се стегне добре. Отстранете ринга и ацетатните ленти. Гарнирайте с останалите къпини и поднесете. Да ви е сладко!

*** Сладкишът става чудесен и със замразени плодове. Разбира се, боровинки, малини или ягоди са също много подходящи. Ако желаете може да оставите 1-2 с.л. от къпиновото пюре за да глазирате с него къпините върху сладкиша.

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_blackberries_philadelphia_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Дани Падолски Събота, 07 Октомври 2017

    Чудно!

    Имам питане :) мога ли да ползвам замразени къпини....пресните ще ми струват малко състияние
    Паздрави!

  • Yoli
    Yoli Петък, 20 Октомври 2017

    RE:Чудно!

    Благодаря ти, Дани. Много се извинявам за закъснелия отговор. За съжаление до днес имах проблем с нета. Да, разбира се, че можеш. Дори само със замразени е чудно. Просто няма да слагаш отгоре пресни и това е. Ще се радвам, ако ти хареса сладкиша.

  • Гост
    Ани Събота, 07 Октомври 2017

    Ани

    Фантастичен сладкиш с любимото ми крема сирене! С него човек няма как да сбърка! Иде ми да грабна една чашка ;)

  • Yoli
    Yoli Петък, 20 Октомври 2017

    RE:Ани

    Благодаря ти, Ани. Мтожо се радвам, че ти хареса. Сладко да ти е!

  • Гост
    Радми Вторник, 10 Октомври 2017

    Здравейте, Йоли. Въпросът ми е сметаната трябва ли да бъде разбита или се добавя течна ?

  • Yoli
    Yoli Петък, 20 Октомври 2017

    Здравей Радми. Не, сметаната просто се добавя заедно с млякото както си е течна. Не се разбива. Ще се радвам, ако ти хареса сладкиша. Благодаря ти!

  • Гост
    ELENA DIMITROVA Четвъртък, 19 Октомври 2017

    Разкошен къпинов сладкиш Йоли.Изглежда превъзходно, а е и лесен за приготвяне.Къпините са чудесни за различни десерти и сладкиши, а и подходящи за различни украси.Чудни са.
    Поздрави и прегръдки !

  • Yoli
    Yoli Петък, 20 Октомври 2017

    Благодаря ти, мила Ели. Много се радвам, че ти допадна този вариант на къпинов сладкиш.

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 14 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus